Juniorverdenscup i Collalbo

Fall, diskvalifikasjoner og forfall gjorde sitt til at den norske beholdningen fra Collalbo ikke ble all verden. Beste resultat: 2.plass i lagsprint.

Den beste norske juniorløperen på jentesiden, Ragne Wiklund, var opptatt med landskamp i Groningen, der hun også gjorde det bra. Hennes mannlige motstykke Allan D. Johansson var veldig uheldig på lørdagens 1000 m, der han falt i siste sving og pådro seg en hjernerystelse. Nå blir det minst en ukes hvile før han forhåpentligvis er i gang igjen.

Forrige uke fikk vi som kjent oppleve det unike at to løpere delte seieren på sprint-NM for junior. Johansson var den ene, Odin By Farstad den andre. Farstad viste god form også i Collalbo, hvor han ble nr. 7 og 8 på sprintdistansene. I tillegg ble det altså sølv på lagsprint, sammen med Bjørn Magnussen og Marius Bratli.

Om den uheldige Magnussen heter det ellers at han falt på oppvarming og fikk strekk. Han kom derfor ikke til start på søndagens 500 m.

På de lengre distansene gir vi først og fremst honnør til Magnus B. Haugli, som greide kunststykket å slå sin egen tid fra Minsk med 0,01 sekund! Denne gangen ble det 7.plass med 3.58,29 – kun et par sekunder bak de aller beste.

Sammenlagt i verdenscupen holder Odin B. Farstad nå 3.plassen på 1000 m. Ellers er det klar nederlandsk/kinesisk dominans i juniorklassene for tida. Et hederlig unntak er den russiske stortalentet Daria Katsjanova, som leder både 500, 1000 og 1500 m – cupene. Hennes løp på 38,37 var faktisk ikke langt unna å være tidenes raskeste 500 m utendørs, uansett alder.

 

Brukbart av U23-jentene

Pga. landskampen var det ingen norske juniorjenter til start i Collalbo, men derimot hadde vi to med i klassen «neosenior». Best resultat fikk Inga Anne Vasaasen, som ble nr. 2 på 3000 m. Anne Gulbrandsen måtte nøye seg med 4.plass på 500 m.

Når det gjelder U23-cupen er det en forutsetning for å delta at man ikke har deltatt i senior-verdenscupen i inneværende sesong. Derfor var mange av de som deltok i Minsk forhindret fra å reise til Collalbo.

 

NB! Om få dager er det igjen klart for verdenscup for senior etter over en måneds pause. Løpene i Berlin blir ekstra spennende, fordi de også teller som kvalifisering for nasjonskvoter til VM sprint og allround. Følg med for mer informasjon om ikke lenge!

For juniorenes del er det NM om to uker, og så kommer verdenscupfinalen og junior-VM på løpende bånd.

 

Resultater og sammenlagtstilling verdenscup junior

 

Bildet av Magnus B. Haugli er hentet fra instagramsiden hans.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *