Ny skøyteklubb i støpeskjeen

I løpet av våren ble det (endelig igjen) stiftet en ny skøyteklubb her i Norge. Og kikker vi nærmere på personene rundt denne nye klubben – så har de så lang erfaring innenfor sporten vår – at vi øyner suksess i det fjerne.

rr

Skøytesporten skal opp på beina igjen på Romerike – (Illustrasjonsbilde.)

Den nye klubben heter Skøyteklubben Lørenskog (SK Lørenskog) og lederen Tom Erik Nilsen forteller at første oppgave er å lære unga på Nedre Romerike til å gå på skøyter. Men da trenger de is – og i dag finnes det ingen skøytebane med internasjonale mål på Romerike. For 25-30 år siden var det seks baner i samme område.
Men Nilsen forteller at de i første omgang skal i gang med istrening i «ishockeyhaller» – og «Skøyter 15.46.6» vet jo at det kan være et godt sted for de små håpefulle å starte. Derfor håper vi å se løpere med SK Lørenskog på skøytetrikoten på startlista allerede i løpet av vinteren. I alle fall i de yngste årsklassene.
Nilsen forteller at de har flere kjente og gode navn på trenersiden som kan ta i et tak. Svein Håvard Sletten, Johs. Grimseth og Geir Karlstad har alle stått på sidelinja før og gitt treningslærdom. I klubben finner vi også andre kjente skøytenavn som Bjørn Nyland, Kai Stenshjemmet og Johann Olav Koss, forteller Nilsen.
Målet er å få til en 400 meters bane for skøyter raskets mulig. Og, ikke minst, det jobbes også mot å få bygd en skøytehall på Nedre Romerike med internasjonale mål for hurtigløp. (Se vedlegg).
Vi venter spent på fortsettelsen for denne nystarta skøyteklubben – som forhåpentligvis igjen vil sette Romerike på skøytekartet.
Nilsen forteller at SK Lørenskog har søkt om å få avholde neste års skøyteting. Nettopp den avgjørelsen hvor tinget skal avholdes blir tatt med det aller første av Skøyteforbundets styre.
Lykke til videre Nilsen & co – måtte hell og lykke følge dere fremover.

Les om hallplanene

Skøyteklubben Lørenskog – Mer info
Skøyteklubben Lørenskog har besøksadresse Bibliotekgata 30, 1473 Akershus. Bedriften ble stiftet i 2016 og er registrert som FLI under bransjen “idrettslag og -klubber”. Selskapets firmanavn i Brønnøysundregisteret er Skøyteklubben Lørenskog.


Roller / kontaktpersoner
Følgende roller er tilknyttet Skøyteklubben Lørenskog
Svein Håvard Sletten (1956)
Styremedlem
Tom Erik Nilsen (1947)
Styreleder
Geir Karlstad (1963)
Styremedlem
Vidar Bøe (1949)
Styrenestleder
Ragnar Asbjørn Kristoffersen (1941)
Styremedlem
Johannes Kjell Grimseth (1943)
Styremedlem

(skrevet av T. Teigen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *