Nederlandsk 15-åring vant junior-VM

Merk dere navnet først som sist: Angel Daleman fyller 16 år i mars. Denne helga har hun satt sine eldre konkurrenter til veggs og blitt verdensmester i Inzell.

Ut fra resultatene tidligere i sesongen så det ut til å bli en særdeles spennende kamp om tittelen i kvinneklassen denne gangen, og 15-åringen fra Nederland var absolutt med i den kampen. Blant de heteste konkurrentene var Alina Dauranova fra Kasakhstan, men hun ble dessverre disket på 1500 m.  Daleman vant den distansen, og etter første dag hadde hun sikret seg en forholdsvis klar ledelse på sin sterkeste konkurrent Greta Myers (18) fra USA: 0,923 tidspoeng.

Tidenes yngste?
På lørdagens 1000 m ble det nok en nederlandsk seier, og dermed var den avsluttende distansen for en formalitet å regne. Såvidt vi kan se er Angel Daleman tidenes yngste verdensmester i junior-VMs 50-årige historie, men her må leseren eventuelt arrestere oss! Nr. 2 ble Myers, og nr. 3 ble Jade Groenewoud (19), også hun fra Nederland.

Aurora Løvås var godt med på alle distanser, og etter blant annet ny personlig rekord på 1500 m ble hun nr. 7 sammenlagt.

Martine Solem stilte også i allround, men hun hadde ikke formen inne og endte på en skuffende 20.plass.

Verdensmestere enkeltdistanser

 

Sammenlagtstillingen junior-VM 2023

 

<em>Bildet øverst: Seierspallen sammenlagt (recast.tv)</em>

En kommentar om “Nederlandsk 15-åring vant junior-VM

  1. Update-Skate, som også tidvis er aktiv på forumet her*, melder:

    «Daleman is 15 years old, the youngest champion until now was 16yo Yoo-lim Kim from South Korea. Hopefully Daleman will get a better career than the Korean skater, since I don’t think Kim won anything else of significance.»

    *Se oppe i høyre hjørne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *