Repriseshow fra Oscar-komiteen

Oslo Skøiteklubs «Oscar-komité» har en forkjærlighet for langdistanse, for verdensrekorder, og for å velge noen som har vunnet før.

Det er selvsagt fort gjort å la seg rive med av Nils-feberen, også når man skal velge en vinner av statuetten til Oscar Mathisens minne. Nils van der Poel får i følge pressemelding fra komiteen prisen for 2022 for sitt verdensrekordløp i OL i Beijing. Det spesielle er at man gjorde det samme valget også for 2021, da for tilsvarende løp i VM enkeltdistanser.

Alt i alt er det påfallende hvor mange langdistanseløp som blir trukket fram i denne sammenhengen, kanskje særlig fordi nettopp langdistanse er det som verdens skøyteløpere satser minst på. Men på den måten blir det jo også enklere å oppnå større og mer imponerende seiersmarginer…!

Den første siden Gunda
Innledningsvis nevnte vi at Oscar-vinnerne har en tendens til å bli valgt flere enn én gang. I begynnelsen var ikke dette mulig, og dermed var for eksempel Jonny Nilsson uaktuell både i 1963 og 1964.

Nils van der Poel er for øvrig den første løperen siden Gunda Niemann-Stirnemann (1997) som har vunnet statuetten to år på rad. Ellers er det selvsagt litt sårt å notere at Sverige nå har flere vinnere på 2000-tallet enn Norge: 2 mot 1.

Les Oscar-komiteens begrunnelse.

Alle vinnere fra 1959 til 2022

 

Bildet øverst viser Tomas Gustafson og Nils van der Poel i forbindelse med fra utdelingen av statuetten for 2021 (instagram.com/sweskating_org).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *