Adelskalenderen: Ragne nærmer seg toppen

Forleden dag leste vi at noen foreslo å gå tilbake til å kåre skøytemestere slik man gjorde i riktig gamle dager: ved hjelp av plassiffer! En besnærende tanke kanskje, men hva ville i så fall ha skjedd med Adelskalenderen?

Her er vår oppsummering av siste sesongs viktigste endringer:

 

Aldri så galt at det ikke er godt for noe: Koronasesongen 2020-21 har gitt oss norske 13 kvinner som har gått 5000 m under ni minutter.

Sesongen før var det bare seks kvinner – en bunnrekord som vi håper får stå en stund.

Nedenfor er en oversikt over de 10 beste «all time». Som vi ser er det blant disse én kvinne, Ragne Wiklund, som har satt perser siste sesong. Til gjengjeld har hun gjort det på alle distanser, og det er jo ingen høyfjellstider vi snakker om…

Hun mangler ganske nøyaktig ett poeng på å toppe lista, som Ida Njåtun stadig gjør. Med en framgang på mer enn 5 tidspoeng siste sesong, skal vi tippe at Ragne er på topp allerede etter sesongen 2021-22?

Nedenfor er også en oversikt over de øvrige ni kvinner som er blant de 100 beste «all time» – og som i tillegg har satt perser i år (merket med rød skrift).

Vi merker oss at framgangen for mange har vært størst på de to lengste distansene – 3000 og 5000 m. 21-åringen Victoria Keltie Sætersdal fra Fana har en formidabel framgang, og det samme har sisteårsjunioren fra Asker – Hanna Svenni.

Den ett år eldre klubbvenninnen Marte Bjerkreim Furnée fortsetter framgangen, og hun er også en del av Team Sørmarka.

Veteranen Marit Fjellanger Bøhm har en slags ny vår, som en del av vårt lagtempolag som har sanket medaljer i verdenscupen.

To debutanter på 5000 m, Amalie Haugland og Julie Berg Sjøbrend, er nye på adelsstatistikken.

Haugland har to år igjen som junior, og regnes av flere som vår aller mest lovende.

Ellers håper vi at flere, blant dem Sofie Karoline Haugen, og juniorene Sarah Marie Sanderud, Arwen Szygenda og Kari-Celine Reiss-Jacobsen kommer sterkere tilbake med nye perser. Med Ragne som anfører er det grunn til å vente i spenning på en ny sterk kvinnesesong.

 

(skrevet av T. Stenseng)

P.S! Resten av adelskalenderen ser du for eksempel hos SpeedskatingNews.

 

Bildet øverst er hentet fra Viaplay.

En kommentar om “Adelskalenderen: Ragne nærmer seg toppen

  1. Til dere som bare er innom hver gang det legges ut en artikkel: Les, og bidra gjerne på forumet også! Merket «Forum» oppe i høyre hjørne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *