Sterkt russisk VM-lag til Hamar – men får de delta?

Oppdatert 26.02.2022: Ingen russere til Hamar.

«Match TV» melder nå at de russiske løperne ikke kommer til VM. Offisiell begrunnelse er kansellerte flyavganger.

 

 

Opprinnelig artikkel

Etter den russiske invasjonen i Ukraina natt til torsdag er den ene sanksjonen etter den andre satt i verk fra verdenssamfunnets side. På idrettsområdet har blant andre Dagbladets Esten O Sæther tatt til orde for å utestenge russerne fra internasjonal idrett. (Dagbladet nevner selvsagt ikke VM på skøyter, men den diskusjonen får vi ta en annen gang.)

Vi har tatt kontakt med Norges Skøyteforbund for å høre om de har tenkt å la russerne delta i Hamar-VM, men uten å få svar foreløpig. Vi kan nok regne med at det foregår en hektisk debatt i kulissene, både internt i skøytefamilien og mellom de forskjellige internasjonale særforbundene.

Om russerne til slutt får delta, vil de neppe få noen hjertelig mottakelse, og da kan vi også tenke oss at prestasjonene heller ikke blir optimale. I utgangspunktet stiller Russland med sitt beste lag, både i sprint og allround, når vi ser bort fra løperne som uansett ikke er i sin beste form (Voronina, Kulizjnikov).

Russlands VM-lag (sprint)
Angelina Golikova, Olga Fatkulina, Darja Katsjanova / Ruslan Murasjov, Viktor Musjtakov, Artjom Arefjev.

Reserver: Golubeva, Lobas

Russlands VM-lag (allround)
Jevgenija Lalenkova, Jelena Sokrjakova / Sergej Trofimov, Daniil Aldosjkin

Reserver: Grigoreva, Junin

Det er «Match TV» som opplyser dette, og ifølge deres artikkel skal russerne komme til Norge allerede lørdag 26.februar.

Hviterusslands VM-lag er foreløpig ikke kjent for oss, men vi kan vel regne med at sprinteren Golovatsjuk blir deres sterkeste VM-kort. Hvis han får delta, altså.

7 kommentarer om “Sterkt russisk VM-lag til Hamar – men får de delta?

 1. De sier vel ikke om Yunin eller Aldoshkin er reserve. Med tanke på at Aldoshkin har uttalt seg litt negativt om allround, så er det egentlig litt overraskende at han kommer. Men nå kan det jo være litt skjevt framstilt.

 2. Får de delta, må publikum ikke forholde seg til dem som om det et Lavrov og Putin som deltar. Akseptere uten å bue, pipe eller kaste egg på dem. Vi vet jo ikke om de er for eller imot krigen i Ukraina. Er de imot, må vi kunne forstå at det ikke er lett å stå opp mot regimet i Russland.

 3. Jeg tviler på om arrangørene har lov til å nekte noen som er kvalifisert og villig til det å starte i VM. De må finne et skøytejuridisk smutthull som i 1980, da Sovjet meldte på laget sitt etter påmeldingsfristen og dermed kunne avvises.

  1. Lenge siden 1980, men jeg trodde kanskje at det ble sendt andre løpere enn de som var påmeldt? Var rykter senere om at de originalt uttatte faktisk var blitt syk. Men reserver må jo meldes inn på forhånd også 😁 En bieffekt er at kvoten i neste mesterskap gikk ned til en. Den solide langdistanseløperen Sergej Berezin sikret i 1981 to plasser til neste år.

 4. Les også uttalelsene til den russiske idretttsministeren.

  Og for ordens skyld: følg også forumet på 15.46.6. Bidra gjerne.

 5. (Research fra NLH):

  Barysheva i det russiske skøyteforbundet er ute og sier at det er lite sannsynlig at russerne kommer til å delta i VM. Grunn: Flyrestriksjoner og at man teknisk sett (?) ikke kan betale for oppholdet…

  «Jeg kan ikke si det hundre prosent ennå, men det er stor sannsynlighet for at laget ikke vil delta i VM. Dette er på grunn av flyrestriksjoner og den økonomiske komponenten. Vi er ikke sikre på at vi teknisk sett kan betale for lagets opphold,” sa Barysheva.»

  https://rsport.ria.ru/20220226/konkobezhtsy-1775242456.html

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *