Nytt fra inn- og utland 13

Denne helga ble det kåret nasjonale mestere i Japan, Sør-Korea og Kasakhstan, og i tillegg er det tatt ut verdenscup-løpere fra USA (forrige helg) og Canada. Og Norgescupen startet på Hamar. Joda, sesongen 2018 er offisielt startet!

  • Men før vi ser nærmere på de siste resultatene tar vi med en ilmelding fra Åge Dalby og «Morgendagens skøyteess» (MSE)! For få dager siden ble nemlig et helt spesielt MSE-diplom lansert. For kr 1000 (eller mer etter ønske) kan du sikre deg autografen til en eksklusiv samling gamle og nye stjerner fra de siste 60 årene. Inntektene ved salget går selvsagt til støtte for nye talenter i ekte MSE-ånd.

Her er det bare å melde seg snarest, for å være sikker på å være en av de heldige. Kanskje kan dette være julegaven eller bursdagsgaven til «den som har alt»?

Les mer om hvordan du skaffer deg MSE-diplom på «Forum for skøytefremtiden»

 

  • Mange toppløpere testet formen foran NM enkeltdistanser med ett eller flere løp i Norgescup-åpningen i Vikingskipet. Det ble prestert godt på flere distanser, og Allan Dahl Johansson imponerte kanskje mest av alle, med 1.11, 1.47 og 3.48 i sine tre løp. Sistnevnte er faktisk den 3.beste tiden av norske juniorløpere gjennom alle tider!

Distansevinnere på Hamar: Håvard Lorentzen (500 og 1000 m), Johann J. Sæves (500), Johansson (1500), Sverre L. Pedersen (3000) og Håvard Bøkko (5000). Kvinner: Hege Bøkko (500 og 1000 m), Rikke Jeppsson (500), Anne Gulbrandsen (1000), Sofie Haugen (1500) og Camilla Lund (3000).

 

Se opptak av løpene på Youtube!

 

  • Simen Spieler Nilsen har trent med lungebetennelse i flere uker i sesongoppkjøringen. Ifølge oppslag i Agderposten er han klar for å ta medalje på lagtempo i OL, men da må det nok presteres en god del bedre enn det han viste på Hamar. Allerede førstkommende helg er det nye sjanser for Nilsen og alle andre, når NM enkeltdistanser skal arrangeres i Stavanger. Mesterskapet starter fredag kl 18 med 500 m for kvinner og menn.

 

Hele oppslaget om Nilsen og Thomas Søfteland kan leses her.

 

  • Martine Lilløy Bruun (20) melder på sin egen blogg at hun legger skøytene på hylla. Satsingen via det nederlandske ungdomslaget «Team FrySK» har ikke gitt forventet framgang, og nå har hun iflg. eget utsagn mistet all motivasjon for skøyter. Martine er ennå ung, så vi kan kanskje håpe å få se henne igjen om noen år? Uansett – lykke til videre!

 

  • Det japanske mesterskapet på enkeltdistanser gikk av stabelen på OL-banen i Nagano, og vi kan trygt konstatere at fjorårets bronsevinner i VM, Miho Takagi, er minst like god i år. Hun vant både 1000 , 1500 og 3000 m. Også Sør-Koreas store stjerner Lee Sang-hwa og Lee Seung-hoon vant nasjonale titler i Seoul, og i Astana ble mesterne for Kasakhstan kåret. Se lenke nedenfor for alle resultater.

185_1.jpg

Miho Takagi (skatingjapan.or.jp)

 

  • I løpet av de to siste helgene har henholdsvis USA og Canada plukket ut sine deltakere til første del av verdenscup-sesongen. Mange solide tider ble notert, som seg hør og bør når man snakker om Calgary og Salt Lake City.

Mest oppsiktsvekkende er nok at Sven Kramers banerekord på 10 000 m fra 2006 omsider ble slått – Ted-Jan Bloemen vant uttaksløpet i Calgary med 12.46,83. Han har tidligere i høst også gått på 6.08 på samme bane, så nå spørs det bare: greier han å gjøre noe liknende i Europa eller kanskje aller helst i Asia? Tiden vil vise.

 

  • Førstkommende fredag til søndag er det klart for nederlandsk distansemesterskap i Heerenveen! En kikk på deltakerlistene her (kvinner) / (menn) vil være nok til å skremme de fleste! Det er nok bare å stålsette seg for fryktinngytende resultater…

 

 

For resultater fra Norgescupen på Hamar og internasjonale resultater – se Speedskatingresults

 

Bildet øverst: Oxholm og Stenshjemmet signerer MSE-diplomet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *