Nye rekorder til Sigurd Henriksen

Etter to verdenscuphelger kan vi konstatere at verdens beste langdistanseløper i juniorklassen er norsk.

Sigurd Henriksen (18) forbedret som ventet sin egen rekord på 5000 m i Calgary forrige helg: 6.13,84 lyder den nye junior-verdensrekorden på. Denne helga satte han kronen på verket (så langt!) med 13.02,53 på 10 000 m, noe som holdt til en 6.plass i A-gruppa. 10 000 m er riktignok ikke en offisiell rekorddistanse for juniorløpere, men vi noterer uansett at den gamle rekorden ble holdt av selveste Sven Kramer og satt i 2005. Henriksen senket Kramers rekord med over sju sekunder.

Vinner av 10 000 m i Calgary ble Davide Ghiotto fra Italia, men kanadieren Bloemen (36) gikk langt raskere da han satte banerekord med 12.33,75.

Hva med junior-VM?
Vi har for øyeblikket to stjerner på det internasjonale juniorkartet: Sigurd Henriksen er den ene; Jordan Stolz fra USA er den andre – han har verdensrekordene både på 500 og 1000 m for junior. Nå vil normalt Henriksen være sjanseløs i en junior firkamp mot Stolz, men en medalje kan være innenfor rekkevidde på en god dag. Problemet er at Henriksen faktisk ikke er kvalifisert til å stille i junior-VM verken på 500 eller 1000 m. For å være startklar til VM må han altså greie kvalifiseringstidene på begge disse distansene. Alternativet er vel – som i fjor – å delta kun på 5000 m.

Ragne satte også rekord

Maren Hauglis har mistet sin norgesrekord på 5000 m som hun satte i Calgary i 2006. Ragne Wiklund senket nemlig rekorden til 6.52,86 da hun tok en sterk andreplass bak Irene Schouten fredag kveld. Forrige helg satte Ragne samtlige til veggs da hun vant 3000 m med nesten to sekunders margin. Dette lover godt foran EM!

Resultater verdenscupen Calgary: helg 1 / helg 2

Bildet er hentet fra teamnor.no

4 kommentarer om “Nye rekorder til Sigurd Henriksen

  1. Når både Stolz og Sigurd blir seniorer peker alt på at det er Norge som har den nye Sven Kramer hvis det fortsetter som nå. Med stor firkant

  2. Veldig gledelig,gratulerer til Sigurd Henriksen.
    Et spørsmål,hvorfor får ikke Henriksen delta i VM allround for juniorer?

    1. Du må greie kvalifiseringstidene på alle fire distanser for å få delta. Henriksen har «bare» de to lengste foreløpig, men håpet er ikke ute. Det spørs vel mest på om han er interessert i å delta eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *