Norge står over EM i Kolomna

NRK Dagsrevyen opplyste i kveld at norske skøyteløpere ikke reiser til Kolomna for å delta i historiens første EM enkeltdistanser.

Og grunnen er ikke, slik man kanskje skulle tro, at mesterskapet skal arrangeres av Russland, men at de norske løperne skal prioritere OL.

Ifølge oppslaget på NRK Dagsrevyen er det en tettpakket terminliste som gjør at det må prioriteres å trene etter jul. Visepresidenten i det internasjonale skøyteforbundet ISU, Tron Espeli, uttalte at nettopp det at EM nå arrangeres som enkeltdistanser i OL-år skulle tilsi at det var mulig å delta begge steder. I følge oppslaget står også Nederland over EM i Kolomna.

Norge har for øyeblikket følgende antall kvoteplasser på de forskjellige EM-distansene:

Kvinner:
500: 3
1000:3
1500:3
3000: 1+R2
Fellesstart:2
Lagtempo:-
Lagsprint:1

Menn:
500: 3
1000:3
1500:3
5000:3
Fellesstart:1
Lagtempo: 1
Lagsprint: 1

(uoffisielle tall)

 

Mange av disse plassene kan antakelig fylles av løpere som ikke nødvendigvis er aktuelle for OL, men som mer enn gjerne ville ha grepet sjansen til å konkurrere i et EM. Det gjenstår å se om Norges Skøyteforbund (NSF) tar til fornuft og lar noen av disse reise til Russland.

EM i Kolomna går for øvrig fra 5. til 7.januar, mens første skøyteøvelse i Gangneung går den 10.februar. I mellomtiden går NM allround på Jevnaker, samt en verdenscuprunde i Erfurt fra 19. til 21.januar. Her skal også kvotene til VM sprint og VM allround avklares.

Se innslaget på NRK

 

OPPDATERING

Norges Skøyteforbund har sent onsdags kveld lagt ut en presisering på sin Facebookside. Her står det blant annet:

«Flere av de norske løperne som blir tatt ut til OL, vil høyst trolig ikke delta i EM eller NM allround for å kunne forberede seg og trene optimalt inn mot OL, men Norge stiller med tropp i EM.»

Les hele uttalelsen her.

 

 

En kommentar om “Norge står over EM i Kolomna

  1. Det sies jo egentlig i nevnte presisering fra NSF at alle aktuelle for OL-laget nå er «uttatt» – og samlinger i Arizona fra neste uke, Stavanger og Hamar skal sikre maksimal OL-innsats. Bare for vel to måneder siden sendte NSF ut et dokument; Norges Skøyteforbunds Uttakskriterier for internasjonal representasjon og norske mesterskap sesongen 2017/2018. I dette omtales at kvalifiseringsløp for OL i Gangneung er;
    • World Cup 1 – 5, EM (Enkeltdistanser) og NM allround.
    Disse kriteriene, med EM og NM som nevnte kvalifiseringsløp, blir jo nå helt meningsløse. Jeg synes dette viser en mangelfull strategi og langsiktig planlegging – og at NSF i nevnte uttakskriterier gir direkte feilaktig informasjon ! Når flere av våre beste ikke deltar i EM og VM, og får et skreddersydd alternativt opplegg, er det jo nærmest umulig for norske løpere i EM og NM å kvalifisere seg til OL.
    Jeg har i et annet forum også påpekt at den norske innsatsen så langt i sesongen fortjener ROS, men på lignende måte kritisert NSF for vinglete strategi. Å bli utnevnt til grinebiter og besservisser, er da greit for meg. Men at arrangøren av – og deltakerne i bl.a. NM får et helt annet stevne en forutsatt – synes jeg fortsatt IKKE er greit (men kunne jo holdt det for meg selv)!
    Terje Stenseng

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *