Henriksen satte juniorverdensrekord

Norske skøyteløpere har tradisjon for å markere seg tidlig, og det er stadig vekk blitt både rekorder og VM-gull i juniorklassen. Den nye verdensrekorden på 5000 m ble satt i dag og lyder på 6.17,67.

Den lengstlevende rekorden på 5000 m for junior ble faktisk satt av Håvard Bøkko i 2005: 6.18,93. Når den først skulle bli slettet, var det jo spesielt morsomt at det var en ny nordmann som sto for dette – nemlig Sigurd Henriksen (18) fra Fana IL. Tidligere har både Geir Karlstad og Stein Krosby satt verdensrekorder tilbake på 1980-tallet.

Se verdensrekordutviklingen her (SpeedskatingStats)

Sigurd Henriksen er altså 18 år, og han er faktisk junior ut 2024-sesongen. I fjor vant han 5000 m i junior-VM, og i dag konkurrerte han for aller første gang med de «store gutta» i verdenscupens A-gruppe. Om to uker fortsetter verdenscupen i Calgary, og vi tør nærmest garantere at Henriksens rekord ikke kommer til å overleve lenge.

Gode forhold i Heerenveen
Nils van der Poel har lagt opp (igjen!), og Patrick Roest er tilbake på langdistansetronen. I dag satte han banerekord i Heerenveen for femte gang, da han gikk på 6.04,36 i par med Hallgeir Engebråten. Engebråten ble nr. 3, men foran ham var klubbkamerat Sander Eitrem, som med sin nye personlige rekord på 6.08,24 faktisk er tidenes nest raskeste nordmann på distansen. Utrolig nok var dette også Eitrems debut i A-gruppa.

To nordmenn på seierspallen altså, og tredjemann satte verdensrekord. Men som om ikke dette var nok: I B-gruppa satte både Peder Kongshaug og Kristian Ulekleiv nye personlige rekorder da de ble henholdsvis nr. 1 og 3.

Dermed ligger det an til fem nordmenn i A-gruppa når verdenscupen fortsetter. Leseren husker kanskje når vi opplevde dette sist?

Her finner du resultater fra verdenscupen i Heerenveen.

…og her er lenke til vårt diskusjonsforum.

 

Bildet øverst er tatt av Reidar Langkjær.

En kommentar om “Henriksen satte juniorverdensrekord

  1. Fantastisk 5000 meter. Blant de beste i historien både med nederlanske og norske øyne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *