Nytt fra inn- og utland 7

Hvem vil hjelpe nykommeren Odin By Farstad til suksess? Her er denne månedens utvalgte saker på nasjonalt og internasjonalt nivå.

 

  • Vi har tidligere meldt om Norges Skøyteforbunds grupper for 2018-sesongen. Den eneste som takket nei til uttaket var Magnus M. Kristensen, og det endelige uttaket ligger her.

 

  • I ettertid har det også tikket inn et par «forsterkninger» fra utlandet. Den kanadiske toppsprinteren Gilmore Junio, på sitt beste ranket som nr. 4 på rankingen over verdens beste 500 m-løpere, skal iflg. oppslag på NRK trene med de norske sprinterne under oppsyn av sitt store forbilde Wotherspoon. Norges Skøyteforbund forsikrer at Junio skal betale for seg, men vi vet ikke om norske løpere utenfor forbundslaget får samme tilbud. Kanskje noen av leserne vet?

 

  • Men ikke nok med det: Denne uka ble det klart at også belgieren Bart Swings har fått en tilsvarende avtale med NSF! Swings er kjent både for medaljer i flere allroundmesterskap, og som en eminent rulleskøyteløper. Det foregående laget hans i Nederland, Team Victorie, er lagt ned pga. manglende sponsor. Den som forstår nederlandsk kan høre Swings selv uttale seg i videointervju hos Sporza.be.

 

Oppdatert oversikt over nederlandske profflag finner du her!

 

  • Martine L. Bruun røper via Facebook at hun skal gå for det nederlandske laget «Team FrySK» kommende sesong. Dette er et lag med unge og fremadstormende løpere.

 

  • Håvard Bøkko ble skadet da han skulle utføre en baklengs salto i påsken. Bøkko planlegger å være fri fra krykkene i begynnelsen av juni, ifølge dette NRK-oppslaget.

 

  • Odin By Farstad har lansert sin egen side for innsamling av private sponsormidler. Målet skal være å samle inn kr 100 000 til dekning av utgifter, og i skrivende stund er han på god vei mot kr 10 000. Farstad går inn i sin første senior-sesong, og du kan støtte ham økonomisk via denne siden.

 

  • Trener-nytt: Camilla Farestveit er ansatt som ny hovedtrener i suksess-klubben Fana IL. Jarle Pedersen skal være Camillas mentor. Vi ønsker Camilla lykke til med trenerkarrieren, men synes samtidig det er trist at den aktive karrieren allerede ser ut til å være over for 27-åringen.

 

  • Mer trenernytt: Den tidligere storløperen Bob de Jong flytter til Sør-Korea for å hjelpe Lee Seung-hoon til nye OL-gull, og etter mange år i Canada vender Xiuli Wang hjem til Kina for å trene landslaget der.

 

  • Norges Skøyteforbunds ting avholdes i Bergen om to uker. Det eneste forslaget vi har sett foreløpig er at noen vil ha 100 meter som ny distanse i norgescup og NM. Vi kommer nok tilbake med mer om forslag og eventuelt vedtak om ikke lenge.

Allerede nå kan vi imidlertid opplyse at Rune Gerhardsen gir seg som president i denne omgangen. Valgkomiteens forslag til ny president er Mona Adolfsen (kunstløp), mens Frode Bøhm (hurtigløp) er foreslått som ny visepresident. Valgkomiteens forslag.

 

  • Avslutningsvis er det verdt å ta med seg at deltakerne i neste års «Mesternes Mester» på NRK er offentliggjort. For en gangs skyld er det også funnet plass til to skøyteløpere, nemlig Bjørg Eva Jensen og Rolf Falk-Larssen. Heia heia!

En kommentar om “Nytt fra inn- og utland 7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *