VM sprint Heerenveen

Hjem Forum Forum 15.46.6 VM sprint Heerenveen

 • Dette emnet har 24 svar, 3 deltakere, og ble sist oppdatert 25/02/2019 at 12:25 av Kristian Eliassen.
Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 25)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5150 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

   Hvor blir det av det norske VM-uttaket? Jeg har ikke sett noe offisielt, men Mette Bugge slapp vel katta ut av sekken og røpet hele laget her forleden: Lorentzen, Rukke / Bøkko, Gulbrandsen. Reserveplassen for menn (hvis den blir brukt) kan man vel faktisk eksperimentere litt med, hvis man vil. Jeg tipper likevel på Magnussen.

   Noen andre land:

   (Nederland) Otterspeer, Verbij, Nuis / Leerdam, L de Jong, De Neeling

   (USA) Mantia / Bowe, Goetz, Bocox

   (Canada) Dubreuil, Fiola / Mclean, Irvine

   #5166 Svar
   Jeppe

    Et annet land:

    Den mye omtalte Samuli Suomalainen stiller i Sprint VM.

    #5167 Svar
    Kristian Eliassen

     I sprint-VM er det 28 deltakere for hvert kjønn, med en reserveliste på 6. Nasjonskvoteplasser.
     Kvalifiseringen begynte allerede under fjorårets VM, hvor plasser blant de 16 beste ga tilsvarende uttelling til årets VM. Dog maks to for hvert kjønn. Hvert land kan imidlertid starte med 3 stykk for hvert kjønn, så kvalifiseringen fortsatte under WC1-4. Beste tid på 500 og 1000 las sammen uavhengig av hvilket av stevnene tidene ble satt i. Deretter fikk man en liste, korrigert for garantiplasser fra ifjor. Resultatet ble slik:

     https://www.isu.org/docman-documents-links/isu-files/event-documents/speed-skating-8/2018-19-4/championships-27/19441-sqrl-wsss-2019-heerenveen/file

     Reservelista må leses slik at nasjoner som ikke har en plass fra før har forrang. Den egentlige reservelista for kvinner er dermed: 1. Hviterussland 2. Argentina 3. Polen 4. Korea 5. Italia 6.Polen. På herresiden får denne regelen ingen innvirkning denne gangen. Scroll litt ned på denne siden, så finner man 20 nasjoner i oversikten over deltagende nasjoner:

     https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/Kvoteplasser%20VM%202019.pdf

     Hvilke løpere hvert land stiller med begrenses av nasjonale særkrav og kvalifiseringstider (tider satt i godkjente stevner fra 1.juli 2017). Det vil si  ISU Events (internasjonale mesterskap, og verdenscup), International Competitions (publiseres i en årlig liste og med tillegg under «Calendar of Events» hos ISU), eller nasjonale mesterskap. Kravet er 40.50 (40.00) eller 1.21.00 (1.20.00) hva gjelder kvinnene. For menn 36.60 (36.20) eller 1.12.80 (1.11.90). Tidene i parantes er tider satt i Calgary, Salt Lake City eller Ürümqi. Alle land kan stille med løpere tilsvarende sine kvoteplasser, samt én reserve for hvert kjønn.

     For herrer har jeg for meg at Australia ikke har noen tilgjengelige løpere å sette inn, mens Jeppe melder at Soumalainen stiller for Finland. Ender Norge (Bjørn Magnussen?) en plass unna deltakelse for Norges nummer tre? For kvinnene har ikke Finland noen å komme med, så da begynner man å utnytte reservelista der også.

      

      

     #5169 Svar
     Carl-Petter Leganger

      Daniel Greig, Australia, klarte kvalifiseringstiden på 36.20 i Inzell 20.10.18 da han gikk på 35.77.  Dette var et internasjonalt stevne som sto på ISU’s liste.  Om han stiller er en anen sak, sesongen har ikke vært god, etter at han ble nr. 3 sammenlagt i sprint-VM i 2014 har han hatt kneproblemer og ikke kommet tilbake til det nivået han var på, dessverre.

      #5170 Svar
      B. Haarberg
      Nøkkelmester

       Russland: Kulizjnikov, Murasjov, Musjtakov / Fatkulina, Golikova, Katsjanova.

       #5172 Svar
       Jeppe

        I følge opplysninger på det finske skøyteforbundet sin side, stiller Soumalainen. Sprint VM er det største målet for ham denne sesongen. Det kommer greit frem når man google-oversetter  finsk til engelsk. Blir mening i opplysningene da. Eneste aberet er etternavnet til Samuli. Det å hete Soumalainen i Finland, er nok noe av det samme som å hete Normann i Norge, eller English i Storbritannia.

        Synd med Daniel Greig, at han sliter med skader. Veldig artig når løpere fra «down under» hevder seg i toppen på resultatlistene.

        #5175 Svar
        B. Haarberg
        Nøkkelmester

         Tiltredes. Her har jeg greid å grave fram det japanske laget:

         Shinhama, Yamada, Fujino / Kodaira, Takagi (!), Tsuji.

         …og til og med det koreanske (det var ikke enkelt):

         Jeong Jae-woong, No Joon-so, Kim Young-jin / Kim Min-ji, Park Cha-eun.

         Må ta forbehold på disse lagene, da skrifttegnene som kjent er litt annerledes der borte. Jeppe kan eventuelt kvalitetssikre at jeg har fått med de rette herfra:

         http://www.skating.or.kr/game/notice_view.do?m_lnb=2&s_lnb=0

         #5178 Svar
         Jeppe

          Jeppe kan eventuelt kvalitetssikre……………… Vel, først må det vel bli såpass bra kvalitet, at det i det hele tatt er noe å sikre….

          Nei, fleip tilside. Utrolig bra jobba, Haarberg. Googletranslantert deg igjennom en stor mengdte linker før du fant det du lette etter. Jeg ga opp, men ble forundret over hvor fin engelsken ble etter å ha drøssa flere hekto med koreanske tegn inn i translate programmet. Jeg er ganske sikker på at Haarberg har funnet laget. (Det foreløpige laget kanskje. Det er jo litt tid igjen før VM).

          #5230 Svar
          Kristian Eliassen

           Finner fortsatt ikke det norske laget! Final Entry List (deltakerlista for stevnet) publiseres forresten ikke imorgen, men engang etter onsdag den 20. klokken 12:00.

           #5234 Svar
           Carl-Petter Leganger

            Når det gjelder Australia så gikk Daniel Greig på 36.09 i Heerenveen lørdag, så det er absolutt mulig at han stiller til start.

            #5250 Svar
            Kristian Eliassen

             Norges lag: Hege Bøkko, Anne Gulbrandsen . Håvard Holmefjord Lorentzen, Henrik Fagerli Rukke.

             #5260 Svar
             Kristian Eliassen
              #5261 Svar
              Kristian Eliassen

               I dameklassen stiller ikke Finland og Italia. Inn kommer Argentina og Hviterussland med Rodriguez og Nifantava. Kina, Nederland, Polen, Norge (Ripsrud) og Russland har oppført en intern reserve. Polens reserve, nestekvinne i køen, Ziomek, er dessuten eneste å ta av om man får ytterligere behov for den ikke-interne lista («R»).

               I herreklasser stiller altså ikke Greig når det kommer til stykket. Kasakhstan får dermed med Klenko. Tyskland, Nederland, Norge (Sæves)og Russland har oppført en intern reserve (S»). Norge har oppført enda en reserve («R»), Magnussen. Han er nå nestemann, og eneste i køen om man får ytterligere behov for den ikke-interne lista («R»). Logisk sett Norges 1. reserve også. Sæves må nok nøye seg med NC7.

               Sterke felt både for damer og herrer. Ingen overraskelser i forhold til opplysningene Haarberg har gitt tidligere i tråden.

               #5269 Svar

               Det er et par feil i forhåndsomtalen; banerekordene sammenlagt er 150,070 (Jutta Leerdam) og 137,935 (Hein Otterspeer), begge fra NK sprint 2019.

               #5273 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Det var for å teste at du fulgte med. Neida – rettet nå!

                #5276 Svar
                Kristian Eliassen

                 I forhåndsomtale hører på dette stadiet også et par ord om trekningen hjemme:

                 Hver nasjon har altså rett til å melde på det antallet løpere man har kvoteplasser til, inkludert plasser på reservelista («R»), pluss èn intern reserve for hvert kjønn.
                 I sprint-VM er det på de to første distansene trekningspuljer basert på godkjente tider siden 1. juli 2018. Puljer à 8 stk (ser ut til at den siste gruppa består av 12 stk). På tredje, og fjerde distanse er det sammenlagtstillingen som er styrende (de beste til slutt osv), men man må i oppsettet ta hensyn til at alle løpere skal gå en første indre/-ytre på hver distanse.

                 Laglederne må bekrefte hvilke løpere man stiller med på trekningsmøtet før første distanse. Man står fritt til å sette inn en påmeldt reserve. Jeg seg av oversikten at det er oppført et medisinsk møte i etterkant, og før trekningen. Vet ikke helt hvilken funksjon dette møtet har. Sykdom/skade kan inntreffe etter at trekningen er foretatt. Da er det vel en vurdering på om man har lov til å sette inn sin interne reserve. Om man rekker (endring av par skal varsles løper minimum en halvtime før start), flytter man løpere «oppover» i parene i angjeldende bane hvis løper(e) trekker seg. Ny løper (enten intern eller fra reservelista på 6 stk) må starte i første par.  Om man ikke rekker å  flytte løpere oppover i parene, og erstatte den som har trukket seg med en reserve, må makkeren i angjeldende par hvor den som har trukket seg gå alene. Slik er altså forutsetningene for en eventuell deltakelse for Magnussen slik jeg forstår reglene.

                 Trekningsmøte 16.00, fredag. Trekning 18:00

                 #5285 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Interessant at Bjørn Magnussen altså også er oppført på løp i Inzell på lørdag(!)
                  Hvor befinner han seg? Har han allerede gitt opp å komme med i Heerenveen?
                  Ville selvsagt ha vært artig å se Magnussen – særlig på 500 – med fulle hus og mot alle de beste (minus et par koreanere). TROLIG kommer Magnussen til å forbli «én plass» unna deltakelse, men man vet aldri…

                  https://live.isuresults.eu/events/2019_NED_0002/schedule

                  #5288 Svar
                  Espen Samsonsen

                   Instagram anbefales for å følge norsk og utenlandske utøvere og landslag/lag/klubber i trening og konkurranse,og gir en billedlig og kortfattet oppdatering på aktivitet og geografisk plassering. Utøvere foretrekker Instagram fremfor fjesbok….

                   #5289 Svar
                   Kristian Eliassen

                    Greit tips som supplement det. Dog så er det å håpe at du og andre ser funksjonen til dette forumet her. Det der var en henvisning til andre fora og ikke noe egentlig svar.🙂. (Instagram er også flere ganger en litt tvilsom kilde. F.eks. Har jeg sett slutninger om laguttak til lagsprint og lagtempo basert på hvem som går sammen på trening…)

                    #5291 Svar
                    Espen Samsonsen

                     Jeg kunne ikke svart på det interessante spørsmålet om eventuell VM deltakelse for Magnussen, bare at han befant seg i Inzell. Han kunne nok derfra steppet raskt inn hvis det var aktuelt.

                     #5292 Svar
                     Kristian Eliassen

                      👍over til Heerenveen!

                      #5295 Svar

                      Synes det lukter gull til Håvard når dette ekstremt spennende VM skal avgjøres.
                      Håvard skal ha siste ytre på 500. Det liker han. Klaffer alt der, kan han ha en liten ledelse i sammendraget før 1000m.
                      Men herrejemini…. får håpe ikke tusendelene må taes i bruk. Måtte Allah, Donald T. eller Kim-Yong Un eller noen andre med stor makt forhindre det.

                      #5297 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Blir spennende å følge Lorentzen senere i dag! For Rukke og Hege Bøkko kan det være et poeng å komme blant de 16 beste sammenlagt. Om ikke reglene endres, gir dette garantiplasser til VM på Hamar neste år. Allerede grunn til å se fram til det mesterskapet: Allround- og sprintfirkamp for begge kjønn. At det er et tredagersstevne, får meg til å lure litt på om man som nå kommer til å operere med kvoter på 28 i sprint og 24 i allround. EM – sammenlagtvaianten – har jo 20 i herreklassene og 16 på spinnesiden.

                       #5299 Svar
                       Kristian Eliassen

                        Ikke vær skuffet. 😊 Dette var bra saker. Bra dramaturgi. Tror personlig at et konsept som neste år er hakket bedre enn årets. Mangler kun et par grep på å bli optimalt innenfor rimelige rammer.

                       Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 25)
                       Svar til: VM sprint Heerenveen
                       Din informasjon: