Ny og bedre Norgesranking

Nettstedet Skøyteranking lager også nasjonale rankinglister. Fra og med denne sesongen lages det egne sammenlagtlister for kvinner og menn, og det er i tillegg kommet en klubbranking!

Selve Skøyterankingen tar for seg de beste løperne i verden, selvsagt inkludert de beste nordmennene. Norgesrankingen går derimot mye dypere, med nesten 90 norske løpere med på listene pr. oktober 2023.

Fra og med denne sesongen er det ikke kun lister pr. enkeltdistanser som publiseres, men også en sammenlagtliste basert på alle distanser og en tilleggsbonus for allsidighet.

Førstemann til å toppe Norgesrankingen er henholdsvis Ragne Wiklund og Peder Kongshaug.

Du kan studere listene i sin helhet her:

Norgesranking kvinner
Norgesranking menn

Norges beste skøyteklubb kåres hver måned
Det arbeides flittig i hele Norges land for å få fram gode skøyteløpere, og den aller første klubbrankingen omfatter hele 32 klubber, når vi ser kvinner og menn under ett. Rankingen skal forhåpentlig være til inspirasjon, og den ligger til gjennomsyn her.

Ragne nr. 2 i verden
Det har vært nasjonale løp på høyeste nivå i Nederland og Japan, og dermed er også den internasjonale Skøyterankingen oppdatert pr. oktober. Selv uten å prøve seg mot internasjonale konkurrenter denne sesongen, har Ragne Wiklund greid kunststykket å klatre fra 4. til 2.plass, kun bak Miho Takagi fra Japan. Vi er spente på fortsettelsen!

Bildet: Peder Kongshaug til topps på Norgesrankingen (instagram.com/pederfk).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *