Nytt fra inn- og utland 4

Samtidig som de beste seniorene har kjempet om VM-titler i Calgary og Hamar, har de yngre løperne hatt prestisjefylte konkurranser både i inn- og utland! Og Stavanger får verdenscup igjen og igjen.

  • Landsmesterskapet for årsklassene fra junior B og nedover ble avviklet i Drammen i midten av februar. Merkelig nok kåres det nå bare mestere på enkeltdistanser, men «Alt om skøyter» v/Lars Finsen reparerer dette elegant ved å gi av sine inntekter til de som hevder seg i den sammenlagtkonkurransen som Norges Skøyteforbund ikke vil ha.

I Finsens ånd gjengir vi her de beste i hver årsklasse – altså sammenlagt:

Jenter 16 – Viktoria K. Sætersdal (Fana)

Jenter 15 – Marte B. Furnée (Asker)

Jenter 14 – Julie B. Sjøbrend (Aktiv)

Jenter 13 – Kari-Celine Reiss-Jacobsen (SSK Toten)

Jenter 12 – Johanne Aas (Aktiv)

Gutter 16 – Hallgeir Engebråten (Nord-Odal)

Gutter 15 – Didrik M. Nordal (Fram)

Gutter 14 – Kasper Tveter (Fram)

Gutter 13 – Sondre B. Åsebø (Fana)

Gutter 12 – Emil P. Matre (Fana)

 

  • Mange av de ovennevnte løperne var også med og forsvarte Norges ære i landskamp mot Sverige, Finland og Danmark/Storbritannia i Sundsvall forrige helg.

Det går an å se løpene via denne Youtube-kanalen, men vi røper at Norge vant landskampen klart (817,5 poeng) foran Finland (575), Sverige (539,5) og det kombinerte laget (294).

 

  • Som om ikke det var nok – flere av de samme løperne har sist fredag og lørdag også konkurrert i det uoffisielle «ungdoms-EM» Viking Race i Heerenveen. Her ble det fine norske resultater først og fremst ved Ragne Wiklund – nr. 2 i klassen for jenter 16 og Hallgeir Engebråten som vant klassen for gutter 16.

Det aller morsomste er kanskje at dette er løpere som hevder seg aller best på de lange distansene, begge tok nemlig klare distanseseire på 1500 og 3000 m. Ragne satte faktisk norsk bestenotering i 16-årsklassen da hun gikk på 4.19,66.

To små kuriositeter tar vi også med fra Viking Race: gutteklassene for 15 og 13 år ble vunnet av henholdsvis østerrikeren Gabriel Odor og spanjolen (?!) Nil Llop.

 

  • I februar er det blitt kåret nasjonale mestere i to mindre skøytenasjoner. I Estland vant junioren Kriistine Kalev, men den mer meritterte Alusalu deltok ikke. Sprinteren Marten Liiv vant liten firkamp for menn.

 

  • Rumensk mester for kvinner ble Raluca Doina Stef, mens mester for menn ble Cristian Popa. Mesterskapet gikk i Inzell. (Hvis noen av leserne kan oppklare hvorfor Romania har avviklet nasjonalt mesterskap både i desember og i februar, ville vi være takknemlige!)

 

Alle resultater fra nasjonale og internasjonale løp finnes hos SpeedskatingResults

 

  • Nettstedet Skøyteranking har i dag offentliggjort listene for februar. De forventede verdensmestrene Kramer og Wüst topper listene for n’te måned på rad, mens Sverre L. Pedersen gledelig nok er inne på topp 5 igjen. I kvinneklassen noterer vi at Hege Bøkko (36) for aller første gang er beste norske – to plasser foran Ida Njåtun. Se listene her: kvinner / menn

 

  • Stavanger får verdenscup igjen! I november 2017 møtes alle de beste i verden til sesongens andre verdenscupløp i Sørmarka. Iflg. det internasjonale skøyteforbundet ISU er de øvrige arrangørene Heerenveen, Calgary, Salt Lake City, Erfurt og Minsk.

 

 

  • ISU har også utpekt Luiza Zlotkowska fra Polen som representant til den nye utøverkomitéen. Zlotkowska ble valgt av deltakerne i VM enkeltdistanser i Gangneung. Hensikten med komitéen er at løpernes syn skal gjøre seg mer gjeldende i beslutningsprosessen innenfor ISU. Les mer på ISUs egen nyhetsside.

 

Bildet øverst: Hallgeir Engebråten (hentet fra hjemmesiden til Nord-Odal IL)

 

3 kommentarer om “Nytt fra inn- og utland 4

  1. Snart må det vel være på tide å la publikums syn få gjøre seg gjeldende også. Ellers blir det snart ingen skøyteinteresse igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *