Oppsummering NM sprint

Det ble nokså mye rabalder i forkant og etterkant av NM sprint, grunnet misnøye med uttaket. Men sportslig sett skal det uansett nevnes at alle mesterskapsrekorder i seniorklassen ble slått under helgens NM på Hamar, og alt i alt fikk vi demonstrert at norsk sprint holder et historisk høyt nivå, både i junior- og seniorklassen.

Der andre NM-arrangører holder en høy profil både lokalt og nasjonalt, velger Hamar IL den tradisjonelle innadvendte varianten, som for øvrig også preger byen før og under internasjonale begivenheter på skøytefronten. Det kom derfor ikke som noe stort sjokk at de som ikke kunne være tilstede i Vikingskipet måtte nøye seg med å følge løpene via resultatservicen «Hego Web» – for øvrig en utmerket tjeneste!

– Markedsføring er det noe som heter (To Indre og Vekk Me’n)

Dermed bygger denne oppsummeringen først og fremst på de nakne tall og noen supplerende opplysninger hentet fra diverse nettfora.

Suveren Lorentzen

Forrige helg fikk Håvard Lorentzen med seg en sterk 5.plass fra det aller første EM sprint, og ingenting tyder på at han har mistet noe særlig form siden da. De beste tidene hans denne helga – 35,20 og 1.09,08 – holder til klare nye mesterskapsrekorder. Tida på 1000 m er også det raskeste noen nordmann på lavlandsbane (tidligere: Lorentzen / Mikael F. Larsen 1.09,11). Poengsummen på 140,060 holder selvsagt også til klar ny mesterskapsrekord.

Nr. 2 i klassen for menn ble Espen Aa. Hvammen, og nr. 3 Henrik F. Rukke.

Hege Bøkko igjen

Oversikten over de siste sprintmestrene for kvinner viser at Hege Bøkko har vunnet denne tittelen de tre gangene hun har deltatt. Denne gangen vant hun alle distanser nokså greit, og hun ble første norske kvinne som så 38-tallet på norsk is. Det samme greide for øvrig også Martine Ripsrud i par med Hege på søndag. Martine ble en klar nr. 2 sammenlagt, mens nr. 3 Ellen Bjertnes fikk en fin revansj etter den miserable EM-helga.

Spennende i juniorklassen

Den største spenningen denne NM-helga fikk vi nok tross alt i juniorklassene, i hvert fall når det gjaldt sammenlagtseieren. Her var det ingen som briljerte både på 500 og 1000 m, og dermed ble det veldig jevnt både blant jentene og guttene. Mestere til slutt ble Ragne Wiklund og Allan Dahl Johansson / Odin By Farstad – de to sistnevnte endte altså på nøyaktig samme poengsum 147,195!

Nye mesterskapsrekorder: 36,75 (Farstad), 1.12,35 (Johansson).

od Odin By Farstad (klubbinfo.no/stsk)

Hege Bøkko beholdt sine mesterskapsrekorder i juniorklassen, men til gjengjeld er både dagens nr. 1 og 2  blant jentene født i år 2000 – dvs. at de har to år igjen i juniorklassen etter denne!

Komplette NM-resultater

«But some are more equal than others» (Nils Lid Hjorth)

P.S. Ugyldig NM? Neida, overdommer hadde godkjent NM-resultatene uten innsigelser før spørsmålet om ugyldighet ble tatt opp. Vi antar uansett at det blir ett eller annet etterspill av de siste dagenes meninger som har kommet til overflaten bl.a. her på sidene.

Bildet øverst viser 3 sterke juniorer fra Aktiv SK: Allan D. Johansson (18), Ragne Wiklund (16) og Marius Bratli (19)! Foto: Aktiv SK

3 kommentarer om “Oppsummering NM sprint

  1. Men vi mangler det største junior-talentet..Bjørn Magnussen,,mye tyder på han ville lett tatt dette i kraft av sine overlegne 500m-kvaliteter..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *