Nytt fra inn- og utland 8

I denne utgaven ser vi blant annet på hvordan det ligger an med de nasjonale kvotene til EM allround og sprint, samt VM enkeltdistanser. Og så har vi nytt om Bislett!

  • Alv Gjestvang er død, 79 år gammel. Gjestvang var en typisk sprinter, som tok både sølv- og bronsemedalje på 500 m i OL. Les mer hos NRK.
  • Sponsor Insight har publisert en ny undersøkelse over hvilke idretter nordmenn er mest interessert i. Skøyter ligger på 14 %, dvs. samme nivå som i 2015.

Fra 2015: 86 % bryr seg ikke

  • De nasjonale kvotene til EM i Heerenveen i januar fordeles ut fra resultatene i verdenscupen før jul. Norge ligger foreløpig an til 2 plasser i sprint og allround for kvinner, samt sprint for menn. Det er mulig å øke disse kvotene, men da må man foreta noen tøffe prioriteringer i verdenscupen førstkommende helg. Vi gjør oppmerksom på at dette er uoffisielle tall, funnet på et nederlandsk skøyteforum. Kvoten til EM allround for menn ser ut til å bli 3, dvs. maksimal kvote.

Også nasjonskvotene til VM enkeltdistanser deles ut før jul. Her ligger Norge an til følgende antall plasser pr. distanse for kvinner:

1-2-1-R-0 (hvor «R» betyr reserveplass)

– og for menn:

1-1-3-1-0

Kilden er den samme som ovenfor, men disse tallene vil helt sikkert være endret etter løpene i Heerenveen.

  • Norgescupens 4.runde gikk i Asker denne helga. Vi noterer dobbeltseier på gode tider til Ole B. Næss: 4.00 og 6.48. Dette lover godt foran verdenscupen kommende helg, der Næss som eneste nordmann faktisk stiller i A-gruppa på 10 000 m. Fredrik van der Horst hang også godt med; 4.04 og 6.52!

På kvinnesiden tok Anne Gulbrandsen førsteplassen på begge 500-meterne samt 1000 m. NM sprint og junior-verdenscup i Collalbo kan være naturlige mål for henne over nyttår. Norgescupen tar nå pause helt til 21.januar.

  • Nettstedet Skøyteranking publiserte sine november-lister i forrige uke. Det var ingen endring i toppen av listene; Ireen Wüst og Sven Kramer troner fortsatt på toppen. Av norske lyspunkter merker vi oss at Hege Bøkko nå er 12 på 1000 m, dvs. den beste plasseringen noen norsk kvinne har hatt på denne distansen siden de første listene kom i 2011.
  •  «Bislett» har gjenoppstått! Det er en gruppe nederlandske skøyteelskere som har lånt navnet til den legendariske skøytebanen i Oslo når de nå starter et nytt tidsskrift med fokus på dybdeintervjuer.

bislett

Bildet av Alv Gjestvang er hentet fra NRK.no (Ivar Aaserud / NTB scanpix).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *