VM enkeltdistanser 2019 Inzell.

Hjem Forum Forum 15.46.6 VM enkeltdistanser 2019 Inzell.

 • Dette emnet har 56 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 14/02/2019 at 7:25 av Kristian Eliassen.
Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 57)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #4848 Svar
  Kristian Eliassen

   WC 1-4 tok fram nasjonskvoteplasser, inkludert reservelister til dette stevnet. Oversikten finnes her: (scroll litt ned på siden)

   https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/Kvoteplasser%20VM%202019.pdf

   Vær som vanlig obs på at nasjoner som ikke har med løpere på angjeldende distanse fra før har prioritet på reservelista. Reservelista består av 6 på individuelle øvelser, og 3 på lagøvelsene. Tyskland er vertsland, og kommer med om man ikke har med noen fra før på angjeldende distanse, OG er på reservelista. Da på bekostning av den ellers sist kvalifiserte.

   Uttakskriteriene til Norge sier at WC1-5 og deretter  EM vektlegges når man skal ta ut laget.

   https://nsf.klubb.nif.no/Administrativt/Uttak%20hurtigl%C3%B8p/NSF%20Uttakskriterier%202018-19%20v1.pdf

   Entry List, trekninger og resultatservice kommer etterhvert her:

   https://www.isu.org/speed-skating/events/speed-skating-calendar/eventdetail/11204/35/isu-world-single-distances-speed-skating-championships?templateParam=11

   #4849 Svar
   Kristian Eliassen

    Enkelte land har jo tatt ut lagene allerede. Visse endringer kan jo skje inn mot mesterskapet pga skader, sykdom og prioriteringer.

    Nederland:

    https://www.schaatsen.nl/nieuws/2018/december/wie-hebben-zich-geplaatst-voor-ek-en-wk/

    USA:

    https://www.teamusa.org/US-Speedskating/News/Featured-News/2018/December/30/Long-Track-World-Teams-Announced-for-the-rest-of-the-season

    Japan:

    http://www.schaatsforum.nl/index.php?threads/wk-afstanden-2019-7-10-feb-inzell.10451/

    Kanada:

    Har hatt sitt uttaksstevne, og publisering av uttaket er på trappene. Bloemen tapte en skate-off om Kanadas eneste plass på 10 000.

    https://www.speedskating.ca/news-and-info/news/canadian-junior-championships-and-world-single-distance-skate-off-crown-new-speed-skating-champions

    #4850 Svar
    Kristian Eliassen
     #4890 Svar
     Kristian Eliassen

      Nederland har nå også tatt ut løperne til lagtempo, lagsprint og fellesstart.

      https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/januari/nuis-en-wust-krijgen-aanwijsplaats-wk-bondscoach-selecteert-teams/

      #4913 Svar
      Kristian Eliassen

       Dagen før VM starter skjer det noe viktig. Hva da? Jo, representanter for hvert ISU-land busses til Salzburg for å diskutere hvordan VM skal se ut i fremtiden. ISU Council skal så ha siste ordet, og avgjøre saken «så snart som mulig». Kongressen sommeren 2018 kom høyst overraskende fram til at ISU fra gang til gang skulle bestemme innholdet når man f.o.m. 2021 planlegger å kun ha ett VM per sesong. Ordlyden var vel litt vag for å kunne kjøpe seg tid, og handlingsrom. Litt mer forutsigbart/mindre vilkårlig enn som så bør jo en så viktig sak ende opp med som føring, så ulike skisser og modeller blir derfor tatt frem igjen nå slik jeg forstår saken. Da begynner vanskelighetene. Vedtaket om et firekontinentsmesterskap («EM» for ikke-europeere) styrket derimot muligheten for at man ender opp med en alterneringsmodell ala EM, men det er slett ikke gitt, og heller ikke helt optimalt: Det er enkeltdistanser som genererer støtte og sponsormidler i de fleste land. Altså øvelser som er olympiske. Faren er derfor at VM-allround og -sprint til slutt kommer til å avholdes sjeldnere enn en fast alterneringsmodell tilsier selv om dette prinsippet knesettes.

       Hvordan løser man denne knuten? Liten tvil om at skøyter hadde vært tjent med en årlig, stor VM-happening. Da må man nok slå på stortromma, og ikke «feige ut» med kompromisser. Jeg foreslår to mulige veier (eller egentlig to varianter i samme lei). Om man går for en alterneringsmodell, bør allround moderniseres. 500+1500 første dag, 5000 (3000 kvinner) den andre hvor man deler ut medaljer i en trekamp med fremtidig olympisk dignitet. (Tenk bare hvilken spennende setting det ville blitt med antatt sterkere langdistanseløpere i de første parene, og så de som leder sml. til slutt). Tredje dag avsluttes så den klassiske firkampen. Skjønt, i virkelig klassisk utforming vil man kun få den hvert fjerde år: Annenhver gang på Bislett og i Amsterdam med vanlig distanserekkefølge, og oppsett. Ingen innbakt trekamp i OL-år, hvor man isteden kobler trekampen på enkeldistansene i OL med dobbelt spenning  som følge. Sammenlagtaspektet styrende for oppsettet for siste distanse da trolig det beste for at allround ikke skal bli bortgjemt. Et årlig stor-VM blir etter litt liknende mønster av hva jeg ser for meg når det gjelder OL: Koble allround på enkeltdistansene, hvor man avholder en distanse i hver klasse hver dag, men med hviledag før den tredje distansen (fire distanser blir for mange: Prioriteringsproblematikk tilkommer).

       Radikalt, javel, men det er noe slikt som må til. På VGD diskuterer man liten firkamp også for menn. Ikke første gangen. Jeg mener trekamp lettere lar seg implementere og inkorporere i en helhetstenkning som vil kunne generere større skøyteinteresse. Andre virkemidler må også til, men prioriter da annerledes enn å jobbe for å få NM på NRK(1).

        

        

       #4923 Svar
       Jeppe

        Representanter for hvert ISU-land busses til Salzburg for å diskutere hvordan VM skal se ut i fremtiden, sier Eliassen.
        Vel, tviler på at alle stiller, det er veldig mange ISU land, så det er vel helst de tunge, de viktige, og noen av de gamle, som kanskje ikke er så viktige lenger, som skal klø seg i hodet og finne ut hvordan og hvor man skal sette neste spiker i allroundkista.
        Hvorfor har skøytesporten kommet i denne sistuasjonen mon tro?
        Allround er veldig spennende, og er en fantasisk konkuranseform på skøyter.
        Eliassen skisserer en løsning, noe omfattende kanskje, men han skal ha ros for sine innlegg, men enkelt og greit bør allround, et sammenlagtkonsept innføres i verdenscupen.
        Bort med enkeltdistanse løpene, inn med allround.
        Quite enkelt.
        Man kan også ha et «sammenlagt-program», bygget på resultater fra flere stevner.
        Var det ikke slik under tre- eller firebaners turneringene i mellom Europa før?

        #4924 Svar
        Kristian Eliassen

         Konferanse tror jeg de kaller det uten at jeg har detaljinfo. For nye lesere: Klar over at mine tanker på dette området vi er inne på kan oppleves som radikale. Dessuten ser jeg poenget med hvorfor man nå absolutt skal ha ETT VM når ting tyder på at det kan funke greit med TO.  Det går uansett an å videreutvikle/foredle begge konseptene.

         Du fjerner ikke enkeltdistansefokuset med et pennestrøk, Jeppe! Men å finne en best mulig balanse er jeg for – hvor man tar høyde for moderne forutsetninger.

          

         #4926 Svar
         Kristian Eliassen

          Litt uklar språkbruk fra meg, kanskje? «Liten tvil om at skøyter hadde vært tjent med ETT VM per sesong», før jeg i neste innlegg slår fast at man likegodt kan ha to… :

          Det er lettere å kanalisere interesse inn mot ett VM som de fleste idretter har, men det viktige er jo INNHOLDET. Ett VM setter krav til innhold og utforming, og fører til dilemmaer man må løse.

          Har tidligere foreslått en todeling av sesongen som kulminerer med hvert sitt VM. Altså en alterneringsmodell innenfor hver sesong. Fortsatt er INNHOLDET viktigst naturligvis, men man slipper ihvertfall unna dette med at «noe må bort» eller andre dilemmaer.

          Om EM/4K og VM utfyller hverandre hver sesong vha en alterneringsmodell, så er fortsatt INNHOLDET viktig på den måten at begge mesterskapene skal oppleves som desiderte høydepunkt. Og veier EM og VM like tungt i vektskåla? Et ankepunkt er svakheten ved at sprint- allroundvarianten ikke har koblinger til OL slik distansevarianten har. Sistnevnte kan dessuten også utvikles.

          #5008 Svar
          Kristian Eliassen

           https://www.vg.no/sport/i/3jAByq/haavard-boekko-foer-vm-ingen-norske-gullfavoritter

           Personlig håper jeg at SLP satser på 10 000 denne gangen. Litt negativ vinkling i artikkelen! Norge har medaljemuligheter på veldig mange distanser, og så får man bli positivt overrasket underveis om det slår til, eller bedre. Menn: lagsprint, 500, 1000, 1500, 5000, 10000 (om SLP stiller) lagtempo. På kvinnesiden tar vi topp 6/10 som positivt foreslår jeg. Morsommere å bli positivt overrasket enn skuffet.

           Dessverre satser ikke Norge på den mest uvisse øvelsen, fellesstart, og går heller ikke i bresjen for å videreutvikle produktet VM. Om man klarer å presse inn et helt OL-program på 4 dager, er det rom for å løse opp med litt kreativitet for å utvikle produktet. Selv har jeg foreslått en morsom tilleggsøvelse på fellesstart. En cupøvelse på (super)sprint har jeg også tanker rundt. Wold ligger inne med et ferskt intervju på toindreogvekkmen hvor han baler med tanker om at den jevne kvinne og mann ikke gidder å følge med på maratonseanser som varer i timesvis.  Jeg tror han både har rett –  og  litt feil: Begge veier er farbare og bør utnyttes. Bare innholdet er spennende vil folk følge med. Jeg vet jeg «maser» mye om dette med trekamp, men det går faktisk an å tenke seg trekamp som «navet» som tilfører ekstra spenning til to alternerende VM-varianter.  Om man hadde koblet en allroundvariant på eksisterende enkeltdistanser under distanse-VM, ville man fått tilbake litt av den todimensjonaliteten som var et pre ved allround tidligere. Om man dessuten kårer mestre også etter tre distanser under Allround-VM, åpner man opp for flere løpere og kontinenter: Allrounddelen av VM-varianten allround-/sprint-VM blir så å si et VM for flere enn Norge og Nederland. Trekamp bør bli en olympisk øvelse. Trengs flere «nav» i en alterneringsmodell? Tja, kan se ut som mange av de nye nasjonene vil ha fellesstart som VM-øvelse hver eneste sesong. Hva så med et «nav» for sprint? Ikke sikker, men kåring av mestre på enkeltdistansene 500 og 1000 under sprintfirkampen? Beste tid på en av femhundringene og tusenmeterne blant de som ender topp ti sammenlagt eller noe slikt.

            

           #5009 Svar
           B. Haarberg
           Nøkkelmester

            Norske medaljekandidater i VM? Ikke et tema som engasjerer meg så voldsomt, da dette uansett ikke er et «ordentlig» VM for min del, men den som vil kan se litt på denne oversikten over årets beste løp så langt. Kan gi en pekepinn over hvem som har potensial til å gå et medaljeløp i Inzell.

            http://www.skoyteranking.net/45500107

            #5035 Svar
            Kristian Eliassen

             Entry List publiseres en eller annen gang etter 12:00 på mandag den 4.

             Under distanse-VM gjelder det å omstille seg til at man snakker om nasjonskvoteplasser. Hvert land kan også stille med en intern reserve på hver distanse. Frist inntil lagledermøtet for å endre sitt lag, men hvis sykdom eller skader inntrer får man lov til å endre etter trekningen også. Lista over fordelingen av nasjonskvoteplasser gir også den personlige seedinglista på hver distanse før trekningen. På individuelle distanser er det fri trekning i grupper på seks og seks. (To puljer med fri trekning på lagøvelsene). De som ikke er ranket i kvalifiseringen, rankes deretter basert på beste tid notert i et godkjent stevne. Om noen trekker seg etter trekningen, flytter man løpere oppover i parene i samme bane, og reserven fyller den ledige plassen i første par slik jeg leser dette. Gjelder både om reserven er intern eller man må ty til nasjonsreservelista på 6 løpere. Man må rekke å re-arrangere parene på denne måten (løpere må ha en halvtimes frist hvis de får endret hvilket par de skal gå i). Hvis ikke, må makkeren i angjeldende par som den som har trukket seg gå alene.

             #5040 Svar
             B. Haarberg
             Nøkkelmester

              Den nederlandske supporterforeningen presenterer et ganske imponerende dokument i forkant av VM enkeltdistanser. Aktuelle løpere, nasjonale rekorder pr. distanse etc. Verdt å titte på, vil jeg si:

              http://nssv.nl/wp/wp-content/uploads/2019/02/Documentatie-WK-Afstanden-Inzell-7-10-februari-2019.pdf

              #5065 Svar
              Kristian Eliassen

               Imponerende dokument, ja. Det norske laget på 15 løpere offentliggjort på siden til NSF. To-tre overraskelser!

               #5066 Svar
               B. Haarberg
               Nøkkelmester

                Takk for det.

                Limer inn fra NSFs sider (men uten rariteten kvinner/herrer):

                Martine Ripsrud, Stange SK -Lagsprint
                Ida Njåtun, Asker SK – 1000m, 1500m og 3000m
                Hege Bøkko, Hol IL – 500m, 1000m og lag sprint
                Anne Gulbrandsen, Eidsvold TF – Lagsprint
                Ragne Wiklund, Aktiv SK – 1000m, 1500m og 3000m
                Sofie Karoline Haugen, Sandefjord SK – 1. Reserve fellestart

                Sverre Lunde Pedersen, Fana IL – Lagtempo, 1500m og 5000m
                Henrik Fagerli Rukke, Hol IL – Lagsprint, 500m
                Håvard Lorentzen, Fana IL – Lagsprint, 500m og 1000m
                Bjørn Magnussen, Spk Falken – Lagsprint og 500m
                Sindre Henriksen, Fana IL – Lagtempo
                Allan Dahl Johansson, Aktiv SK – 1000m og 1500m
                Håvard Bøkko, Hol IL – Lagtempo, 1500 og 5000m
                Kristian G. Ulekleiv, Gjøvik SK – Reserve Lagtempo
                Ole Bjørnsmoen Næss Tynset IF – 10 000m

                #5068 Svar
                Kristian Eliassen
                 #5069 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Jeg har forhåpninger til denne siden her:
                  https://www.dec-inzell.de/special-event/result/
                  Den lover deltakerlister, trekning og resultater distanse for distanse.
                  Ellers kommer jo ISU med trekning og resultater på den vanlige siden:
                  https://www.isu.org/events/eventdetail/11204/-/isu-world-single-distances-speed-skating-championships

                  #5070 Svar
                  Kristian Eliassen

                   Kan ikke dy meg:
                   Torsdag
                   5000, menn. Trekningspuljer:
                   Rumyantsev
                   SLP
                   Semerikov
                   Roest
                   Beckert
                   Swings

                   Trofimov
                   Giovannini
                   Belchos
                   Bøkko
                   Ghiotto
                   Kramer

                   Bloemen
                   Michael
                   Tsuchiya
                   Malfatti
                   Mikhailov
                   Fish

                   Bergsma
                   Ito

                   Interne reserver (S): Niero,Italia, Ichinohe, Japan, D. de Vries, Nederland, Henriksen, Norge, Whyte NZ, Zakharov, Russland.
                   Reserveliste (R): 1. Morozov 2. Wenger 3. Khahabai 4. Um 5. Henriksen

                   Seedingen, og gruppeinndelingen endres om reserver kommer inn.

                   #5073 Svar
                   Kristian Eliassen

                    3000, kvinner. Trekningspuljer:
                    Weidemann
                    Sablikova
                    Voronina
                    Blondin
                    Lollobrigida
                    Zuyeva

                    A.de Jong
                    Lalenkova
                    Pechstein
                    Sokhryakova
                    M.Takagi
                    Sato

                    Dufter
                    Njåtun
                    Wust
                    Maltais
                    Wiklund
                    Alusalu

                    N.Takagi
                    Achtereekte

                    Interne reserver (S): Qi Yin, Kina, Zdrahalova, Tsjekkia, Visser, Nederland, Haugen, Norge, Kazelina. Russland.
                    Reserveliste (R): 1. Mei Han 2. Bosiek 3. Schoutens 4. Dan Li 5. Czyszczon

                    #5074 Svar
                    Kristian Eliassen

                     Lagsprint, menn. Trekningspuljer:
                     Nederland: R.Mulder, Nuis, Verbij (Krol S)
                     Norge: HHL, Magnussen, Rukke (ADJ S)
                     Russland: Kulizhnikov, Murashov, Yuskov (Mushtakov S)
                     Kanada: Ikke oppført med løpere på deltakerlista. Stiller de lag?

                     Polen: Bachanek, Mikalski, Nogal (Was S)
                     Kina: Ning, Wang, Wu (Tao S)
                     Korea: Cha, Jun-Ho Kim, Tae Yun Kim
                     Tyskland: Dombek, Dufter, Ihle (D. Ihle(!) S)

                     Reserveliste (R)
                     1. Kasakhstan: Arzhanhikov,Gavrilov, Klenko
                     2. Hviterussland: Golovatsiuk, Kirpichnik, Mikhailov

                     Tyskland kommer med takket være arrangørkvote siden de sto på reservelista. Japan kunne vært førstereserve, men stiller ikke lag. Tror vel Kanada gjør det selv om de ikke er markert med navn på Entry List. Både Kasakhstan og Hviterussland er markert med en «R». Russland og Nederland med sterke lag, men her betyr samspill mye, og kan små feil kan bli avgjørende. Norge med medaljemulighet.

                     #5075 Svar
                     Kristian Eliassen

                      Lagsprint, kvinner.
                      Russland: Fatkulina, Golikova, Shikhova (Kachanova S)
                      Nederland: L.de Jong, Leerdam, Smit (de Neeling S)
                      Japan: Soga ,M. Takagi, Tsuji (Sato S)
                      Italia: Bettrone, Bonazza, Daldossi
                      Kanada: Christ, Irvine, Mclean ( Hudey S)
                      Kina: Jin, Li Zhao (Tian S)
                      Korea: Kim, Kim, Park
                      Norge: Bøkko, Gulbrandsen, Ripsrud (Haugen S)

                      Reserveliste (R)
                      1. Polen: Bosiek, Czerwonka, Ziomek
                      USA har ikke markert et lag på reserveposisjon 2
                      Norge har vel små muligheter, men la oss håpe på en positiv opplevelse.
                      NB: Regelverket er uklart, men heller nå mot at det i lagøvelsene er et oppsett  hvor sammensetning, og rekkefølge bestemmes av seedingen. Isåfall får vi Norge i første «par» i kvinneklassen, og siste par i herreklassen…

                      #5076 Svar
                      Kristian Eliassen

                       Fredag
                       500, menn. Trekningspuljer:
                       Shinhama
                       Kulizhnikov
                       HHL
                       Murakami
                       Hasegawa
                       Mushtakov

                       Murashov
                       Jun-Ho Kim
                       Ihle
                       Dubreuil
                       Ntab
                       Min-Kyu Cha

                       Tae Yun Kim
                       Junio
                       Nogal
                       Was
                       Magnussen
                       Smeekens

                       R.Mulder
                       Gao
                       Rukke
                       Mikalski
                       Fiola
                       Bosa

                       Interne reserver (S): Ning, Kina, Dombek. Tyskland, Rosanelli, Italia, Yamada, Japan, Nuis, Nederland.
                       Reserveliste (R): 1. Golovatsiuk 2. Griffin 3. Voste 4. Yang 5. Dufter 6. Dombek

                       #5077 Svar
                       Kristian Eliassen

                        500, kvinner. Trekningspuljer.
                        Herzog
                        Fatkulina
                        Bowe
                        Kodaira
                        Kachanova
                        Golikova

                        Tsuji
                        Soga
                        Jin
                        Kim
                        Leerdam
                        Kim

                        Jackson
                        Mclean
                        Bøkko
                        Hudey
                        Irvine
                        Smit

                        Aydova
                        L.de Jong
                        Tian
                        Qishi Li
                        Ziomek
                        Hirschbichler

                        Interne reserver (S): Zhao, Kina, de Neeling, Nederland, Ripsrud, Norge, Goetz, USA
                        Reserveliste (R): 1. Bonazza 2. Huang 3. Goetz (ikke flere markert)

                        #5078 Svar
                        Kristian Eliassen

                         Lagtempo, menn

                         Norge: Bøkko, Henriksen, SLP (Ulekleiv S)
                         Russland: Rumyantsev, Semerikov, Trofimov (Zakharov S)
                         Japan: Tsuchiya, Williamson, Ichinohe (Riku Tsuchiya S)
                         Nederland: Kramer, Bosker, de Vries (Huizinga S)
                         Kanada: G-B, Bloemen, Belchos (Langelaar S)
                         Italia: Giovannini, Malfatti, Trentini (Niero S)
                         Korea: Jaewon Chung, Min Seok Kim, Um
                         Kasakhstan: Chshigolev, Gavrilov, Morozov (Baklashkin S)

                         Reserveliste (R)
                         1. New Zealand: Hughes, Michael, Whyte
                         2. Polen: Bachanek, Brodka, Wielgat
                         3. Hviterussland: Golovatsiuk, Kirpichnik, Mikhailov.

                         Blir spennende å se hva Norge kan utrette. Russland ikke så fryktinngytende som en en stund fryktet, og er Nederland samkjørte?

                         #5079 Svar
                         Kristian Eliassen

                          Lagtempo, kvinner

                          Japan: Sato, M. Takagi, N. Takagi (Sakai S)
                          Russland: Kazelina, Lalenkova, Voronina (Sokhryakova S)
                          Kanada: Blondin, Maltais, Weidemann (Christ S)
                          Nederland: Beune, A. de Jong, Wust (van Beek S)
                          Italia: Bettrone, Bonazza, Lollobrigida
                          Polen: Bosiek, Czerwonka, Czyszczon
                          Korea: Er ikke markert på Entry List. Stiller ikke?
                          Tyskland: Dufter, Pechstein, Uhrig (Hirschbichler S)

                          Reserveliste (R)
                          1. Kina: Mei Han, Li, Yin (Fang S)
                          2. USA: er ikke markert på Entry List
                          3. Norge: stiller ikke lag (litt bittert hvis et annet lag skulle trekke seg – men skjer neppe. Dessuten en øvelse Norge ikke har begynt å øve/satse på).

                          Japan favoritter!

                         Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 57)
                         Svar til: VM enkeltdistanser 2019 Inzell.
                         Din informasjon: