Nyhetsrunden

Denne månedens nyhetsrunde fra inn- og utland handler veldig mye om sprint. To av Norges beste sprintere takker for seg, men den ene dukker opp i ny rolle som trener.

• Nå er det kanskje for tidlig å si at Anne Gulbrandsen (25) takker for seg, men hun er ihvertfall ikke med de norske sprinterne som i disse dager trener i Calgary. Anne uttaler til Eidsvoll Ullensaker Blad at hun ikke lenger kan kombinere utdanningen med toppidrettssatsing, og da må idretten vike.

 

• En mer ventet sorti kommer fra Christoffer F. Rukke (31). Han vil imidlertid fortsatt være aktiv i miljøet, men nå som en av trenerne for «Team sprint». Laget har i det siste vært på samling i Heerenveen, i likhet med mange andre nordmenn og utlendinger. Les om «Team sprint» på nettsidene til Norges Skøyteforbund (NSF). Det går også an å følge laget via Facebook.

 

• Vår store sprinter fra tidlig 80-tall, Frode Rønning, rundet 60 år den 7.juli! I den forbindelse ble det fra Sør-Trøndelag Skøytekrets’ side lagt ut en flott «minnebok» i digitalt format. Den som vil mimre, anbefales å gå direkte hit!

 

• Og når vi snakker om trøndersk mimring: Hvorfor ikke i samme slengen lese litt om sprint-VM på Leangen kunstis (1984)? Sør-Trøndelag Skøytekrets’ nettsider er nok en gang stedet!

1984.png

Fra minneboka om 1984.

 

• Kommende sesong begynner å ta skikkelig form, og det beste beviset er vel at NSF har publisert terminlista. Enhver får plukke sine høydepunkter, men det er vel vanskelig å nå opp mot VM sprint og allround på Hamar?!

 

• Det nederlandske skøyteforbundet har også publisert en terminliste for kommende sesong. Det første viktige stevnet er kvalifisering til verdenscupen, første helg i november. Se hele lista her.

 

• Så skuer vi litt lengre fram i tid: De internasjonale mesterskapene for 2022 er tildelt til

– Heerenveen (EM enkeltdistanser)
– Hamar (VM sprint og allround)
– Innsbruck (VM junior)

Dette ble bestemt av det internasjonale skøyteforbundet ISU i juni. Hamar fikk altså tillit igjen, og det er bare å begynne å glede seg til et nytt høydepunkt!Fortsatt er det ikke bestemt hvem som skal arrangere det nye mesterskapet «4K». Dette gjelder både 2021 og 2022.

 

• Kampen om vinter-OL i 2026 sto mellom Stockholm og Milano. Dessverre ble det Milano som vant, hvilket betyr at den flotte banen i Baselga di Piné nå får tak.

2026.png

• Et interessant comeback i Nederland: Tidligere europamester Jan Blokhuijsen (30) er tilbake på isen etter en sesong borte, og meningen er å fortsette karrieren til 2022. Dette meldes av schaatsen.nl.

 

• Noen kommer, noen går. Lee Seung-hoon (31) er suspendert av det sør-koreanske forbundet. Grunnen skal visstnok være at han har banket opp yngre lagkamerater ved flere anledninger, men Lee nekter og kan anke suspensjonen. Les mer hos Korea Herald.

Abonnere på nyheter fra «Skøyter 15.46.6»? Registrér deg til høyre på siden her («Følg oss via e-post»), og du får beskjed hver gang vi legger ut noe nytt. Abonnemenet er gratis!

2 kommentarer om “Nyhetsrunden

  1. Noen som vet når bilettene til skøyte VM på Hamar 2022 bøir lagt ut? Eller er alt på vent inntill videre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *