Nytt fra inn- og utland 12

Om ikke lenge sendes forhåpentlig mange norske skøyteløpere ut på internasjonale oppdrag igjen. Og du kan hjelpe dem litt på veien!

  • Norges Skøyteforbund (NSF) har som vanlig anstrengt økonomi, hvilket betyr store egenandeler for de løperne som skal delta i verdenscupen. Unntak her er de som er kvalifisert for A-gruppe, lagsprint eller lagtempo.

Hvis du har lyst og mulighet, så send noen kroner via «Vipps» til nr. 90433. Dette går iflg. generalsekretær Halvor Lauvstad til løpere som representerer Norge i verdenscup, EM, VM og OL på junior- og seniorsiden.

 

  • Som vi har nevnt tidligere, tar NSFs eget toppfartprosjekt også imot penger via «Vipps». Nummeret da er 87599, eller du kan bruke kontonr. 5134.06.09550 (DNB). Merk innbetalingen i så fall med TOPPFART.

 

  • En som definitivt slipper å betale for seg, er Håvard Lorentzen. Under sesongåpningen i Stavanger denne helga utklasset han resten av feltet med 35,01 og 1.09,42. 500-meteren var hans raskeste noensinne på norsk is – og det i september!

 

  • Håvard Bøkko gjorde sitt lenge etterlengtede comeback sist søndag i Stavanger. 3000 m gikk unna på 3.48,25, og det ga en 3.plass – ca. 4 sekunder bak vinneren Sverre L. Pedersen.

 

Her er resultatene fra Stavanger Open

 

 

Les også: Håvard Bøkko nr. 6 i kåring av «århundrets skøyteløper»

 

 

  • De sør-koreanske skøyteløperne viser styrke foran OL-sesongen: Forrige helg satte Kim Min-sun (18) verdensrekord for junior på 500 m med 37,70 under «Fall Classic» i Calgary. Tidligere verdensrekord ble satt av Lee Sang-hwa i 2007 og lød på 37,81. Lee får trøste seg med at hun fortsatt har rekorden for senior (36,36).

Kim Min-seok (18) var veldig nær verdensrekordene på både 1500 m og 5000 m for junior menn i samme stevne.

Alle nasjonale og internasjonale resultater kan leses på Speedskating Results

 

  • Som sagt – Sør-Korea, ja. Hvordan er egentlig oppkjøringen deres fram mot OL på hjemmebane om 5 måneder? Assistenttrener Bob de Jong løfter litt på sløret i et blogginnlegg på nettstedet Schaatsen.nl. Verdt å lese for den som forstår nederlandsk, og De Jong skal visstnok fortsette å blogge utover vinteren.

 

  • Vi avslutter denne nyhetsrunden på hjemmebane. Nå meldes det fra NSF om at rulleskøytebanen på Prestberget (Nord-Odal) vil være klar for å tas i bruk om få uker! I tillegg til den nesten nye banen i Asker er det også tilsvarende bane i Sandefjord fra før.

 

  • Norgescup-programmet er offentliggjort via NSFs nettsider. Det er nå mindre enn tre uker til første runde på Hamar. Finalen går i Stavanger i mars 2018. Les programmet her.

 

  • Tidligere juniormester på skøyter Marthe Sundby døde nylig i en alder av 42, melder VG. Hun la skøytene på hylla i ung alder, men ble senere en internasjonal stjerne i andre idretter. De siste årene ble hun rammet av kreft. Hvil i fred, Marthe.

ms.jpg

(fra Skøyteboka 1991)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *