Dramatikk og følelser i sprint-VM

Det ble spenning til siste slutt da Kina vant en historisk VM-tittel fredag kveld. Samtidig fikk vi ta et tårefylt farvel med to store norske sprintprofiler.

Sprint-VM for kvinner hadde i utgangspunktet en klar favoritt i Miho Takagi, som også vant VM-tittelen i 2020. Takagi satte standarden med en overraskende god første 500 m, og etter seier på 1000 m hadde hun etablert en klar ledelse før avslutningsdagen. Så ble det nederlandske distanseseire ved Kok og Leerdam, men Takagi reddet sammenlagtseieren med de to nederlenderne på plassene bak.

Miho Takagi – verdensmester igjen!

Takk til Martine Ripsrud
Norges beste kvinnelige sprinter de siste årene gikk sitt fjerde og siste verdensmesterskap i Inzell. Hun ble nr. 19 til slutt, etter å ha gått sine raskeste løp noensinne på europeisk is både på 500 og 1000 m. Vel blåst!

Overraskende verdensmester
I klassen for menn var det stor dramatikk fra første til siste distanse. De fleste forhåndstipsene gikk vel i retning av Laurent Dubreuil, særlig etter at Shinhama måtte trekke seg på grunn av skade. Dubreuil fikk imidlertid konkurranse av både Jenning De Boo og ikke minst Ning Zhongyan, som viste seg mye sterkere enn ventet på 500 m. Han vant også oppskriftsmessig 1000-meterne, og dette var nok til å hale i land sammenlagtseieren med en margin på 0,370 poeng til De Boo. Dubreuil fikk en noe skuffende bronsemedalje etter å gitt bort altfor mye på den fjerde distansen.

Ning Zhongyan er tidenes første mannlige kinesiske verdensmester i sprint. I likhet med Takagi har han ikke gått en eneste 500 m i verdenscupen denne sesongen. Begge de to verdensmestrene tilhører for øvrig det «internasjonale» profflaget Team Gold, med Johan de Wit som trener og base i Nederland.

Nybakt verdensmester Ning Zhongyan. 

Verdig avslutning for Lorentzen
Håvard Lorentzen har tidligere vunnet medaljer i alle valører i sprint-VM. Denne gangen gikk han fire solide løp, noe som ga 5.plass til slutt, og det til tross for at han var overveldet av følelser spesielt før den siste distansen. En meget verdig avslutning på en temmelig unik karriere i norsk sammenheng!

Sluttresultat VM 2024 kvinner

ISUs oppsummering første dag / andre dag

Sluttresultat VM 2024 menn

ISUs oppsummering første dag / andre dag

 

Bildet øverst: Martine Ripsrud får en god klem etter målgang (alle bilder fra VG TV).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *