Allround – ikke så positiv lesing!

Jeg har sett litt på allroundresultatene for sesongen 2016-17, sammenlignet med forrige sesong. Nedenfor vises våre beste løperes «utvikling» i både stor og liten firkamp + mini firkamp for kvinner, basert på poengsummene hver enkelt har oppnådd (annen statistikk viser resultatene på enkeltdistanser).

For alle tre firkamper viser dette at for mange norske løpere ikke har hatt noen god tidsmessig utvikling. Gjennomgående er bestetidene for landslagsløperne langt dårligere siste sesong enn sesongen 2015-16. Det har vært bemerkelsesverdig stille om dette – og HVORFOR, men det er jo å håpe at en intern evaluering til NSF finner noen svar. Det er vel ikke bare færre løp på høyfjellsbaner – eller enkeltløperes skadeavbrekk – som er årsaken?

Gledelig nok så har vi enkeltløpere på høyt nivå som har hatt stor framgang siste året – jeg viser bare til navn og tallenes tale i oversikten nedenfor.

te menn.png

For større figur – klikk her!

 

te kvinner.png

For større figur – klikk her!

 

(skrevet av T. Stenseng)

 

Se også: Norges Skøyteforbunds årsstatistikk alle distanser

 

Bildet øverst er hentet fra nrk.no (EM Heerenveen, Ida Njåtun)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *