Grand Prix og Oval Finale Calgary

Hjem Forum Forum 15.46.6 Grand Prix og Oval Finale Calgary

Dette emnet inneholder 30 svar, har 3 deltakere og ble sist oppdatert av  Kristian Eliassen 17/03/2019 at 23:39.

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 31)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #5517 Svar

  B. Haarberg
  Nøkkelmester
  #5602 Svar

  Jeppe

  Olympic Oval finale løpene ser ut til å være nasjonale hvis jeg har sett riktig. Eller har jeg det?

  #5603 Svar

  Sindre B
  Deltaker

  Olympic Oval Finale er vel internasjonalt, mens Canada Cup 4 ser ut til å gå parallelt, og være nasjonalt.

  En relativt interessant konkurranse til at alt av verdenscup og mesterskap er over. Vil tro at en del av motivet til en del løpere er å nå kravene til å delta i verdenscup neste år? Er konkurransen «offisiell nok» til det?

  #5604 Svar

  Kristian Eliassen

  Sesongen er altså ikke helt ferdig ennå! Dette stevnet står på «lista»,

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/17803-2189-int-l-competitions-ss-stss-2018-19/file

  , og også under «Calendar of Events»

  https://www.isu.org/speed-skating/events/speed-skating-calendar

  Kan ikke se at det skilles mellom Olympic Oval Finale og Canada Cup 4?(Canada Cup 2 og 3 sto også på lista osv.)

  Her jaktes det personlige rekorder igjen, men også tider som fører til godkjenning for deltagelse til verdenscup, eller internasjonale mesterskap for den delen. Nå vet en jo ikke om disse «kvalifiseringstidene» kommer til å justeres foran neste sesong (noen som vet hvilket prinsipp man følger når man justerer?), men tall å merke seg er 35.70 og 1.11.20, respektive 39.60 og 1.19.00 for kvinnene. Dette gjelder altså verdenscupen. For eventuelle nye lesere, så betyr ikke slike kvalifiseringstider at det deretter bare er å møte opp og delta: Hvert land må forholde seg til nasjonale kvoter og egne uttaksprosedyrer. Det samme gjelder for internasjonale mesterskap, hvor det er kvalifiseringsordninger i tillegg. (Tidskravene i mesterskap har forøvrig vært lavere enn til verdenscupen denne sesongen…

  https://www.isu.org/speed-skating/rules/ssk-communications/18102-isu-communication-2199/file

  «Stevner og resultater» har en flott oversikt, men her fokuseres det altså på personlige rekorder. Eksempelvis Reinton mangler en godkjent tid på 500 for å kunne delta i verdenscupen. Norge har 4 plasser på 500 neste sesong. Denne sesongen har HHL, Rukke, Magnussen og Sæves vært temmelig selvskrevne.

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=500&season=20182019&gender=m&country=NOR

  Denne lista vil telle med som «kvalifiseringstider» også kommende sesong (Tider notert i stevner siden 1.juli 2018). Savner et filter med godkjente/approberte stevner slik at man kan filtrere bort både Reinton og Kroken fra lista, MEN håper at begge to klarer biffen denne helga! Savner et slikt filter både for inneværende, og forrige sesong (av seedningsgrunner trenger man ofte en liste over tider oppnådd i inneværende sesong i godkjente stevner). Man må sjekke opp enkeltresultater man er usikker på. Slik det er nå, dreies fokuset vekk fra verdenscup (/mesterskap) og over på personlige rekorder og årsbeste fordi dette er lettere å få oversikten over. Perser og personlige årsbeste er uoffisielle og kan settes også i ikke-godkjente løp.

  https://nb-no.facebook.com/nsfstevnerogresultater/

  http://liveresults.oval.ucalgary.ca/LiveEventSchedule.aspx

   

  #5607 Svar

  Kristian Eliassen
  #5621 Svar

  Kristian Eliassen

  Dagens løp igang. Klikk på tidslinjen for å få med Engebråten.

  #5622 Svar

  Jeppe

  Hallgeir Engebraten går sammen med (for meg), mer ukjente Marcus Rassmussen Kvarme og John Granli 5000 nå i kveld. I tillegg går en rekke kinesere og noen fra Kazaksthan denne distansen, men de to svenskene som er der, stiller ikke. Finner det både synd og merkelig at de ikke vil prøve å forbedre sine perser på denne viktige distansen når de først er i Calgary.

  #5625 Svar

  EinarR

  Det virker ikke som det er noen stor langdistansehunger nå på tampen av sesongen. Ikke blant de svenske, og heller ikke blant de norske. Hallgeir Engebråten er et av få lysende unntak. Dessuten er han nede på 37 blank nå, og sklir fram som et av våre aller største allround framtidshåp.

  Blant sprinterne våre spisser det seg til. Etter torsdagen i Calgary:

  Rukke(HFR):     34.97     1.08.89    69.415
  Magnussen:        35.33    (1.11.04)   70.850
  Sæves(JJS):        35.41      1.10.34    70.580
  Farstad(OBF):    35.56p   1.09.31    70.215
  Reinton(KSR):    35.59     1.09.36p 70.270

  Foran disse rager vårt ess Lorentzen(HHL), og bak halser et kobbel med raske løpere, sub 37 på 500.

  Magnussen gikk ikke 1000m i går, så har putta inn hans sesongferske pers. -Det blir et rotterace om landslagsplassene neste år! Kom ikke å si at plassene bak HHL (og HFR) er udiskutable! Sæves og Magnussen er inne denne sesongen. JJS er typisk allroundsprinter, og har ikke hatt noen kjempegod sesong (bare pari). Magnussen er klart inne blant våre topp 3 500m-løpere, men sakker akterut på 1000m (tilsynelatende). På offensiven er OBF og KSR, begge med tydligst styrke på 1000m. Hvem skal det godblunkes til? Uansett så kommer temmelig sikkert noen av disse på utsida av forbundslaget. Det er fortvilende. I ski dukker det stadig vekk opp velgjørere som Veidekke, og sikrer finansiering av regionale talentlag. Kunne det ikke finnes f.eks. et eller annet statlig eller semioffentlig foretak med litt vy om fart og krappe svinger? Det er talenter nok å innta plassene med!

   

   

  #5626 Svar

  EinarR

  Overnevnte (av Jeppe) Marcus Rasmussen Kvarme(MRK) da gitt! 17 år og formodentlig vestlending. Så å si 7 blank på 5000m, pers med et halvt minutt! Jeg synes det ryr fram med spennende løpere nå! Sammenlikna med f.eks. skihopping så er hurtigløp skøyter ordentlig på offensiven!

  #5627 Svar

  EinarR

  -Og her OVERSÅ jeg nevnte (også av Jeppe) John Granli! Nettopp fylt 17, og akkurat like mange tideler under 7 blank som Marcus var over! John med pers på ca. 25 sekunder! Forundrer meg ikke om også han er en mann fra vest!

  #5628 Svar

  Jeppe

  Resultatene til Granli og Kvarme: Kjempegreier. De forbedrer seg med halvminuttet. De svenskene som er tilstede der, hadde (ut fra hva de har vist denne sesongen), ikke klart noe lignende, men det er tydelig at forholdene var gode i dag, og dermed dobbelt synd at de ikke prøver. Hva tenker «søta bror» på?

  #5629 Svar

  Arvid Hauge

  Kvarme og Rasmussen er frå Stord IL .

  #5630 Svar

  Arvid Hauge

  Hei, eg meinte Granli  og Kvarme er frå Stord IL

  #5631 Svar

  Kristian Eliassen

  Både Farstad og Reinton (ny, inne også på 500) har nå godkjente tider både på 500 og 1000 for å kunne delta i verdenscupen kommende sesong – om ikke tidene for deltakelse strammes ytterligere inn. (Tipper (!) at så ikke skjer siden man sist lot kvalliktidene til mesterskapene forbli som de var, mens man endret for verdenscupen). Strengt tatt er det ikke sikkert at noe slikt alltid er nødvendig, siden en spesialregel sier at man for WC1-4 kan stille med én løper i hver kategori når det gjelder kvalifisering til sammenlagtmesterskapene som kun har klart kravet på en av de aktuelle distanser. Likevel er det et  godkjentstempel å klare begge kravene. Ser man  på sesongbestelistene på enkeltdistansen 500, så har Norge p.t. de 6 løperne som EinarR nevner i innlegget over her å velge i. På 1000 så er lista lengre (14 stk).

  I jenteklassen på 500, så har Norge sikret seg en økt kvote fra 2-3 neste år i verdenscupen (Om man ikke skulle finne på noe rart her og endre reglene i etterkant). Bøkko, Njåtun, Gulbrandsen, Ripsrud og Samsonsen er p.t. i det gode selskap. Av disse, så mangler Ripsrud og Samsonsen en tid på 1000m. Lista på 1000 meter teller 4 løpere: Det sterke firkløveret Bøkko, Njåtun, Wiklund og Gulbrandsen. Kvote på 4 i verdenscupen neste sesong. Neste sesong er det jo EM- og VM enkeltdistanser + VM allround og -sprint på Hamar.

  https://www.speedskatingnews.info/en/statistics/season-bests/?distance=1000&season=20182019&gender=m&country=NOR

  #5633 Svar

  Kristian Eliassen

  Dagens løp igang!
  De beste norske går ganske sent på 500. Ser at det blir 10 000 meter også. Paroppsettet der foreløpig ikke lagt ut:

Viser 15 innlegg - 1 til 15 (av totalt 31)
Svar til: Grand Prix og Oval Finale Calgary
Din informasjon: