Nytt fra inn- og utland 2

Alle de fire S’ene var samlet på ett brett nå i helga. Og Bertha (16) fra Drammens SK skal delta i Asialekene i februar! Her kan du lese mer om både disse og mange andre skøytenyheter fra den siste uka.

  • Bertha N. Hognestad er muligens den eneste hurtigløperen i verden som starter for Thailand? Her på «Skøyter 15.46.6» skrev vi om henne allerede i 2014, da målet var å få delta i ungdoms-OL på Lillehammer. Det ble det dessverre ikke noe av, men nå er Eiker-jenta i stedet tatt ut til å delta i Asialekene i Sapporo/Obihiro om en måneds tid! Les mer hos Drammens SK.

 

  • Den sportslige aktiviteten har tatt seg voldsomt opp etter noen rolige uker. Vi viser til egen sak om junior-verdenscupen i Collalbo, og samtidig har det vært landskamp for junior B og C i Groningen, Nederland.

Hjemmelaget vant landskampen som seg hør og bør, men vi merker oss gode enkeltresultater bl.a. av Ragne Wiklund. Sprintmesteren fra forrige helg vant 1500 m og slo samtidig sin egen personlige rekord. Sammenlagt ble hun nr. 2. Hallgeir Engebråten og Isak Høiby vant dobbelt på 3000 m i junior B, og Tobias Fløiten ble nr. 2 sammenlagt i junior C. Han fikk også en distanseseier på 3000 m. Norge ble nr. 2 i landskampen, langt bak Nederland, men foran Tyskland.

 

  • De fleste norske seniorløperne har deltatt i Norgescupen i Sørmarka, Stavanger, der det også var mulig å kvalifisere seg for verdenscupen i Berlin. Distansevinnere ble Rikke Jeppsson (x 4), Ida Njåtun, Sofie Haugen, Christoffer F. Rukke, Magnus M. Kristensen (x 3) og Ole B. Næss (x 2).

Hva dette betyr for uttaket til verdenscupen i Berlin, er ikke kjent i skrivende stund. Vi anbefaler å holde et våkent øye til Norges Skøyteforbunds nettside!

 

  • Slåstad IL i Sør-Odal arrangerte på lørdag det såkalte Amund-løpet, oppkalt etter tidligere verdensmester Amund Sjøbrend (64). Denne gangen greide man kunststykket å samle fire legender på isen samtidig: Kay A. Stenshjemmet (63), Jan Egil Storholt (67), Sten Stensen (69) og selvsagt Amund selv. Dette historiske bildet har vi fått låne av Asgeir Sektnan!

 

sene.jpg

 

 

  • Tilbake til Nederland: I Heerenveen har det blitt kåret nasjonale mestere både i sprint og allround. Vinnere i allroundklassen ble Marije Joling og Jan Blokhuijsen; i sprintklassen Ireen Wüst og Ronald Mulder.

Konkurransen var selvsagt sterk om titlene, men samtidig var det både en påfallende mengde forfall (bl.a. Kramer og Verbij) og løpere som ikke fullførte fire løp (Verweij; Ter Mors).

 

Resultater fra løp i Norge og utlandet ligger på SpeedskatingResults.

 

  • Blant mange løpere med sykdom eller skader har vi denne uka merket oss Thomas H. Søfteland. Denne kanskje aller største doldisen blant norske skøyteløpere har iflg. sikre kilder pådratt seg en ryggskade, og dermed har han heller ikke gått løp siden NM i Trondheim.

 

  • Ellen Bjertnes har vært i studio hos TV Modum og snakket om veien videre etter Norges Skøyteakademis kollaps. Fint intervju som kan ses her (fra ca. 17 min).

 

  • Nettsiden Skøyteranking har oppdatert sin oversikt over sesongens beste løp. Her ser vi blant annet at Sven Kramers superløp på 5000 m i EM ikke bare er sesongens beste, men faktisk tidenes beste! Fra tidligere husker vi jo at landsmannen Verbij gjorde det samme på 1000 m før nyttår.

Sverre Lunde Pedersen har notert sesongens 5.beste 5000 m-løp, kvalitetsmessig. Han er også nr. 5 på allround-statistikken så langt, slått av 3 nederlendere og en belgier.

 

Les også: Lisbeth Korsmo er død

 

  • En gla’-sak (?) til slutt. Den kanadiske sprinteren Laurent Dubreuil måtte ty til Facebook for å få losji under verdenscupfinalen i Stavanger. Det kanadiske forbundet har nemlig ikke midler til å dekke reise og opphold, selv for sine aller beste løpere. Dubreuil fikk heldigvis napp hos den tidligere skøyteløperen Torbjørn L. Fjeld, men det er jo trasig å høre at selv løpere i verdenstoppen sliter med å finansiere karrieren sin. Les mer på rds.ca

 

 

PS! Visste du at det går an å abonnere på nyheter fra Skøyter 15.46.6? Se nederst til venstre på siden!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *