11 av 12 mulige EM-plasser for Norge

Etter fire verdenscuprunder er det tid for å summere opp hvor mange norske løpere som kan stille til start i EM på hjemmebane. Etter våre høyst uoffisielle beregninger ble det nesten «full pott».

 

EM-kvotene deles ut på grunnlag av resultater i verdenscupen før jul. I tillegg har noen land friplasser som følge av resultatene i EM 2021. Som tabellen ovenfor viser blir det (hvis vi har regnet riktig) tre nordmenn til start i begge allround-klassene samt sprint for menn.

I sprint for kvinner havner vi nok en gang på kun to løpere, noe som skyldes at det bare er Martine Ripsrud og Julie Samsonsen som har gått 500 m i verdenscupen så langt. Norges Skøyteforbund (NSF) har her skutt seg selv i foten, hvilket må anses som en ganske stor blemme all den tid det har vært tre kvalifiserte løpere med på hele verdenscup-turnéen. En liknende fadese skjedde i forbindelse med EM for fire år siden.

Norge vil uansett slå godt fra seg i EM, og i kvantitet er det kun Nederland som slår oss, med fulle kvoter i alle konkurranser. Samlet er det 16 nasjoner som kan stille til start i skøyte-EM denne gangen. (For ordens skyld nevner vi at både Russland og Belarus også har opparbeidet seg EM-kvoter, men de er som kjent nektet deltakelse inntil videre).

EM går på Hamar fra 6. til 8.januar 2023. Det er sprint fredag og lørdag, og allround lørdag og søndag.

Foreløpig tidsskjema EM 2023
Kjøp EM-billetter her!

 

Bildet: Peder Kongshaug (instagram.com/skoytelandslaget)

4 kommentarer om “11 av 12 mulige EM-plasser for Norge

 1. Den skøyteinteresserte følger SELVSAGT også med på forumet til 15.46.6! Et godt supplement til Facebook.

  Klikk på «forum» oppe i høyre hjørne. En god vane. Bidra gjerne i nye og «gamle» tråder.

 2. Følg instruksjonen i kommentaren rett over. 😉
  Allerede innlegg nummer tre på side en gir svaret.

 3. Nå har ISU publisert den offisielle kvotefordelingen. Husk at det er nasjonskvoteplasser.

  https://www.isu.org/docman-documents-links/isu-files/event-documents/speed-skating-8/2022-23-2/championships-41/announcements-134/30361-isu-european-speed-skating-championships-2023-hamar-quota-places/file

  Eneste avvik fra oversikten i artikkelen, er at Polen tydeligvis IKKE får godskrevet en plass nummer tre i klassen allround for kvinner.
  (Bosiek med DQ på 3000 blir ikke regnet med).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *