Nytt fra inn- og utland 11

2018-sesongens desiderte høydepunkt blir nok VM i Amsterdam i begynnelsen av mars. Nå kan du melde deg på supportertur med Norway Supporter Team! Les også siste nytt om den russiske dopingskandalen som ruller videre.

  • Norway Supporter Team (NST) er så vidt vi vet den eneste organiserte gruppa av norske skøytesupportere for tiden. (Rettinger mottas med takk!)

Denne sesongen går turen til Olympiastadion i Amsterdam og VM allround, hvor NST lover å sørge for overnatting og selvsagt billetter til lørdagens og søndagens løp. NST har også planlagt å samles på verdenscupløpene i Stavanger. Les mer her.

 

  • Norges Skøyteforbund (NSF) har offentliggjort sine kriterier for deltakelse i nasjonale og internasjonale løp. Deltakelse i OL krever én plassering blant de 8, eller to blant de 12 beste i verdenscup-løpene. Les hele oversikten over uttakskriterier på nettsidene til NSF.

 

  • NSF har også offentliggjort hvor de forskjellige norgesmesterskapene skal avholdes i 2019-sesongen. Arendal får allround-NM, slik de også gjorde i 2015-sesongen. Les hele lista over tildelte mesterskap her.

 

  • Fra Kristiansund meldes det at taket over kunstisbanen omsider er i ferd med å komme på plass. Saken er omtalt i Tidens Krav, og artikkelen derfra er delt av Sør-Trøndelag skøytekrets. Ifølge oppslaget er målet at den fjerde innendørs hurtigløpsbanen skal kunne tas i bruk allerede i januar 2018!

 

  • Sofie Karoline Haugen fra Sandefjord har kastet seg på Facebook-bølgen. Alle Facebook-brukere anbefales å «like» Sofies side som ligger her.

 

  • En annen fremadstormende skøytejente, Camilla Lund fra Leinstrand, er nylig blitt intervjuet av multitalentet Kristian Vårvik på sistnevntes videoblogg.

cl.png Camilla Lund, Kristian Vårvik

 

  • Verdensrekordholder Kulizjnikov er tilbake på isen! I en jevn duell i Calgary fikk han 35,09 mot Dubreuils 35,06.

 

  • …Men blir det russisk deltakelse i OL i Sør-Korea? Ikke hvis 17 forskjellige nasjonale antidoping-byråer får viljen sin. Antidoping Norge, Svensk Antidoping, samt tilsvarende organisasjoner i mange viktige idrettsnasjoner har henvendt seg til Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) og reist krav om at Russland må utestenges fra vinter-OL 2018. Bakgrunnen er den kontinuerlige «svikten i arbeidet for en ren idrett fra russisk side. Les mer hos Antidoping Norge.

 

  • Fra det store utland legger vi ellers merke til at Tysklands langdistansespesialist Patrick Beckert satser på å gjenta suksessen fra siste sesongs VM på OL-banen i Gangneung, der han ble nr. 3 på 10 000 m. Beckert satser i likhet med Claudia Pechstein og Nico Ihle utenfor landslaget, og pr. i dag er han ranket nr. 8 på 5000 m og 5 på 10 000 m. Les om Patrick Beckert i denne artikkelen fra Thüringer Allgemeine.

 

  • Nettstedet Schaatsen.nl melder om at det sveitsiske mesterskapet på skøyter i 2018 skal gå på 1800 meters høyde i den gamle OL-byen St. Moritz! Her skal det ifølge oppslaget legges en ny naturisbane. Sveits er for øvrig også søker til å arrangere OL i 2026, men da må i så fall skøyteløpene avholdes under tak.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *