Karolina Bosiek – årgang 2000 fra Polen!

Hjalmar Andersen, André Kouprianoff, Bjørg Eva Jensen, Emese Hunyady, Ids Postma… Hvilken helt konkret egenskap har alle disse til felles?

Den skarpe leser vil vel nokså fort innse at det eneste alle disse har til felles, er at de er født på 1900-tallet! Denne egenskapen deler de jo også med alle de kjente og mindre kjente skøyteløperne som har opptrådt i vår levetid.

Søndag den 11.desember 2016 skjedde det noe historisk på Thialf isstadion i Heerenveen. I B-gruppa på kvinnenes 5000 meter stilte nemlig Karolina Bosiek fra Tomaszów Mazowiecki til start i første kvartett mot Camilla Lund fra Leinstrand.

Camilla vant paret med snaue seks sekunder, og Karolina ble også tatt igjen med en halv runde av May Kiyama fra Japan.

Sånn sett ikke særlig historisk, men dette overskygges av det faktum at Karolina Bosiek er født den 20.februar i år 2000! Dermed ble hun, etter det vi har kunnet bringe på det rene, tidenes første hurtigløper født på 2000-tallet som har deltatt i seniorenes verdenscup!

5000-meteren i Heerenveen var for øvrig Karolinas første registrerte på denne distansen (kilde: SpeedskatingResults), og dermed har hun notert sterke personlige rekorder på alle de fem klassiske distansene.

Allerede helgen etter var hun kun 0,1 poeng fra medalje i det nasjonale allroundmesterskapet, og dét med to sesonger igjen i juniorklassen etter denne!

 

Grossist i junior-titler

Av det polske skøyteforbundet får vi opplyst at Karolina Bosiek har trent skøyter i fem år, og hele tiden har hun vært på et mye høyere nivå enn sine jevnaldrende. Dermed har hun også vunnet en mengde nasjonale mesterskap på ungdoms- og juniornivå. Hun deltok i junior-verdenscupen og junior-VM allerede som junior C – løper, og hun har de nasjonale juniorrekordene på 1500 og 3000 m.

Forrige sesong ble hun nr. 10 i junior-VM i Changchun, en plassering vi tipper vil bli kraftig forbedret i Helsingfors om et par måneder. Seier i 15-årsklassen i «Viking Race» 2016 er også verdt å nevne.

Uansett hvordan det går videre i karrieren: Karolina Bosiek fra Polen er en historisk skøyteløper!

kb2.jpg

 

 

Takk til det polske skøyteforbundet v/Marta Jarecka, som har forsynt oss med informasjon og bilder.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *