Junior-VM menn: Ingen konkurranse for Stolz

Før junior-VM i Inzell var det liten tvil om hvor seieren skulle gå. Et par spørsmål hadde vi likevel: Kunne det bli tidenes seiersmargin? Og hva med verdensrekorden sammenlagt?

I 1978 vant Eric Heiden junior-VM i Montreal med en margin på 6,952 tidspoeng. 45 år senere er Jordan Stolz (18) så god at han allerede sammenliknes med sin legendariske landsmann. Men Heidens rekord kunne han ikke slå: 4,308 poeng ble differansen ned til toeren Yang Ho-jun (18) fra Sør-Korea.

Til gjengjeld greide Stolz så vidt å slå Allan Dahl Johanssons verdensrekord sammenlagt. Johanssons rekord fra junior-VM i 2018 ble forbedret med litt over 0,1 tidspoeng.

Gode norske og svenske resultater
Nederlenderen Tim Prins (19) ble nr. 3 sammenlagt, mens Emil P Matre måtte ett steg ned fra i fjor og ble nr. 4. Didrik E Strand fikk en sterk 6.plass, og han har faktisk to sesonger igjen i juniorklassen etter denne. Vi legger også merke til Sveriges Kaspar Norberg (19), som endte på en meget respektabel 10.plass i VM.

Norges langdistansetalent Sigurd Henriksen var ikke kvalifisert (!) for å delta i allround, så han får nøye seg med sitt forhåndsbestilte distansegull på 5000 m.

Verdensmestere enkeltdistanser

 

Sammenlagtstillingen junior-VM 2023

 

Bildet øverst: Seierspallen sammenlagt (recast.tv)

2 kommentarer om “Junior-VM menn: Ingen konkurranse for Stolz

  1. Stolz med nye sjanser i morgen: Finale fellesstart, lagsprint og lagtempo.

  2. …på lagtempo får han og USA konkurranse av Matre, Eng Strand og Henriksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *