Nyhetsrunden

Fra den nasjonale fronten har vi ikke stort å melde i denne utgaven av «Nyhetsrunden». NM ble jo avlyst, og med det gikk lufta ut av ballongen, som dikteren sier. Men ingen grunn til å sørge! De norske løperne vant ungdomslandskampen i Seinäjoki med klar margin.

• Landskampen ble avholdt under varierende forhold, og det norske laget hadde ikke alle de beste løperne med. Likevel ble det altså seier til Norge med 823 poeng, foran Finland (658), Sverige (411) og Storbritannia (151).

Her ligger en ungdommelig film fra de svenske deltakernes synsvinkel! (Youtube)

img_8476

Bilde fra skridsko.se.

• I «Viking race» i Heerenveen kunne fenomenet Didrik Eng Strand briljere nok en gang. Han satte enda et par nye aldersrekorder i 13-årsklassen: 38,10 og 1.15,73; og han var helt suverén i sin klasse i dette uoffisielle europamesterskapet. Simon Aannø ble nr. 3 i 16-årsklassen, og Miika Klevstuen det samme i 12-årsklassen. Beste jente: Sarah Sanderud, nr. 6 i 16-årsklassen.

 

• Den som vil se framover kan så smått begynne å glede seg til «Jenteløftet» i juni. Jenter fra 11 år og oppover kan melde seg på, og aktuell informasjon vil bli lagt ut i denne Facebook-gruppa.

 

• Fra det store utland noterer vi ellers at sprintmesterskapet i Mongolia gikk av stabelen allerede i januar, men uten at vi fikk det med oss. Dette rettes opp her og nå! Finland har forresten kåret sine allroundmestere, men omtrent uten seniorløpere på startstreken. Går det mot et massivt generasjonsskifte i Finland?

nasj mest

Stort sett alle nasjonale og internasjonale skøyteresultater er å finne på SpeedskatingResults eller SpeedskatingNews.

 

• Nettstedet Schaatsen.nl har presentert sin oversikt over årets største vinnere på pengefronten. Ifølge oversikten er det Ivanie Blondin som har tjent mest i løpet av sesongen, når verdenscupen og mesterskapene slås sammen. Hennes samlede premiepenger i 2019/20 beløper seg til $ 61 067, altså ca. kr 600 000. Blant mennene troner Patrick Roest øverst med omtrent samme beløp: $ 60 250. Ingen norske løpere er blant de ti øverste på lista verken for kvinner eller menn.

 

• Sesongavslutningen er gjerne tiden da store løpere annonserer at de takker for seg. Alle har fått med seg at Håvard Bøkko gikk sitt siste løp under VM på Hamar, men i tillegg har storhetene Heather Bergsma, Jan Smeekens og Douve de Vries offisielt avsluttet sine karrierer.

 

• Det er flere som takker for seg: Nederlenderne Bob de Jong  og nå sist Rutger Tijssen er ute av trenerkabalen til det kinesiske skøyteforbundet fram mot OL på hjemmebane. De kulturelle forskjellene ble for store.

 

P.S! Selv om selve skrivearbeidet er frivillig og ulønnet, koster det noen kroner hvert år å holde «Skøyter 15.46.6» gående. Vil du bidra økonomisk, eller ønsker du bare å tegne et abonnement (som er gratis)? Les i så fall mer her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *