Nytt fra inn- og utland 4

Den nye superbanen i Ûrumqi, Kina, har fått sin første verdensrekord! Vi er nokså sikre på at det ikke blir den siste. Ellers har det denne helga vært nasjonale mesterskap og uttak til verdenscupen nærmest over hele jordkloden.

  • Men først til rekorden: Det var som ventet Gao Tingyu (18) som fikk æren av å slette Laurent Dubreuils gamle rekord fra Salt Lake City. Gao vant det kinesiske mesterskapet med 34,56 sist fredag, mens Dubreuils rekord fra 2012 lød på 34,66.

 

  • Også i Japan har det vært nasjonalt distansemesterskap denne helga, og de kvinnelige japanske løperne ser ut til å være minst like sterke som foregående sesonger. Noen eksempler fra Nagano: Nao Kodaira 37,75, Miho Takagi 1.56,25. Begge disse tidene går inn som årets beste prestasjoner så langt iflg. Skøyteranking.

Bildet av Nao Kodaira er hentet fra japanskating.or.jp.
NB! Les alt om det norske mesterskapet i Bjugn i egen sak!

  • Canada: Uttaksløpene i Calgary ga ingen store overraskelser, utover at verdensrekordholder Ted-Jan Bloemen ble disket etter 12.51 på 10 000 m.

 

  • Inzell: Sven Kramers nye banerekord på 3000 m fikk ikke leve lenge. På lørdag greide belgieren Bart Swings å senke den helt ned til 3.38,03! Ellers noterer vi at Martina Sablikova også i år blir en hard nøtt å knekke: 1.56,46 er nesten like fort som Ireen Wüst hadde på samme bane for to uker siden. For en uke siden var Sablikova overlegen i samløp mellom de to på 3000 m.

 

  • Kolomna: De to store russiske løperne Denis Juskov og Pavel Kulizjnikov begynner å røre på seg. Juskov vant oppskriftsmessig det nasjonale løpet på 1500 m sist fredag, mens Kulizjnikov ble slått knepent på 500 m av Ruslan Murasjov . 1000 m søndag vant derimot Kulizjnikov forholdsvis klart foran Juskov. Løpene i Russland gikk under særdeles tunge forhold (høytrykk).

 

Alle internasjonale resultater er tilgjengelige via SpeedskatingResults

  • Sindre Henriksen følger i fotsporene til norske skøyteløpere med egne Facebooksider. Den nybakte norgesmesteren på 1500 m rakk akkurat å lansere sin side før NM i Bjugn, og allerede i skrivende stund har han passert 250 følgere.

Bilde fra Sindre Henriksens Facebookside

 

 

  • Det annonserte «VM-toget» fra Skien til Hamar er avlyst iflg. primus motor Åge Dalby. Morgendagens Skøyte-Ess (MSE) har vært enig med NSB om opplegget siden juni, men derimot har en ikke greid å få den nødvendige avklaringen fra Jernbaneverket. Dermed denne triste beskjeden, som kom på lørdag. Vi får håpe at tribunene i Vikingskipet uansett kan fylles til randen når VM allround kommer til byen i mars 2017.

 

  • VG meldte lørdag at Sven Kramer og de øvrige nederlandske toppløperne «truer med streik» dersom det ikke blir enighet med det nederlandske skøyteforbundet KNSB om bonussystemet for kommende sesong. Bakgrunnen skal være økonomiske problemer hos den nasjonale OL-komiteen.

 

  • Det internasjonale skøyteforbundet ISU har tildelt mesterskapene for 2019. EM sprint og allround skal gå i Collalbo; VM enkeltdistanser i Inzell; VM sprint i Heerenveen og VM allround i Calgary. VM junior er tildelt Baselga, slik at det altså blir to mesterskap i Italia for en gangs skyld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *