VM sprint Heerenveen

Hjem Forum Forum 15.46.6 VM sprint Heerenveen

Dette emnet inneholder 24 svar, har 4 deltakere og ble sist oppdatert av  Kristian Eliassen 25/02/2019 at 12:25.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 25)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5150 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Hvor blir det av det norske VM-uttaket? Jeg har ikke sett noe offisielt, men Mette Bugge slapp vel katta ut av sekken og røpet hele laget her forleden: Lorentzen, Rukke / Bøkko, Gulbrandsen. Reserveplassen for menn (hvis den blir brukt) kan man vel faktisk eksperimentere litt med, hvis man vil. Jeg tipper likevel på Magnussen.

  Noen andre land:

  (Nederland) Otterspeer, Verbij, Nuis / Leerdam, L de Jong, De Neeling

  (USA) Mantia / Bowe, Goetz, Bocox

  (Canada) Dubreuil, Fiola / Mclean, Irvine

  #5166 Svar

  Jeppe

  Et annet land:

  Den mye omtalte Samuli Suomalainen stiller i Sprint VM.

  #5167 Svar

  Kristian Eliassen

  I sprint-VM er det 28 deltakere for hvert kjønn, med en reserveliste på 6. Nasjonskvoteplasser.
  Kvalifiseringen begynte allerede under fjorårets VM, hvor plasser blant de 16 beste ga tilsvarende uttelling til årets VM. Dog maks to for hvert kjønn. Hvert land kan imidlertid starte med 3 stykk for hvert kjønn, så kvalifiseringen fortsatte under WC1-4. Beste tid på 500 og 1000 las sammen uavhengig av hvilket av stevnene tidene ble satt i. Deretter fikk man en liste, korrigert for garantiplasser fra ifjor. Resultatet ble slik:

  https://www.isu.org/docman-documents-links/isu-files/event-documents/speed-skating-8/2018-19-4/championships-27/19441-sqrl-wsss-2019-heerenveen/file

  Reservelista må leses slik at nasjoner som ikke har en plass fra før har forrang. Den egentlige reservelista for kvinner er dermed: 1. Hviterussland 2. Argentina 3. Polen 4. Korea 5. Italia 6.Polen. På herresiden får denne regelen ingen innvirkning denne gangen. Scroll litt ned på denne siden, så finner man 20 nasjoner i oversikten over deltagende nasjoner:

  https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/Kvoteplasser%20VM%202019.pdf

  Hvilke løpere hvert land stiller med begrenses av nasjonale særkrav og kvalifiseringstider (tider satt i godkjente stevner fra 1.juli 2017). Det vil si  ISU Events (internasjonale mesterskap, og verdenscup), International Competitions (publiseres i en årlig liste og med tillegg under «Calendar of Events» hos ISU), eller nasjonale mesterskap. Kravet er 40.50 (40.00) eller 1.21.00 (1.20.00) hva gjelder kvinnene. For menn 36.60 (36.20) eller 1.12.80 (1.11.90). Tidene i parantes er tider satt i Calgary, Salt Lake City eller Ürümqi. Alle land kan stille med løpere tilsvarende sine kvoteplasser, samt én reserve for hvert kjønn.

  For herrer har jeg for meg at Australia ikke har noen tilgjengelige løpere å sette inn, mens Jeppe melder at Soumalainen stiller for Finland. Ender Norge (Bjørn Magnussen?) en plass unna deltakelse for Norges nummer tre? For kvinnene har ikke Finland noen å komme med, så da begynner man å utnytte reservelista der også.

   

   

  #5169 Svar

  Carl-Petter Leganger

  Daniel Greig, Australia, klarte kvalifiseringstiden på 36.20 i Inzell 20.10.18 da han gikk på 35.77.  Dette var et internasjonalt stevne som sto på ISU’s liste.  Om han stiller er en anen sak, sesongen har ikke vært god, etter at han ble nr. 3 sammenlagt i sprint-VM i 2014 har han hatt kneproblemer og ikke kommet tilbake til det nivået han var på, dessverre.

  #5170 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Russland: Kulizjnikov, Murasjov, Musjtakov / Fatkulina, Golikova, Katsjanova.

  #5172 Svar

  Jeppe

  I følge opplysninger på det finske skøyteforbundet sin side, stiller Soumalainen. Sprint VM er det største målet for ham denne sesongen. Det kommer greit frem når man google-oversetter  finsk til engelsk. Blir mening i opplysningene da. Eneste aberet er etternavnet til Samuli. Det å hete Soumalainen i Finland, er nok noe av det samme som å hete Normann i Norge, eller English i Storbritannia.

  Synd med Daniel Greig, at han sliter med skader. Veldig artig når løpere fra «down under» hevder seg i toppen på resultatlistene.

  #5175 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Tiltredes. Her har jeg greid å grave fram det japanske laget:

  Shinhama, Yamada, Fujino / Kodaira, Takagi (!), Tsuji.

  …og til og med det koreanske (det var ikke enkelt):

  Jeong Jae-woong, No Joon-so, Kim Young-jin / Kim Min-ji, Park Cha-eun.

  Må ta forbehold på disse lagene, da skrifttegnene som kjent er litt annerledes der borte. Jeppe kan eventuelt kvalitetssikre at jeg har fått med de rette herfra:

  http://www.skating.or.kr/game/notice_view.do?m_lnb=2&s_lnb=0

  #5178 Svar

  Jeppe

  Jeppe kan eventuelt kvalitetssikre……………… Vel, først må det vel bli såpass bra kvalitet, at det i det hele tatt er noe å sikre….

  Nei, fleip tilside. Utrolig bra jobba, Haarberg. Googletranslantert deg igjennom en stor mengdte linker før du fant det du lette etter. Jeg ga opp, men ble forundret over hvor fin engelsken ble etter å ha drøssa flere hekto med koreanske tegn inn i translate programmet. Jeg er ganske sikker på at Haarberg har funnet laget. (Det foreløpige laget kanskje. Det er jo litt tid igjen før VM).

  #5230 Svar

  Kristian Eliassen

  Finner fortsatt ikke det norske laget! Final Entry List (deltakerlista for stevnet) publiseres forresten ikke imorgen, men engang etter onsdag den 20. klokken 12:00.

  #5234 Svar

  Carl-Petter Leganger

  Når det gjelder Australia så gikk Daniel Greig på 36.09 i Heerenveen lørdag, så det er absolutt mulig at han stiller til start.

  #5250 Svar

  Kristian Eliassen

  Norges lag: Hege Bøkko, Anne Gulbrandsen . Håvard Holmefjord Lorentzen, Henrik Fagerli Rukke.

  #5260 Svar

  Kristian Eliassen
  #5261 Svar

  Kristian Eliassen

  I dameklassen stiller ikke Finland og Italia. Inn kommer Argentina og Hviterussland med Rodriguez og Nifantava. Kina, Nederland, Polen, Norge (Ripsrud) og Russland har oppført en intern reserve. Polens reserve, nestekvinne i køen, Ziomek, er dessuten eneste å ta av om man får ytterligere behov for den ikke-interne lista («R»).

  I herreklasser stiller altså ikke Greig når det kommer til stykket. Kasakhstan får dermed med Klenko. Tyskland, Nederland, Norge (Sæves)og Russland har oppført en intern reserve (S»). Norge har oppført enda en reserve («R»), Magnussen. Han er nå nestemann, og eneste i køen om man får ytterligere behov for den ikke-interne lista («R»). Logisk sett Norges 1. reserve også. Sæves må nok nøye seg med NC7.

  Sterke felt både for damer og herrer. Ingen overraskelser i forhold til opplysningene Haarberg har gitt tidligere i tråden.

  #5269 Svar

  Nils Meland
  Deltaker

  Det er et par feil i forhåndsomtalen; banerekordene sammenlagt er 150,070 (Jutta Leerdam) og 137,935 (Hein Otterspeer), begge fra NK sprint 2019.

  #5273 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Det var for å teste at du fulgte med. Neida – rettet nå!

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 25)
Svar til: VM sprint Heerenveen
Din informasjon: