Nytt fra inn- og utland 6

Sesongen 2017 er vel mer og mindre avsluttet nå, men vi noterer fortsatt jevnt og trutt nyheter som vi tror kan være av interesse!

  • Norges Skøyteforbund har tatt ut sine lag for 2018-sesongen. Her er det funnet plass til mange løpere, men som vanlig er kanskje det mest interessante hvem det ikke er funnet plass til. Se hele uttaket her.

 

 

  • Sist sesong meldte Aleksander Waagenes overgang til «Team Pechstein». Laget har Peter Mueller som trener og base i Berlin, men framstår ellers som litt «sammenrasket». Etter det vi forstår skal tidligere forbundsløper Ole B. Næss trene med Team Pechstein kommende sesong.

tp.png

(bilder fra Norges Skøyteforbunds nettside / Team Pechsteins Facebook-side)

 

 

  • Det internasjonale skøyteforbundet ISU har satt opp et foreløpig program for junior-verdenscupen i kommende sesong. Starten går (med forbehold) i Calgary i slutten av august (!), mens de øvrige arrangørene er Inzell (november), Innsbruck (januar) og Salt Lake City (mars). Junior-VM går også i Salt Lake City.

 

  • ISU har også offentliggjort listen over søkere til internasjonale skøytemesterskap i 2020. Hamar har søkt både VM enkeltdistanser, sprint og allround. Dette kan for øvrig bli den aller første gangen med felles arrangør av VM sprint og allround, jf. tilsvarende opplegg i EM sist sesong.

 

  • Vanessa Herzog, sprintertalentet fra Østerrike, har hatt et ublidt møte med et vogntog i forbindelse med trening på sykkel. Til alt hell ser det ut til at hun har kommet unna uhellet med forskrekkelsen, og hun skal snart være klar for trening igjen.

 

  • På tampen av sesongen har det vært nasjonalt allroundmesterskap i Kasakhstan. Mestere ble Jelena Urvantseva og Maksim Baklasjkin – begge med seire på de tre lengste distansene.

Se resultatene her (SpeedskatingResults).

 

  • Vi unner oss vel en bitteliten sladrespalte på tampen av denne lille rundreisen i smånyhetenes verden? Sprinter Martine Lilløy Bruun fra Sandefjord har funnet lykken med nederlenderen Patrick Roest, også kjent som sølv-vinner i VM på Hamar. Vi håper dette gir inspirasjon til store prestasjoner på isen i årene som kommer!

 

Bildene øverst er hentet fra s-s-k.no / teamlottojumbo.nl

 

Psst! Husk at du kan abonnere på nyheter fra Skøyter 15.46.6! Se nederst til venstre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *