Ny historisk bragd av Ragne

Ragne Wiklund bryter barrierer! Denne helga ble hun tidenes første norske kvinne til å vinne en sammenlagttittel i verdenscupen. Kun seks norske menn har greid det samme.

Tidligere i sesongen vant Ragne en historisk medalje i EM på Hamar, og nå har hun også blitt første norske kvinne til å vinne verdenscupen sammenlagt. Allerede før finalen var langdistanse-cupen vunnet, etter en fenomenal serie av tre seire, en andreplass og en tredjeplass! I finalen ble det enda en seier (og ny banerekord), og dermed endte Oslo-jenta opp hele 91 poeng foran Isabelle Weidemann i sammendraget. Utklassing!

Celebert selskap
Tabellen nedenfor viser hvilke norske løpere som har greid å vinne verdenscupen sammenlagt siden cupen ble lansert i 1985. Ådne Søndrål er tidenes norske verdenscup-løper, med hele fire seire og fire andreplasser på sine yndlingsdistanser 1000 m og 1500 m.

Beste sesong: 2018
Den som vil studere verdenscupens historie, har et godt utgangspunkt i «Alt om skøyter 2021». I denne boka er nemlig samtlige medaljevinnere i samtlige verdenscup-løp til og med 2021-sesongen listet opp. Som figuren nedenfor viser har norske løpere vært med og preget cupen helt siden starten, og foreløpig rekord ble satt i 2018 med fire norske plasseringer blant de 3 beste. Den sesongen ble også Håvard Lorentzen den foreløpig siste vinneren av den såkalte «Grand World Cup». Som en annen kuriositet nevner vi at Edel Therese Høiseth noterte seg for en tredjeplass i 500-metercupen allerede i 1986, mens hun ble nr. 2 i 1000-metercupen i 2000, altså 14 år senere!

Klikk her for å se hvilke norske løpere som har vært blant de tre beste!

 

Verdenscupsesongen 2022/23
Den verdenscupen som akkurat ble avsluttet ga Ragne Wiklund både sammenlagtseier på langdistanse og andreplass på 1500 m. Sander Eitrem ble nr. 3 i mennenes langdistansecup. Tilsammen seks norske kvinner og 14 menn deltok i verdenscupen i løpet av sesongen, og hele oversikten over norske plasseringer kan du lese her.

 

Lenker:

Resultater verdenscupfinalen og sammenlagtstillingen på alle distanser.

Alt om skøyter 2021

 

Bildet øverst er tatt av Reidar Langkjær.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *