Emil Nielsen

Forumsvar Lagt Inn

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 391)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: EM på Hamar. 2023 #20432
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Lagrange har jo kravet til EM (4.28 på 3000m). Det er bare krav om at tiden er satt i godkjent internasjonalt løp, som jo det er siden hun har gått denne tiden både verdenscupen. Det er ikke krav om å ha oppnådd begge kval-tider.

  Svenskene kan diskutere nok så mye hva de vil gjøre, så lenge de ikke har spandert et bøyd svensk kronestykke på å støtte hennes satsing denne sesongen.

   

   

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #20409
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Til helgen er det duket for den første massemønstringen i norsk Skøytesport for sesongen: Odalskøyta.

  206 påmeldte løpere etter at fristen gikk ut i går kveld. Disse kan ses her.

   

  • Dette svaret ble endret 2 uker siden av B. Haarberg. Årsak: Lenke åpnes i ny fane
  som svar til: Norgescup 2 Hamar #20023
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Blir det noe sending av løpa i NC2 på Hamar i helga da?

  Det ser ikke ut til det. Ifølge stevneinformasjon skal det ikke streames fra NC2.

  • Dette svaret ble endret 1 måned siden av B. Haarberg. Årsak: Lenke åpnes i ny fane
  som svar til: Kvinnefronten 2022/23 #20010
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Jeg kan ikke love like dypdegående innlegg som i fjor, men jeg håper å finne tid i morgen før ferie-avgang til å skrive en oppdatering over hvordan utsiktene er for Norge sine skøytekvinner.

  som svar til: NM enkeltdistanser Hamar 28.-30.oktober #19978
  Emil Nielsen
  Deltaker

  På fellesstart for menn må de vel følge egne regler og ta ut Thuv Eriksen til hvert fall Stavanger og sikkert også Heerenveen. Han har B-kravet inne på 1500m, så det formelle er i orden for at han kan stille.
  Da blir laget Ulekleiv, Thuv Eriksen

  som svar til: NM enkeltdistanser Hamar 28.-30.oktober #19888
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Det er ikke rankinglister på 5000m kvinner og 10000m menn, men distansen gås søndag.
  Fordi det er så få langdistanse løp tidlig i sesongen går kvalifisering via 3000m/5000m dagen før. Topp 12 tilbys plasser på lengste distanse.

  som svar til: Norgescup 1 Bjugn #19873
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Ovenstående er en refleksjon etter en helg i Bjugn under NC1 (kanskje den siste NC for min del denne sesongen)

  som svar til: Norgescup 1 Bjugn #19872
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Isen i Fosenhallen blir aldri like rask som tilsvarende iskvalitet i en varm hall gjør. Det er rett og slett for kaldt i hallen, men det skal ikke ta noe fra de som jobber med isen der. Det var veldig tynn, fin og glatt is i helgen.

  BØSK er også et av de absolutte kraftsentre for utvikling av Norsk skøyteløp. Løperne har gode trenere og mer is enn noen annen klubb i Norge hvis man ser bort ifra kortbane. Klubben er flott forankret i lokalbefolkningen, hallen brukes året rundt til ulike aktiviteter til glede for området og de har en sterk klubb-ånd.

  som svar til: Svensk skridsko 2022- #19828
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Om det åpner for noen muligheter for henne vil være opp til forbundet, der hun kanskje ikke er på beste hold med de i toppen.

  Hun er nå kvalifisert for verdenscup på 3000m, så de bør hun kunne gå hvis hun vil.

  Etternavnet uttales på fransk (bare for å forvirre fienden).

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19800
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Selvfølgelig er det en definisjons sak, men OL er størst i skøytesporten, og her vant Schouten tre gull mot Takagi sit ene. selv hvis man av konservative årsaker tok ifra Schouten det flotte fellesstartsgullet har hun fortsatt flere enn Takagi. Allround har selvsagt lavere status enn OL, men Sprint har lavere status enn allround, så selv i en fantasiverden der Takagi kunne ha gått sprint VM, hadde hun ikke hatt noe i nærheten av den sesongen Schouten hadde.
  Her mener jeg faktisk at det er vanskelig å definere seg ut av at fellesstartsdronningen var best i fjor. Men jeg skjønner at du ikke liker det.

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19798
  Emil Nielsen
  Deltaker

   Verdens beste skøyteløper ser altså ut til å fortsette der hun slapp i fjor.

  Morsomt at «verdens beste skøyteløper» ikke er den som vant tre OL gull og en bronse og sluttet sesongen som allround verdensmester…

  I fjor var ingen over Schouten, ikke Takagi heller.

  som svar til: Norgescup 1 Bjugn #19761
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Interessant nok er det ikke noe deltakerlister offentlig så langt. Det er det ellers ofte.

  Løpere som ønsker å gå NM, og som ikke har gått verdenscup i forrige sesong må stille til NC1. NC1 er det eneste løpet som teller i kvalifisering til NM.

  som svar til: Svensk skridsko 2022- #19744
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Hver nasjon kan stille en løper i fellesstart uten å ha de formelle kravene til noen distanse. I så fall gjelder et mye snillere 1500m krav på 1.59,00. Samme gjelder for lag-, tempo og sprint.

  som svar til: Svensk skridsko 2022- #19741
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Jeg kan fortelle litt om hvordan Eva selv tenker. Hun ønsker ikke å gå verdenscup, men ergret seg litt over at hun ikke greide kravet på 3000m likevel. Det hadde vært morsomt å tiden inne, hvis hun fikk lyst å konkurrere. Hun er veldig fornøyd med sine fire løp og vurderer om hun skal si seg fornøyd med de, eller om hun skal stille neste helg også.

  Wilhelm har jo faktisk fellesstart-kravet inne, så han vil kunne starte i Stavanger.
  Men satt litt på spissen, så er Sveriges beste sjanse for en løper på vanlig tempo-distanser i verdenscupen å overtale Eva til å satse litt mer helhjertet.

  som svar til: Kvinnefronten 2022/23 #19722
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Sober video. Jeg er positivt overrasket. Gleder meg til fortsettelsen

   

  som svar til: Svensk skridsko 2022- #19627
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Jg stusset over Eva Lagrange sin påmelding på 1500m i går. Hun sa nemlig til meg, at hun ikke skulle være i Inzell før på tirsdag. Jeg lurer på om det bare var en feil at hun var påmeldt i går.

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19599
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Det finnes allverdens argumenter for hvorfor forbundsløperne kanskje burde være i Stavanger, reisekostnader og liknende, støtte opp om norske baner etc.

  Inzell er et bedre sted å trene på høsten. Det er varmt nok til at det er mer behagelig å legge ned timene på sykkel, som skal til for å bygge opp den siste formen innen sesongen.
  Og så skal man ikke undervurdere at det er en viktig sosial arena for løperne. Store deler av skøyteverdenen er til stede i Inzell i disse ukene, så det er mulig å møtes med venner og kolleger man ikke har sett siden siste sesong.
  Hadde det ikke vært for kostnadene hadde også jeg vært i Inzell denne uken.

  Fun fact:
  I 2016, da jeg først flyttet til Norge regnet jeg på prisen av en tur til Hamar, kontra Inzell. Enhver samling lengre enn 6 dager var billigere i Inzell enn på Hamar, selv om jeg bodde i Oslo den gang.

  som svar til: Inline! #19519
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Som sagt hadde Norge med en kvinnelig løper til Berlin i år, Stine Finsland. Jeg gikk med tanken om at det kanskje kunne bli norsk rekord på maraton-distansen siden det ikke er en øvelse mange norske kvinner har gått gjennom tiden. Personlig gikk jeg gjennom resultatene fra Berlin maraton 10-12 år tilbake i tiden, og kunne ikke finne noe. Skulle det virkelig være mulig for Asker løperen å gå raskeste norske maraton i historien?

  Nei. Med hjelp fra Sandefjord (tak Tormod Haugen) fant jeg ut at Sofie Karoline Haugen har 1.12,00 (sirka) fra Mittelrhein maraton i 2013, en tid som ville ha latt Sofie slutte trygt i A-feltet i Berlin i år. Stine må altså komme tilbake til Berlin hvis hun vil gjøre krav på tittelen som raskeste norske kvinne.

  som svar til: Inline! #19518
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Det er litt vanskelig å gi en rapport fra løpet. Jeg var selv til start, så jeg fikk med meg presentasjonen av toppløperne, men de startet henholdsvis 6 og 3 minutter før meg, så jeg så ikke noe til dem.

  Kvinnenes løp er ut til å ha vært et typisk maraton, med masse angrep og splitt i feltet, men ingen avgjørende brudd. Løpet ble vunnet i en spurt av Marie Dupuy (FRA) fra Powerslide foran Lianne van Loon (NED) fra et mindre nederlandsk lag (A9 Groot in Autos og Sara Arregui (ESP) fra CLUB PATIN ARGANDA.

  Bart Swings vant for 8. gang og satte verdensrekord med tiden 56,45. Han vant foran lagkammeratene Felix Rhijnen og Jason Suttels.

   

  Begge A-felter var litt amputert i år, noe som også merkes i B-feltet. Det var bedre deltakertall enn i fjor, men langt fra tilbake på pre-pandemi nivå. 4153 inlinere var påmeldt

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19483
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Verdt det å notere ny norsk kvinne under 40,00
  Carina Jagtøyen gikk 39,81 under gårsdagens Time-trials i Calgary.

   

  Gratulerer Carina

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19468
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Ragne Wiklund falt på sykkelen melder VG 

  Ingen større skader, men noe skrubbsår og noe forsiktighet mtp. eventuell hjernerystelse. Hun ser ut til å ha sluppet «lett» fra det.
  Skaden skjedde fordi det hadde blitt kjørt grus på veien hun syklet på, uventet.
  Keyboard-krigerne på Forum for Skøytehistorie og Norsk Skøytefremtid krever nå at skøyteløperne pakker seg i bobleplast og sitter på sykkelrullen hjemme, fordi det har vært for mange stygge velt på sykkel for løperne de siste årene.
  Dette er åpenlyst ikke praktisk, da løperne skal trene opp mot 30 timer i uken. En sånn mengde på rullen ville gitt allverdens overbelastningsskader. I øvrig er dette et problem for Norge, ikke den enkelte. Veiene i dette landet er håpløst dårlige, det blir kjørt grus på veien uten skilting, huller blir ikke reparert og bilistene er lite respektfulle (syklistene er ikke det heller). Som dansker har jeg ganske mye å si om infrastrukturen til gående og syklister i Norge, fint lite av det er positivt. Her er Norge verst i Nord-Europa.

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19467
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Opplegget til Takagi høres veldig ut som et «siste hurra» mer enn et opplegg til en lang videre satsning. Jeg leser det som at Takagi vil sementere seg selv i historien.

  som svar til: Skøytesesongen 2022/23 #19455
  Emil Nielsen
  Deltaker

  UpdateSkate poder stemningen blant toppløperne for et uoffisielt sammenlagt VM under Calgary Oval finale denne sesongen.

  Laurant Dubreuil stiller seg skeptisk til forslaget, hvis det ikke følges opp med solide premiepenger, da det ville forlenge sesongen og legge inn en ekstra lang reise.
  Connor Howe melder seg klar.

  som svar til: EM på Hamar. 2023 #19451
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Det er et greit poeng: det er langt til Hamar, for nesten alle.
  Selv har jeg to timer i bil/på tog, og ikke råd til å overnatte. For min del blir det mest sannsynlig bare den ene dagen (lørdag).

Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 391)