Har pappa – Amund Sjøbrend – som sitt største forbilde

Julie Berg Sjøbrend
født 07.06.2002

Klubb: Aktiv SK

Hva var det som gjorde at du begynte å gå på skøyter?
– Helt siden jeg var liten har jeg alltid likt å være ute. Det ble etter hvert flere dager med skøyter i uka når jeg var mindre, og jeg ble bare mer og mer glad i sporten. Selvfølgelig så fikk jeg jo veldig lyst til å bli god, etter at jeg begynte å høre mer om pappa sin historie som skøyteløper.

Hva er det beste med skøytesporten?
– Når skøyter er en så liten sport som det er, så blir man jo fortere kjent med løperne over hele landet. Det må være det beste. Ellers så elsker jeg den frihetsfølelsen du får når du går runder på runder, det at du bare kan gå helt til du ikke klarer mer.

Er du fornøyd med treningsforholdene dine – og hvem trener du mest sammen med?
– I Aktiv skøyteklubb har vi utrolig bra treningsforhold, med motiverte løpere og selvfølgelig utrolig flinke trenere. Når jeg trener med klubben min, trener jeg med gutter/jenter 11-14 år. Men har ellers har jeg en del egentrening med pappa.

Er det noe du savner innenfor skøytesporten?
– Jeg savner selvfølgelig populariteten innenfor sporten vår.

Hva er din favorittdistanse?
– Mine favorittdistanser er 1500 og 3000 meter.

Hvem er treneren din?
– Min trener er pappa, Amund Sjøbrend.

Har du noen hobbyer eller lidenskaper utenom skøyter?
– Jeg driver ikke med noe spesielt utenom skøyter, men jeg er veldig glad i å sykle og løpe. Hvis jeg ikke er med venner, så liker jeg godt å tegne.

Hva er ditt beste skøyteminne så langt?
– Mitt beste skøyteminne må ha vært i fjor da jeg dro til Vikingrace i Heerenveen. Ellers så var Sandefjordløpet i fjor ett av mine beste løp, hvor jeg satte mine beste perser.

Har du noen forbilder på skøytebanen?
– Mitt største forbilde må være pappa. Hvordan han startet med så mange idretter, men endte med skøyter. Men av skøyteløpere nå må det være Joey Mantia, hans treningsmåter og prestasjoner.

Hvilket mesterskap/løp satser du mot i år. Og hvilke ambisjoner har du der?
– Som i fjor ser jeg veldig fram til Landsmesterskapet, i år i Drammen. Der jeg satser på best mulige tider og plasseringer. Også satser jeg jo veldig på å komme til Vikingrace, og i år til landskampene.

Har du noen langsiktige ambisjoner?
– Min aller største drøm er å komme til OL og VM som en representant for Norge, og være med å samle inn medaljer.

Julies personlige rekorder:
500 meter: 46,52 Hamar 06.03.2016
1000 meter: 1.31,73 Hamar 06.03.2016
1500 meter: 2.20,52 Hamar 05.03.2016
3000 meter: 5.07,96 Hamar 10.01.2016

Julie hadde sist vinter best tid i landet i 13 årsklassen på både 1000, 1500 og 3000 meter. På 500 meter hadde tre norske jenter bedre tid enn Julie.

 

(skrevet av T. Teigen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *