Grand Prix og Oval Finale Calgary

Hjem Forum Forum 15.46.6 Grand Prix og Oval Finale Calgary

 • Dette emnet har 30 svar, 2 deltakere, og ble sist oppdatert 17/03/2019 at 23:39 av Kristian Eliassen.
Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 31)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5517 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester
   #5602 Svar
   Jeppe

    Olympic Oval finale løpene ser ut til å være nasjonale hvis jeg har sett riktig. Eller har jeg det?

    #5603 Svar
    Sindre B
    Deltaker

     Olympic Oval Finale er vel internasjonalt, mens Canada Cup 4 ser ut til å gå parallelt, og være nasjonalt.

     En relativt interessant konkurranse til at alt av verdenscup og mesterskap er over. Vil tro at en del av motivet til en del løpere er å nå kravene til å delta i verdenscup neste år? Er konkurransen «offisiell nok» til det?

     #5604 Svar
     Kristian Eliassen

      Sesongen er altså ikke helt ferdig ennå! Dette stevnet står på «lista»,

      https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/17803-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file

      , og også under «Calendar of Events»

      https://www.isu.org/speed-skating/events/speed-skating-calendar

      Kan ikke se at det skilles mellom Olympic Oval Finale og Canada Cup 4?(Canada Cup 2 og 3 sto også på lista osv.)

      Her jaktes det personlige rekorder igjen, men også tider som fører til godkjenning for deltagelse til verdenscup, eller internasjonale mesterskap for den delen. Nå vet en jo ikke om disse «kvalifiseringstidene» kommer til å justeres foran neste sesong (noen som vet hvilket prinsipp man følger når man justerer?), men tall å merke seg er 35.70 og 1.11.20, respektive 39.60 og 1.19.00 for kvinnene. Dette gjelder altså verdenscupen. For eventuelle nye lesere, så betyr ikke slike kvalifiseringstider at det deretter bare er å møte opp og delta: Hvert land må forholde seg til nasjonale kvoter og egne uttaksprosedyrer. Det samme gjelder for internasjonale mesterskap, hvor det er kvalifiseringsordninger i tillegg. (Tidskravene i mesterskap har forøvrig vært lavere enn til verdenscupen denne sesongen…

      https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/18102-isu-communication-2199/file

      «Stevner og resultater» har en flott oversikt, men her fokuseres det altså på personlige rekorder. Eksempelvis Reinton mangler en godkjent tid på 500 for å kunne delta i verdenscupen. Norge har 4 plasser på 500 neste sesong. Denne sesongen har HHL, Rukke, Magnussen og Sæves vært temmelig selvskrevne.

      https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=500&season=20182019&gender=m&country=NOR

      Denne lista vil telle med som «kvalifiseringstider» også kommende sesong (Tider notert i stevner siden 1.juli 2018). Savner et filter med godkjente/approberte stevner slik at man kan filtrere bort både Reinton og Kroken fra lista, MEN håper at begge to klarer biffen denne helga! Savner et slikt filter både for inneværende, og forrige sesong (av seedningsgrunner trenger man ofte en liste over tider oppnådd i inneværende sesong i godkjente stevner). Man må sjekke opp enkeltresultater man er usikker på. Slik det er nå, dreies fokuset vekk fra verdenscup (/mesterskap) og over på personlige rekorder og årsbeste fordi dette er lettere å få oversikten over. Perser og personlige årsbeste er uoffisielle og kan settes også i ikke-godkjente løp.

      https://nb-no.facebook.com/nsfstevnerogresultater/

      http://liveresults.oval.ucalgary.ca/LiveEventSchedule.aspx

       

      #5607 Svar
      Kristian Eliassen
       #5621 Svar
       Kristian Eliassen

        Dagens løp igang. Klikk på tidslinjen for å få med Engebråten.

        https://www.youtube.com/watch?v=Th3P546oy3U

        #5622 Svar
        Jeppe

         Hallgeir Engebraten går sammen med (for meg), mer ukjente Marcus Rassmussen Kvarme og John Granli 5000 nå i kveld. I tillegg går en rekke kinesere og noen fra Kazaksthan denne distansen, men de to svenskene som er der, stiller ikke. Finner det både synd og merkelig at de ikke vil prøve å forbedre sine perser på denne viktige distansen når de først er i Calgary.

         #5625 Svar
         EinarR

          Det virker ikke som det er noen stor langdistansehunger nå på tampen av sesongen. Ikke blant de svenske, og heller ikke blant de norske. Hallgeir Engebråten er et av få lysende unntak. Dessuten er han nede på 37 blank nå, og sklir fram som et av våre aller største allround framtidshåp.

          Blant sprinterne våre spisser det seg til. Etter torsdagen i Calgary:

          Rukke(HFR):     34.97     1.08.89    69.415
          Magnussen:        35.33    (1.11.04)   70.850
          Sæves(JJS):        35.41      1.10.34    70.580
          Farstad(OBF):    35.56p   1.09.31    70.215
          Reinton(KSR):    35.59     1.09.36p 70.270

          Foran disse rager vårt ess Lorentzen(HHL), og bak halser et kobbel med raske løpere, sub 37 på 500.

          Magnussen gikk ikke 1000m i går, så har putta inn hans sesongferske pers. -Det blir et rotterace om landslagsplassene neste år! Kom ikke å si at plassene bak HHL (og HFR) er udiskutable! Sæves og Magnussen er inne denne sesongen. JJS er typisk allroundsprinter, og har ikke hatt noen kjempegod sesong (bare pari). Magnussen er klart inne blant våre topp 3 500m-løpere, men sakker akterut på 1000m (tilsynelatende). På offensiven er OBF og KSR, begge med tydligst styrke på 1000m. Hvem skal det godblunkes til? Uansett så kommer temmelig sikkert noen av disse på utsida av forbundslaget. Det er fortvilende. I ski dukker det stadig vekk opp velgjørere som Veidekke, og sikrer finansiering av regionale talentlag. Kunne det ikke finnes f.eks. et eller annet statlig eller semioffentlig foretak med litt vy om fart og krappe svinger? Det er talenter nok å innta plassene med!

           

           

          #5626 Svar
          EinarR

           Overnevnte (av Jeppe) Marcus Rasmussen Kvarme(MRK) da gitt! 17 år og formodentlig vestlending. Så å si 7 blank på 5000m, pers med et halvt minutt! Jeg synes det ryr fram med spennende løpere nå! Sammenlikna med f.eks. skihopping så er hurtigløp skøyter ordentlig på offensiven!

           #5627 Svar
           EinarR

            -Og her OVERSÅ jeg nevnte (også av Jeppe) John Granli! Nettopp fylt 17, og akkurat like mange tideler under 7 blank som Marcus var over! John med pers på ca. 25 sekunder! Forundrer meg ikke om også han er en mann fra vest!

            #5628 Svar
            Jeppe

             Resultatene til Granli og Kvarme: Kjempegreier. De forbedrer seg med halvminuttet. De svenskene som er tilstede der, hadde (ut fra hva de har vist denne sesongen), ikke klart noe lignende, men det er tydelig at forholdene var gode i dag, og dermed dobbelt synd at de ikke prøver. Hva tenker «søta bror» på?

             #5629 Svar
             Arvid Hauge

              Kvarme og Rasmussen er frå Stord IL .

              #5630 Svar
              Arvid Hauge

               Hei, eg meinte Granli  og Kvarme er frå Stord IL

               #5631 Svar
               Kristian Eliassen

                Både Farstad og Reinton (ny, inne også på 500) har nå godkjente tider både på 500 og 1000 for å kunne delta i verdenscupen kommende sesong – om ikke tidene for deltakelse strammes ytterligere inn. (Tipper (!) at så ikke skjer siden man sist lot kvalliktidene til mesterskapene forbli som de var, mens man endret for verdenscupen). Strengt tatt er det ikke sikkert at noe slikt alltid er nødvendig, siden en spesialregel sier at man for WC1-4 kan stille med én løper i hver kategori når det gjelder kvalifisering til sammenlagtmesterskapene som kun har klart kravet på en av de aktuelle distanser. Likevel er det et  godkjentstempel å klare begge kravene. Ser man  på sesongbestelistene på enkeltdistansen 500, så har Norge p.t. de 6 løperne som EinarR nevner i innlegget over her å velge i. På 1000 så er lista lengre (14 stk).

                I jenteklassen på 500, så har Norge sikret seg en økt kvote fra 2-3 neste år i verdenscupen (Om man ikke skulle finne på noe rart her og endre reglene i etterkant). Bøkko, Njåtun, Gulbrandsen, Ripsrud og Samsonsen er p.t. i det gode selskap. Av disse, så mangler Ripsrud og Samsonsen en tid på 1000m. Lista på 1000 meter teller 4 løpere: Det sterke firkløveret Bøkko, Njåtun, Wiklund og Gulbrandsen. Kvote på 4 i verdenscupen neste sesong. Neste sesong er det jo EM- og VM enkeltdistanser + VM allround og -sprint på Hamar.

                https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=1000&season=20182019&gender=m&country=NOR

                #5633 Svar
                Kristian Eliassen

                 Dagens løp igang!
                 De beste norske går ganske sent på 500. Ser at det blir 10 000 meter også. Paroppsettet der foreløpig ikke lagt ut:
                 https://www.youtube.com/watch?v=OxuUTCv1Mro

                 #5634 Svar
                 Kristian Eliassen

                  Rekordforsøk igjen fra Kodaira: Tre hundredeler unna! Litt pussig med et damepar midt inne i herrefeltet.

                  #5635 Svar
                  Kristian Eliassen

                   …solid pers av Sæves forresten. 35.03.

                   #5636 Svar
                   Kristian Eliassen

                    Rettelse: Kodaira gikk i par med en mann. 🤭 Vil tro at det umulig hadde blitt godkjent som verdensrekord.

                    #5637 Svar
                    Kristian Eliassen
                     #5638 Svar
                     Kristian Eliassen

                      Da har trekningen for 10 000 kommet. Tydeligvis et tak på 12 deltakere? Dessverre ingen Engebråten. Derimot Bloemen, Belchos, samt nummer en og to på 5000: Morozov og Fish. Får nok ikke med meg den.

                      #5639 Svar
                      Jeppe

                       Yekaterina Aydova har hatt en fin sesong, og den ble ikke dårligere av å gå en 3000m vil jeg påstå. 4.06,12 lar seg høre.
                       Kanskje håp om at hun vil satse på allround neste sesong? Ikke sikkert at dere andre håper på det, men jeg gjør det.

                       #5641 Svar
                       Kristian Eliassen

                        Verdensrekordene i firkamper oppleves som de minst viktige. Det er mulig at utøvere sette disse høyest, men personlig gjør ikke jeg det:

                        http://speedskatingresults.com/index.php?p=9

                        https://www.speedskatingnews.info/en/records/key-records/?type=WR

                        Er adelskalendre perifere saker? Vet jo at Teigen er veldig opptatt av den norske som han legger ut deler av nå og da, mens man må søke seg til den litt mystiske, og ordnappe Evert Stenlund for å finne den store. Kan godt hende norske løpere synes det er artig å klatre på kalenderen. Vel så! For meg blir det imidlertid litt som å sammenlikne epler og pærer når man setter sammen en liste med løpere fra ulike perioder.  Artig nok, men litt kuriøst.  En sesongmessig adelskalender kunne kanskje ha litt mer generell interesse, men tja:

                        http://evertstenlund.se/seas18.htm

                        Så når NLH, Finsen med flere refererer til «flest dager på toppen av adelskalenderen», så vet jeg ikke helt om jeg synes dette er middelet til å få flere hektet på skøyter. Dette sagt så har jeg ingen problemer med å anbefale siden til Stenlund eller det Teigen legger ut.

                        http://evertstenlund.se/

                        Over til 10 000 i Calgary:

                        https://www.youtube.com/watch?v=Y0g0TaqT-JI

                        #5642 Svar
                        Kristian Eliassen

                         Pussig løp: Bloemen tar igjen løperen i kvartetten. Blir forbigått igjen, for så å dra fra nok en gang. Man kan sette verdensrekorder i kvartettstarter på 5000 og 10 000 for menn. Det må imidlertid gjøres i internasjonale mesterskap eller – mest aktuelt foreløpig –  verdenscup (ISU Events). En rekordtid her hadde altså ikke blitt godkjent siden dette kun var en «International Competition». Det er en rekke andre formelle krav også for å få notert en rekord. Se regel 221:

                         https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-regulations-rules/file

                         I det hele tatt et lite villniss dette med notering av rekorder: Kodaira kunne fått notert en tid om hun hadde gått fire hundredeler bedre i kvinneklassen. Nå ble det isteden banerekord og personlig rekord (samt sesongbeste naturligvis). Hvert land bestemmer selv hvilke kriterier man har for å kunne sette nasjonale rekorder. Uvisst om Kodaira har oppfylt disse her, og om når godkjentstempelet isåfall foreligger. Slik jeg har forstått det, opererer Speedskatingresults, Finsen og andre statistikere egentlig med det mer uoffisielle nasjonsbestetider. Deretter tilstreber disse en slags konsensus om hvor tidene skal rubriseres. Enkelte nasjoner har jo ikke (fullt) selvstyre, og staters grenser endrer på seg.

                         #5643 Svar
                         EinarR

                          Deler grunntrekkene i det Kristian sier her. Supertider fra Stavanger, SLC og Calgary er godt stoff. Men de har jo si forklaring i ytre årsaker.

                          Jeg tar det enda et skritt videre: Resultatlister er mer interessant enn resultater. At XYZ ble mester på A (treg bane) er mer opphøyd enn at han/hun presterte imponerende xx på distanse på superrask bane (i mars).

                          Når det sagt: Sæves(JJS) slår tilbake- det kom litt fra intet. Men som det er blitt påpekt: Han er en av heltene fra NC i Kristiansund, de han sammenliknes med har «ligget» i Nord-Amerika i en lengre periode. Så at JJS nå har fått akklimatisert seg og får uttelling for det, er både rettferdig og gledelig.

                          Bjørn M også med klar pers på 1000, og Odin(OBF) ditto på 500.

                          I et virtuelt sprint-NM pr. dato vil det være trangt på seierspallen!

                         Viser 24 innlegg - 1 til 24 (av totalt 31)
                         Svar til: Grand Prix og Oval Finale Calgary
                         Din informasjon: