Engebråten briljerte i Finland

Under til dels veldig kalde omstendigheter gjorde Hallgeir Engebråten (19) kort prosess med sine konkurrenter både på 1500 og 3000 meter i junior-verdenscupen i Helsingfors. Formen er vedlike for vår suverene juniormester av året.

Med 1.52,87 slettet Engebråten like godt banerekorden som Allan Dahl Johansson satte på 1500 m under junior-VM for to år siden, og dét i 12 minusgrader. Han var over ett sekund bedre enn nestemann, selv om vi også inkluderer neo-seniorene. På 3000 m ble talentet fra Nord-Odal eneste løper under 4 minutter, og den nye banerekorden lyder på 3.58,52.

Norge hadde til sammen fem jenter og fem gutter til start i juniorklassen, og beste enkeltplasseringer hos de andre løperne fikk vi fra Julie N. Samsonsen (nr. 7 på 500 m); Marte B. Furnée (nr. 9 på 3000 m); Isak Høiby (nr. 7 på 1500 m) og Pål M. Kristensen (nr. 8 på 500 m).

Distansevinnere i Helsingfors blant jentene: Michelle de Jong (500 m), Robin Groot (1000 – 1500 m) og Yuhan Ma (3000 m).

Og blant guttene: Artem Arefev (500 m) og Sergej Loginov (1000 m). Nederland, Russland, Norge og Kina, altså. Vi noterer at Japan ikke deltok denne gangen, hvilket de sikkert vil bøte på når vi kommer til junior-VM om noen uker.

For ordens skyld skynder vi oss også å presisere at noen av de norske juniorløperne avsto fra denne verdenscuprunden – noen pga. Vikingløpet i Tønsberg, og for Ragne Wiklunds del blir det stort sett konkurrert i seniorklassen denne sesongen. Men også hun er på plass i junior-VM, hvilket vi gleder oss veldig til!

Resultater fra Vikingløpet finnes her

 

 

Neo-senior (U-23)

Tre norske neo-seniorer debuterer i den ordinære verdenscupen på Hamar neste helg, og vi antar at dette er grunnen til at både Kristian Ulekleiv, Magnus B. Haugli og Kristian S. Reinton sto over løpene i Helsingfors.

Bestemann av de norske deltakerne i Helsingfors ble Odin By Farstad – nr. 2 på 1000 m. Han fikk også gleden av – sammen med debutant Sander Mikkelsen (20) fra Jevnaker IF og Marius Bratli – å gå helt til topps på lørdagens lagsprint. Norge leder dermed verdenscupen både på 1000 m og lagsprint for menn.

ANUU6077.jpg

Seierspallen på 1000 m: Roth (GER) – Suomalainen (FIN) – Farstad (NOR)

Foto: http://www.luisteluliitto.fi

 

I kvinneklassen var det gledelig nok to norske debutanter denne gangen: Marie B. Haugli (23) fra Jevnaker IF ble som best nr. 6 på 3000 m, og Carina Jagtøyen (20) fra Leinstrand IL ble nr. 9 på 500 m.

Siste debutant som nevnes: Jonas Haugland (20) fra Bergen SK – nr. 9 på 1500 m som best.

Verdenscupen for junior og neo-senior avsluttes med finale i Baselga, Italia, allerede om to uker. Og påfølgende helg er det junior-VM på samme bane.

Resultater fra Helsingfors og stillingen i verdenscupen

 

Bildet øverst: Hallgeir Engebråten (EF Sportsfoto)

En kommentar om “Engebråten briljerte i Finland

  1. Utrolig med Engebråten! Hele familien for den del!!!
    Jeg så NM løpene på Gol og her på Hamar. Imponerende! Gleder meg til å følge utviklingen av ham og de andre lovende juniorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *