Nytt fra inn- og utland

Vi er mer enn halvveis i september, og skøytesesongen nærmer seg for alvor. Her er noen av nyhetene vi har snappet opp så langt denne høsten.

  • Håvard Bøkko (29) tar en pause. Han sliter med helsa, lysten og motivasjonen. Blant mange andre meritter har Bøkko 5 medaljer i allround-VM, i tillegg til gullmedaljene fra distanse-VM og junior-VM. Les mer på 100 % sport.

 

  • Hanne Haugland (25) legger opp. Hun har slitt med hjerteproblemer, og var indisponert allerede under verdenscupløpene i Stavanger. Hanne har en 5.plass fra junior-VM på 500 m og er norgesmester sprint 3 ganger. Denne høsten var det meningen at hun skulle begynne i 3.klasse hos Norges Skøyteakademi. I stedet blir det trenerjobb for Austevoll IK. Les mer på hjemmesiden deres.

Bildet av Hanne Haugland er hentet fra instagram.com/norgesskoyteakademi.

 

 

  • Simen Spieler Nilsen har som mange andre skøyteløpere fått sin egen Facebook-side. Her vil han etter eget utsagn holde leserne oppdatert om opp- og nedturer i egen karriere. Vi får følge med! Bildet ovenfor er hentet fra Facebooksiden.

 

  • Når vi først er inne på sosiale medier: Det russiske skøyteforbundet er nå å finne på ”mikrobloggtjenesten” Twitter. Her finner vi for øvrig også mange skøyteløpere fra Norge, Nederland og ellers, foruten selvsagt også ”Skøyter 15.46.6”

 

  • Mer Russland: Sergej Martsjuk (64) er meldt død. Han ble europamester på Bislett i 1978 og ble nr. 3 i VM samme år. Ellers huskes han for å være den første som sprengte “drømmegrensene” på både 3000 m (3.56,65) og 5000 m (6.58,88). Ingen av disse tidene ble offisielle verdensrekorder.

 

  • Stadig flere løpere går sine første løp for sesongen. Av norske resultater har vi foreløpig kun notert noen testløp på 500 m (Calgary): Håvard Lorentzen 35,5, Espen Hvammen 35,7, Simen Kroken 36,2, Hege Bøkko 39,1, Martine Ripsrud 40,2.

 

  • En gladnyhet til slutt: Sprinteren Vanessa Bittner har giftet seg med sin manager Tom Herzog. Bittner er blant de ti beste i verden både på 500 og 1000 meter, men fra og med denne sesongen skal hun etter det vi forstår omtales som Vanessa Herzog.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *