Nytt fra inn- og utland 3

Norges Skøyteforbund har tatt ut lagene til VM. Les mer om dette, om Universiaden på Medeo-banen og mye annet!

  • Om bare fem dager braker selve VM-sesongen i gang på OL-banen i Gangneung, Sør-Korea. Deretter går det slag i slag med VM junior, VM sprint og selvsagt rosinen i pølsa på Hamar til slutt.

Norges Skøyteforbund (NSF) har tatt ut følgende løpere til VM enkeltdistanser i Gangneung:

Ida Njåtun, Hege Bøkko, Sofie Karoline Haugen, Simen Spieler Nilsen, Sindre Henriksen, Håvard Holmefjord Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen

Videre er følgende løpere tatt ut til VM sprint i Calgary:

Bøkko, Martine Ripsrud, Espen Aarnes Hvammen og Lorentzen

Til VM allround på Hamar har NSF tatt ut:

Njåtun, Haugen, Camilla Lund, Nilsen, Henriksen og Pedersen

 

  • Norgescupen fortsatte sist helg på Gol. Deltakelsen var ikke all verden, men Anne Gulbrandsen viste form da hun tok fire suverene distanseseire, blant annet med en sterk ny banerekord på 1000 m: 1.22,36. Christoffer F. Rukke tok tre distanseseire på Glitre stadion.

Før de to avsluttende rundene av Norgescupen er det Martine L. Bruun som leder nokså suverent i kvinneklassen. I klassen for menn leder Eirik S. Nergaard, men Kristian S. Reinton er på skuddhold. Stilling Norgescupen.

agu.JPG

Anne Gulbrandsen (etf-skoyter.no)

 

  • Du sørget selvsagt for å kjøpe den skøytehistoriske utgivelsen «Alt om skøyter 1917», som kom ut i høst? I dette heftet er det blant annet noteringsskjema for NM, som gikk av stabelen på Frogner for temmelig nøyaktig 100 år siden.

Utgiver Lars Finsen har rekonstruert passeringstider fra den gang, og sist helg kunne han derfor gjengi stevnet par for par, til glede for de virkelige nerdene blant oss, slik at de (vi) kunne få fylt ut noteringsskjemaene våre.

Den som ikke fikk med seg dette på «direkten», kan fortsatt finne alle data på Facebook!

 

  • Fra den ene historiske godbiten til den andre: Torsdag 9.februar viser filmklubben «Cinema Neuf» filmen «Skøytekongen» (1953), som visstnok skal være inspirert av historien til Hjalmar Andersen.

 

  • Den legendariske høyfjellsbanen Medeo ved Almaty i Kasakhstan har igjen fått æren av å arrangere skøyteløpene i den såkalte Universiaden, også kalt «Student-OL». I løpet av de første dagene er det allerede blitt satt flere nye banerekorder, og dermed er blant annet selveste Andrea Ehrig strøket fra rekordlistene på Medeo.

De norske deltakerne i Universiaden er dessverre stort sett spurver i tranedans i denne sammenhengen. Best så langt er Marte Vatns 11.plass på 1500 m. Her kan man se skøyteløp fra Medeo!

 

Speedskating Results: Resultater fra Universiaden og andre nasjonale og internasjonale skøyteløp

 

  • NM sprint 2018 var tildelt IL Braatt, og meningen var at mesterskapet skulle gå innendørs ettersom kunstisbanen skal få tak med ferdigstillelse høsten 2017. Nå søker NSF etter ny NM-arrangør, men noen begrunnelse for dette har vi ikke fått med oss.

 

  • Brittany Bowe sto over det amerikanske mesterskapet i begynnelsen av januar, og nå er det blitt kjent at hun står over hele resten av sesongen. Bowe viste at hun behersker de sosiale medier ved å kunngjøre dette via Instagram.

 

  • Denne helga er det NM junior i Stavanger! Aktiv SK har to suverene forhåndsfavoritter i Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson, så det største spenningsmomentet er muligens om disse eller andre kan snuse på noen av mesterskapsrekordene? Junior-NM kan i hvert fall følges «live» via arrangørens egne sider. Det blir stevnestart lørdag kl 11.

 

Bildet øverst er fra Universiaden på Medeo, Kasakhstan (almaty2017.com).

 

En kommentar om “Nytt fra inn- og utland 3

  1. Godt å se at dere har tatt veien fra Origo. Selv har jeg måttet gjøre det samme med mine blogger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *