Nyhetsrunden

Foran sesongen 2020 mønstrer Norges Skøyteforbund et allroundlag som er sterkere enn på lenge! Det bør inspirere president Mona Adolfsen og kompani til å komme på banen og besvare vårt åpne brev. Vi bare nevner det.

  • Men først til årets siste rester av aktiv skøytesport, nemlig nasjonale mesterskap i Polen og Russland:polrus.png

 

  • Norges Skøyteforbund (NSF) har gitt tilbud til ni sprintere og ni allroundere om plass på elitelagene for 2020. Nye på allroundlaget er Ragne Wiklund, Magnus B. Haugli og Kristian Ulekleiv, og umiddelbart ser da laget sterkere enn på lenge. Hvis NSF i en slik situasjon ser det som gunstig å være med på raseringen av allround-VM, vil vi bli meget overrasket. Vårt åpne brev i den forbindelse ligger fortsatt klar til å besvares.

Se forresten de splitter nye Facebooksidene til Magnus B. Haugli (her) og Kristian Ulekleiv (her).

 

  • I Lærdal kan det bli håp om kunstisbane, og dermed mer stabile forhold enn man har sett på dagens naturis. Foreløpig er banen kun på prosjektstadiet, men vi får uansett ønske lykke til! Les mer i Sogn Avis.

 

løredal.png

(fra sognavis.no)

 

  • Ipsos MMI har spurt et representativt utvalg hvilke vinteridretter de er «spesielt» interessert i å følge med på. Tallet for skøyter ble 11 %, mindre enn kombinert men tross alt større enn snøbrett og ishockey. Langrenn er mest populært, ikke overraskende.

 

  • Til noe hyggeligere: Norges-vennen Wouter olde Heuvel skal trene «Team Sørmarka» som skal ha base i Stavanger, og som skal bestå av ambisiøse løpere. Olde Heuvel har vært trener i Nederland siden han la opp som aktiv etter 2016-sesongen. NRK hadde innslag om dette den 4.april.

I den forbindelse passer det vel også å nevne at to av Norges beste løpere allerede går i Olde Heuvels fotspor. Allan Dahl Johansson og Ida Njåtun flytter nå til Stavanger for å ta nye steg i sine karrierer. Les på Asker Skøyteklubbs nettside om Idas sesongavslutning og planer for neste sesong.

 

  • Etter avslutning av årets internasjonale sesong ble det klart at Miho Takagi inntok førsteplassen som første japanske løper noensinne på Skøyterankingen! Ireen Wüst ble samtidig skjøvet ned fra tronen for første gang siden 2015.

 

  • Den såkalte Seefeld-affæren med avsløringer av doping midt under årets VM på ski har nå også forgreinet seg til skøytesporten. «Dopinglegen» Mark Schmidt har visstnok hatt Robert Lehmann som kunde. Lehmann deltok på høyeste nivå til og med 2014-sesongen, og i etterkant har han blant annet fungert som trener med base i Berlin. Blant hans elever er junior-verdensmester på 5000 m Lukas Mann.

Les mer om dopingavsløringene på Idrettspolitikk.no

 

  • Stockholm er fortsatt aktuell som OL-arrangør i 2026. Skøyteøvelsene skal i så fall gå i en nybygd hall i Barkarby, like utenfor den svenske hovedstaden. Om det blir Italia (Baselga) eller Sverige som får OL skal avgjøres den 24.juni. Pussig nok har Sverige aldri fått arrangere vinter-OL, så det er kanskje på tide?

 

  • Så har vi endelig fått konkrete nyheter om det ambisiøse, meget kommersielle og meget internasjonale stuntet «Icederby». Her skal hurtigløpere og kortbaneløpere konkurrere sammen på en 220 meters bane, og planlagte steder for konkurranser er visstnok Las Vegas, New Jersey, Vladivostok og Dubai – i tillegg til Heerenveen. Sør-koreanske sponsorer skal ha utlovet pengepremier i millionklassen, leser vi i en hallelujareportasje hos Schaatsen.nl. Da får man vel konkludere: Vi tror det ikke før vi får se det…

 

Abonnere på nyheter fra «Skøyter 15.46.6»? Registrér e-postadressen til høyre på siden.

2 kommentarer om “Nyhetsrunden

  1. Påfallende mye interessant som skjer off-season.! Dog ikke nok stoff til å utgi en salgbar publikasjon (!) vil jeg tro. ( jfr. Kommentar på forum for skøytefremtiden). Isteden kunne jo interesserte med liv og lyst ha diskutert både dette og hint på nettstedets (15.46.6) eget forum. 🙂 Gå innom og sjekk, og bidra gjerne med innside-informasjon om DU f.eks. vet om et samlet NM kommer til å se dagens lys, og om så erfaringene herfra er noe man planlegger å ta med seg inn i diskusjonene på kongressen i 2020 om et såkalt «super-VM». Osv.

  2. …et annet eksempel på et kjærkomment bidrag, ville ha vært å opplyse om når Infront skal i forhandlinger med blant annet NRK og NOS om Skøyterettigheter fra og med kommende sesong. 👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *