NSF lanserer ny konkurranseserie

Drei-Bahnen-Tournee – klinger det ikke herlig skøytenostalgi bare av navnet? Nå er det Norges Skøyteforbund som benytter den globale unntakstilstanden til å pusse støv av en god gammel tradisjon. Vi krysser fingrene og sier «toi toi toi»!

OK, den som ble forvirret av denne innledningen kan roe helt ned. Vi begynner rett og slett på nytt: Norges Skøyteforbund (NSF) fikk i likhet med andre nasjonale forbund mange ledige helger å fylle da verdenscup-programmet før jul falt helt bort. Norgescupen var jo der som vanlig, men hvordan gjøre den mer attraktiv for de aller beste løperne?

Den løsningen NSF kom fram til er altså en trebanersturnering, henholdsvis i Hamar og Stavanger (november), og «finale» i Kristiansund i desember. Dette er samtidig runde nr. 2, 3 og 4 i den ordinære Norgescupen, som avvikles på vanlig måte og med sitt tradisjonelle poengsammendrag.


Pengepremier i vente

De tre løperne i dameklassen/herreklassen som kaprer flest NC-poeng i løpet av de tre helgene turneringen varer skal få pengepremier.
Svenn Erik Ødegaard i Norges Skøyteforbund opplyser at størrelsen på premiene vil bli fastsatt i god tid før stevnene. Det er NSF selv om finansierer «gildet» denne gangen.

Hva så med deltakelsen – kan vi regne med at noen av de beste stiller opp?

Ødegaard: «Ja, stevnene vil telle med tanke på eventuelle kommende uttak».

Terminlista endret igjen
Norgescupen var opprinnelig satt opp med fem runder før nyttår og tre etter årsskiftet. I den terminlista som gjelder pr. nå er det hele seks runder før nyttår – dvs. ni i alt. Første runde går i Stavanger allerede neste helg.
Det utsatte NM enkeltdistanser er fortsatt terminfestet til månedsskiftet oktober/november (Hamar), og øvrige NM kommer etter nyttår.

 

Klikk her for gjeldende terminliste (NSF)

Men merk at NSF tar forbehold om at det fortsatt kan bli endringer i programmet, og det avgjørende er selvsagt hva som skjer med de internasjonale konkurransene. Mye kan vel tyde på at det blir skrint med slike hele denne sesongen.

 

Endringer i Nederland også
Det store lokomotivet i internasjonalt hurtigløp er og blir Nederland. En periode virket det nærmest som om hele skøyte-verden skulle flytte til Heerenveen og bli der hele vinteren. Nå får vi se hva som blir igjen av dette.

Det er nettopp innført strenge tiltak for å få koronaviruset under kontroll i Nederland, og dette for også konsekvenser for hvilke skøytestevner som kan avholdes. Schaatsen.nl melder at enkeltdistansemesterskapet, som er planlagt samtidig som det utsatte mesterskapet på Hamar, vil bli gjennomført, men de eneste som får delta er såkalte anerkjente toppidrettsutøvere. Vi kan vel gå ut fra at det også blir nasjonale mesterskap både i sprint og allround i desember. Alle disse mesterskapene skal avholdes i Heerenveen.

Lenke: Følg utviklingen knyttet til korona-pandemien i vårt diskusjonsforum!

 

Bildet: instagram.com/skoytelandslaget

3 kommentarer om “NSF lanserer ny konkurranseserie

  1. Her skulle dei lagt opp til 3 firekamper i sprint og 3 firekamper i allround, og den i Stavanger med stor firekamp, på tide at norske
    skeiseløparar går meir 10000 meter. Burde gått minst tre eller fire 10000 metere i ein sesong.

    1. Enig! Noen av dem går knapt 500 meter heller. Sporten har blitt mer spesialisert, og dermed mer kjedelig å følge. Men denne turneringen er tross alt et steg i riktig retning.

  2. Ja, 500 meter er nesten gløymt av allroundere. I sesongen 2019-20, gjekk for eks. Sverre L.Pedersen berre to 500 metere, i VM i Hamar og 4,januar i Collalbo. Håvard Bøkko gjekk berre 500m i VM i Hamar. Synes at firkamper er meir spennande og interessant å følgja med på enn berre e-distanser helg etter helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *