Favorittene innfridde i NC-finalen

Åttende og siste runde i årets Norgescup gikk av stabelen i Stavanger, og dermed har vi også et sammenlagtresultat i seniorklassene.

Den såkalte «finalen» i Norgescupen fungerer strengt tatt som en ordinær runde, da det ikke gjelder noe krav om at man må kvalifisere seg for finalen. Noen av løperne har faktisk ikke vist seg overhodet i løpet av de sju foregående rundene, og kun et fåtall har gått NC-løp etter jul. Her må noko gjerast, for å si det med dikteren. Se for øvrig grafisk fremstilling nederst i artikkelen.

Kari-Celine rodde i land seieren
Kari-Celine Reiss-Jacobsen fra SSK Toten tok tilstrekkelig med poeng i siste runde til at hun kunne passere Maiken N Gundersen (Båstad IL) og kapre førsteplassen sammenlagt i kvinneklassen. Nr. 3 ble Sarah M Sanderud fra Nord-Odal IL. Alle disse tre har deltatt i sju av åtte NC-runder. Pengepremier gikk til de tre beste: kr 12 000, kr 7 000 og kr 4 000.

Aannø til topps
Før siste runde var det jevnt også i klassen for menn, men Simon Aannø fra BØSK viste seg som ventet å være den sterkeste i finalen. Dermed gikk han opp fra 3. til 1.plass i sammendraget. Joren Sleeking (Hol IL) og Viktor S Haukaas (Aktiv SK) ble nr. 2 og 3, og begge disse to kan vise til 100 % oppmøte i årets sesong!

Som allerede kunngjort i vår artikkel fra NC7 i Gol ble det sammenlagtseier i juniorklassene til Ada Darup fra TT og Filip M Nordal fra Sandefjord SK. Disse fikk kr 9 000 hver i pengepremie.

Deltakelse i Norgescupen
Ifølge tall fra SpeedskatingNews har antall deltakere i de åtte rundene variert fra 17 (Gol) til 89 (Hamar). Tallene viser at ordningen med doble poeng utendørs ikke påvirker deltakelsen nevneverdig. Hvorfor Norges Skøyteforbund likevel tviholder på dette prinsippet, i stedet for å vurdere andre tiltak, kan man spørre seg om.

 

Klikk her for fullstendige resultatlister i Norgescupen 2024:
senior
junior

Resultater Norgescup 8 

 

Bildet av Kari-Celine Reiss-Jacobsen er tatt under universitets-VM på Hamar (facebook.com/FISUSpeedSkating).

Bildet av Simon Aannø er hentet fra egen Facebook-side og tatt under Norgescup 5 i Båstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *