Norgescup-seier med bismak

Sjette og nest siste runde av Norgescupen 2022/23 gikk denne helga av stabelen på Gol, og kvinneklassen sammenlagt er allerede avgjort.

Norgescupen for kvinner må anses som en ren fiasko denne sesongen. Av de beste løperne er det kun Arwen Szygenda som har vist seriøs interesse for å delta, og på den måten blir det selvsagt liten spenning om hvem som skal vinne cupen sammenlagt. På Gol var Arwen en av to deltakere i seniorklassen, og hun hadde i praksis ingen konkurranse i sprint firkamp denne gangen. Dermed er det ingen som har teoretisk mulighet til å gå forbi henne i NC-finalen neste helg.

Enda mer urovekkende: Kun to kvinnelige juniorløpere tok turen til flott vintervær på Gol for å delta i Norgescup. Som om ikke det var nok, kom kun en av de to til start!

Klar fordel for Sæves før finalen
I klassen for menn har det heldigvis vært mange flere NC-deltakere, og dette var også tilfellet i nest siste runde. Etter en OK sprintserie som ga andreplass sammenlagt, kapret Johann J. Sæves nok poeng til å ta over ledelsen i Norgescupen. Båstad-løperen vil nok sikre seieren med «normale» prestasjoner i Stavanger førstkommende helg.

Vinner sprint i NC6: Sondre Buer Åsebø, Fana IL. Vinner allround: Kasper Tveter, SSSK. Tveter satte også ny banerekord på 3000 m med 4.02,25.

Stillingen Norgescupen senior (uoffisielt)
1. Arwen Szygenda, Sør-Fron IL 1210 p
2. Maiken N Gundersen, Båstad IL 670 p
3. Hanna Svenni, Asker SK 455 p

1. Johann J Sæves, Båstad IL 975 p
2. Joreen Sleeking, Hol IL 904 p
3. Viktor S Haukaas, Aktiv SK 815 p

 

Resultater NC6 – Gol: sprint / allround

 

Opptak lørdagsøndag

 

Bildet: Arwen Szygenda (facebook.com/arwenszygenda02)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *