Årets raskeste utendørs løp!

For sjette år på rad har vi laget lister over sesongens raskeste løp på utendørsbaner. I år er listene sterkt preget av junior-VM og junior verdenscup i Innsbruck.

De beste løperne i seniorklassen har konkurrert minimalt utendørs denne sesongen. Dette er jo veldig synd, for så lenge vi fortsatt snakker om en vintersport så må man i det minste én gang pr. år stikke snuten utenfor døra. Det er nå ihvertfall vår mening.

Til gjengjeld er både juniorer og veteraner flinkere, og noen av dem har til og med prestert veldig gode løp under åpen himmel. Årets absolutte toppløp var vel Sigurd Henriksens vinnerløp på 5000 m fra junior-VM, hvor han til og med slettet Sven Kramers «verdensrekord» (beste tid av en junior utendørs). Vi trekker også fram Aurora Løvås’ to fine løp samme dag – begge to var årets raskeste av en norsk kvinne på utendørsbane.

Klikk her for å se tilsvarende oversikter for tidligere sesonger.

 

Bildene er hentet fra Facebook (Stavanger Sandnes Skøyteklubb og Nord-Odal IL – Skøyter)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *