Årets skøytenavn i Norge og internasjonalt

Ved hjelp av våre lesere har vi de siste ukene kårets årets skøytenavn både i Norge og i verden for øvrig. Nå foreligger resultatene!

Årets beste kvinnelige skøyteløper – Norge
Den ene kategorien hadde et soleklart svar som årets navn etter vår oppfatning: Ragne Wiklund (20) fra Aktiv SK var suveren i NM, der hun vant tre distanser og sammenlagt.

I tillegg fikk hun den beste norske EM-plasseringen på fem år, og hun toppet det hele med et temmelig sensasjonelt VM-gull på 1500 m. Ikke siden 1980 hadde en norsk kvinne vunnet VM- eller OL-gull på skøyter! Vi håper derfor leserne tilgir at vi valgte Ragne helt uten debatt.

Årets beste mannlige skøyteløper – Norge
Omtrent halvparten av stemmene i denne klassen gikk til Hallgeir Engebråten (21) fra Nord-Odal IL. Hans største prestasjon var muligens da han satte selveste Van der Poel til veggs og vant B-gruppa i verdenscup 1 med 6.09?! Den umulige svensken var faktisk den eneste – i tillegg til rekordsetter Roest – som gikk fortere enn Engebråten på 5000 m denne sesongen. Ellers gir vi skryt for en sterk 2.plass etter gode løp i NM, samt selvsagt for 5.plassen i EM. Et skikkelig gjennombrudd!

Årets beste kvinnelige skøyteløper – verden
Dette var den jevneste avstemningen i år, og kun noen få stemmer skilte til slutt vinneren Antoinette de Jong (26) og toeren Brittany Bowe. Tittelforsvareren De Jong vant EM allround igjen, og hun var best av alle på 3000 m i VM enkeltdistanser. I november vant hun også det nasjonale allroundmesterskapet i Nederland for tredje gang; bare det sier en del om kvalitet.

Årets beste mannlige skøyteløper – verden
For ett år siden var Nils van der Poel (24) utenfor det internasjonale skøytesirkuset. Nå er han nærmest utilnærmelig på toppen av langdistansetronen. Dette kvantespranget belønnes av våre lesere med 96 % (!) oppslutning som årets beste mannlige løper. Les mer om Nils van der Poel i en egen spesialartikkel her på «Skøyter 15.46.6»!

Lenke til komplette resultater fra avstemningen ligger her.

 

Bildene øverst er hentet fra Instagram: @skoytelandslaget, @_antoinettedejong og @skridskofrbundet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *