Nytt fra inn- og utland 6

Med avslutningsløpet i Bjugn vel overstått er det også tid for å kjenne på vemodet som alltid melder seg når våren kommer. Denne gangen er det ekstra tungt, fordi mange av våre favoritter på den islagte ovalen ikke vil være der når neste sesong dras i gang.

  • Mer om det litt senere. Først koster vi på oss en runde til nasjonale mesterskap som er avholdt de siste ukene. I Mongolia ble Battulga Gereltuya og Yalalt Zorigtbaatar allroundmestere for henholdsvis kvinner og menn. Begge er juniorer, og det var også de fleste av deltakerne i mesterskapet.

 

  • Italia arrangerte parallelle sprint- og allroundmesterskap i Baselga første helg i mars. Sprintmestere ble de «opprørske» løperne Noemi Bonazza og David Bosa. Allroundmestere: Gloria Malfatti og Andrea Giovannini.

 

  • Kinas nasjonale mesterskap ble holdt på verdens raskeste skøytebane, altså i Ûrûmqi. Sprintmestere: Tian Ruining og Yang Tao. Allroundmestere: Han Mei og Kahanbai Alemasi.

 

  • Kasakhstans allroundmestere ble kåret helt i slutten av mars, og disse ble Jekaterina Ajdova og Ivan Arzjanikov – sistnevnte med en margin på 0,003 poeng! Sprinteren Ajdova fikk sin første notering på 5000 m: 7.55,94, og dermed kan den som vil søke henne opp på Adelskalenderen også…

 

  • Det siste nasjonale mesterskapet denne sesongen gikk i Moskva forrige helg. Angelina Golikova ble russisk sprintmester for kvinner, mens Kazelin vant en heller amputert konkurranse som manglet både Kulizjnikov og Jesin.

Russiske allroundmestere 2018: Jevgenija Lalenkova og Valerij Konysjev. Også her var det mange forfall – naturlig nok etter en lang sesong.

 

  • For et par måneder siden omtalte vi «Masters’ International Allround Games» i Baselga. Den tilsvarende sprintkonkurransen gikk av stabelen i Moskva i begynnelsen av mars. Vi gratulerer følgende norske medaljevinnere: Onar Westerheim (nr. 1 – klasse M70), Brynjulf Måkestad (nr. 2 – M65) og Jørn Pettersen (nr. 3 – M45)

Se skøyteresultater her: Speedskating Results

 

  • Vår gamle kjenning Peter Mueller er på evig jakt etter nye treningsobjekter. Nå har han fått ansettelse som ny landslagstrener i Finland, hvilket den som forstår finsk kan lese mer om her. Det går også an å bruke Google translate.

 

900x500.png Peter Mueller (luisteluliitto.fi)

 

  • Hvem får Oscar-statuetten for 2018? Ikke vet vi, men vi har vel en mistanke om at komiteen vil gå veldig langt for å gi oss en norsk vinner denne gangen. Uansett: Skøyterankings spesialproduserte lister over sesongens beste løp kan kanskje gi oss et hint?

 

  • Som nevnt i innledningen: mange av stjernene på skøytehimmelen har nok vist seg for siste gang i topp internasjonal sammenheng. Dette gjelder for eksempel Mo Tae-bum, Moritz Geisreiter og Olga Fatkulina. Sistnevnte har riktignok sagt det samme før, og hun er fortsatt bare 28 år – ingen alder å snakke om… Flere løpere som takker for seg etter årets sesong kan finnes her (schaatsforum.nl).

 

 

Bildet øverst: Mo Tae-bum (skating.or.kr) og Olga Fatkulina (russkating.ru)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *