Junior-NM: Været stoppet ikke Aurora og Sigurd!

Værforholdene var til dels krevende da to splitter nye juniormestere skulle kåret i Harstad, men en god skøyteløper takler både vind og snø hvis det kreves.

Da fjorårets norgesmestere ikke var tilstede for å forsvare sine titler, var det klart på forhånd at det måtte bli nye navn på toppen av listene sammenlagt. Aurora Løvås (17) fra Nord-Odal IL og Sigurd H Dyrset (18) fra Trondheim Kortbaneklubb viste seg å være best når det gjelder og tok med seg hver sin tittel.

Suveren vinner
Ut fra sprintmesterskapet for et par uker siden kunne det se ut som Aurora Løvås skulle få konkurranse fra Martine Solem (15), som tidligere har vist at hun også behersker lengre distanser. Da Aurora vant lørdagens 500 m med over et sekund, skjønte vi imidlertid at styrkeforholdet hadde endret seg kraftig på kort tid. Aurora behersket baneforholdene klart best, og hun satte til og med banerekorder på de tre lengste distansene og sammenlagt.

Nr. 2 i kvinneklassen ble Martine Solem, BØSK, og nr. 3 Ina Nakken (17) fra TT.

Seierspallen sammenlagt kvinner.

Favoritten innfridde
Sigurd H Dyrset hadde nok et lite favorittstempel etter sin sterke sølvmedalje i sprintmesterskapet, men Didrik E Strand (17) kan aldri avskrives når han stiller til start. Didrik vant oppskriftsmessig 500 m, mens Sigurd tok seg av 3000 m og ledet knepent etter første dag. Så var spørsmålet: Hvor mye hadde baneforholdene betydd? Det snødde nemlig da de avsluttende parene gikk 3000 m; Sigurd i nest siste par – Didrik i siste.

På søndagens 1500 m møttes de to i siste par, og Dyrset skaffet seg både distanseseier, banerekord og en ledelse på sju sekunder foran den avsluttende 5000-meteren, hvor de to skulle møtes i par igjen.

Her kontrollerte Dyrset inn til sin tredje distanseseier og ditto banerekord, og dermed kan vi gratulere Trondheim med NM-gull både i sprint og allround 2023!

Så ble det faktisk to medaljer til Hamar IL: Nr. 2 Didrik E Strand, og nr. 3 Finn E Haneberg (17).

Seierspallen sammenlagt menn.

 

Nye banerekorder Harstad/Kanebogen:

Aurora Løvås 1.26,54 – 2.15,53 – 4.43,45 – 178,424 p
Sigurd H Dyrset 1.57,89 – 4.10,89 – 7.14,40 – 163,851 p

Verken Sigurd Henriksen eller Emil P Matre var med i junior-NM denne gangen, men vi regner det som sikkert at begge to er med i Norges VM-tropp. VM går i Inzell om knappe to uker, og før det er det verdenscupfinale for både junior og neo-senior på samme bane.

 

Arrangørens hjemmeside med komplette resultatlister

Opptak (Youtube) lørdagsøndag

 

Bildet øverst: Norgesmestere 2023!
(alle bilder: Anne Gerben Wind)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *