Sesongstart 2019: Ida Njåtun topper kvinnelistene

Vi fortsetter vår gjennomgang av gjeldende statistikk over Norges beste allroundere gjennom tidene. Når det gjelder jentene tar vi med to adelskalendre, fordi i en periode fra 1950-tallet og opp mot 1990-tallet var 5000 meter en lite benyttet distanse. 

Ida Njåtun topper begge adelskalendrene og førsteplassen trues neppe i vinter? På mini-adelskalenderen er Hege Bøkko på andreplass ikke langt bak Asker-jenta; drøye ett tidspoeng.

På den lille adelskalenderen (500,1500,3000,5000) er Maren Haugli en soleklar toer selv om det er åtte år siden hun la opp, og hun er mindre enn ett tidspoeng bak Ida Njåtun. Der er også Bjelkevik-søstrene Anette (nr.6) og Hedvig (nr.9) fortsatt «Topp 10» selv om de la opp for 10 år siden. Ragne Wiklund (18 år) er ei lovende allround-jente og klatret helt opp på 10. plassen sist sesong. Sofie Karoline Haugen og Camilla Lund er også «Topp 10» og vi er spent på om disse to løperne klarer å ta steget opp på ett enda høyere nivå i vinter.

På mini-adelskalenderen har vi stoppet på 200 poeng, mens på den lille adelskalenderen er alle løperne medtatt som har gjennomført de fire klassiske allround-distansene som gjelder for kvinnene for øyeblikket. Vi håper på et dryss av forbedringer på statistikkene i løpet av den kommende kalde årstiden og ønsker jentene lykke til de neste seks månedene.

Klikk her for oppdaterte adelskalendre for kvinner

Jentene som forbedret seg sist vinter er markert med uthevet skrift på de distansene de satte personlige rekorder i 2017/18-sesongen.

(skrevet av T. Teigen)

Bildet: Norges Skøyteforbund / Douwe Bijlsma

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *