Få endringer på adelskalenderen i år

Så langt i sesongen har det vært heller få endringer på den norske adelskalenderen gjennom tidene. Når det gjenstår 5-6 uker av skøytesesongen har kun fire nye løpere løpt seg inn på kalenderen, i fjor var det 20 nye løpere i løpet av sesongen.


Men det er ofte nå på slutten av sesongen vi får de fleste debutantene på mila. Så vi kan fortsatt komme inn mot 20 nye. Det er 10 000 meter under norgescupstevne på Hamar i slutten av februar – og det blir spennende å se hvor mange av våre juniorer som vil føle på superdistansen da.

Det er også milløp under rekordløpene i Stavanger, avslutningsløpene i Bjugn, og Oslomesterskapet til Lilleborg IK, som går siste helgen i februar – og i «Undergrunnsskeiserørslemeisterskapen 2017» i Bjugn siste helgen i mars.

Derfor blir det spennende å se hvor mange nye løpere vi får inn på den norske adelskalenderen før sesongslutt. Flere av våre beste juniorløpere som enda ikke har gått mila bør kunne løpe seg inn Topp 100 gjennom  tidene – eller der omkring – ved en brukbar 10000 meter, og det er en imponerende start på skøytekarrieren.

adel topp 100.png

Årets høyeste nykommer på Adelskalenderen er Magne Notland. Bildet av Notland er hentet fra Facebook.com/magne.notland


Går du inn på kalenderen så ser du at alle forbedringer denne sesongen er uthevet – disse løperne står med fjorårets plassering på adelskalenderen, slik at det er mulig å se hvor langt de har rykket fram denne i løpet av sesongen.

 

Se den norske Adelskalenderen her!

 


Nykommerne på adelskalenderen er merket med rødt. Fram til 180 poeng skal plasseringene være oppdatert denne sesongen, men etter 180 poeng er dette ikke oppdatert.

Lykke til med resten av sesongen. Vær tøff og slå til med et milløp, før skøytene legges vekk igjen i slutten av mars.

(skrevet av T. Teigen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *