Nyhetsrunden

Midt i VM enkeltdistanser, Landsmesterskapet og verdenscupfinale for junior og U-23 tar vi oss en liten pustepause og ser litt på siste måneds skøytenyheter. Heng på!

• Vikingløpet i Tønsberg ble avviklet i slutten av januar. Dette er kvalifisering til «Viking Race», også kjent som uoffisielt europamesterskap for ungdom. Viking Race går i Heerenveen siste helg i februar.

Stortalentet Didrik Eng Strand fra Hamar IL tok fire klare distanseseire i 13-årsklassen, og for den bragden ble han hedret med Hjallis-trofeet som stevnets beste løper.

Mer informasjon om Vikingløpet og Viking Race her!

Magnus B. Haugli har ikke hatt noen minneverdig sesong. I følge Avisa Hadeland har han hatt vedvarende problemer med leggen, og nå var en ny operasjon påkrevd. Den gikk fint, men sesongen er dessverre spolert. Vi får ønske velkommen tilbake neste år!

• Også Simen S. Nilsens sesong er spolert pga. skade. Han falt som kjent på sykkel i forbindelse med trening i høst, og forsøket på å redde andre del av sesongen mislyktes. Han måtte gi opp målet som var å bli frisk nok til VM på hjemmebane.

• Siste måneds nasjonale mesterskap:

nasjmes

Nasjonale og internasjonale resultater finnes enkelt hos Speedskating Results.

Femke Kok (19) ble nr. 3 i det nederlandske sprintmesterskapet, og hennes poengsum er ny verdensrekord for junior: 151,995 p. Hun har jo også satt ny rekord på 500 m, seinest nå i VM – og forleden kveld var hun med å vinne VM-gull i lagsprint i Salt Lake City.

• Avslutningsvis i denne nyhetsrunden nevner vi at Denny Morrisons (34) lange karriere ble offisielt avsluttet i forbindelse med verdenscupen i Calgary forrige helg. Morrisons bragder inkluderer OL-gull, VM-gull samt verdensrekorder både i lagtempo og på 1500 m. Han er også inne på en eksklusiv liste over løpere som har vært blant de 5 beste både i sprint- og allround-VM!

wc183

Bilde fra speedskating.ca

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *