Nytt fra inn- og utland 2

VM allround går på Hamar den 4. og 5.mars 2017. Den som vil ha billetter til folkefesten må kjenne sin besøkelsestid snarest!

Les mer om dette og andre nyheter fra skøyteverden.

Ida Njåtun velger å stå over NM allround i Trondheim i desember. I stedet reiser hun til Syden. Håpet er å unngå sykdomsproblemer når den internasjonale mesterskapsperioden kommer på nyåret.

Renz Rotteveel (27) har annonsert at han legger opp. Allrounderen fra Nederland ble som best nr. 6 i EM 2014 og i VM 2013, begge ganger på Hamar.
• Salget av billetter til VM på Hamar i mars 2017 er kommet godt i gang. Til lørdagen er det nå nesten bare svingbilletter igjen. Det begynner å haste for den som vil ha gode plasser! Billettene kjøpes via Ticketmaster.

 

• Den som ikke har kjøpt VM-billett på vanlig måte vil muligens bli glad for å høre at «Morgendagens Skøyte-Ess», med Åge Dalby i spissen, skal frakte skøyteentusiaster på strekningen Skien-Hamar. Toget skal ha plass til 450 personer, og alle vil være sikret plass på tribunen. Mer informasjon avventes!
• Olympiatoppens utøverstipend for vintersesongen 2016/17 er offentliggjort. Endringen i forhold til i fjor er at Sindre Henriksen har kommet til med såkalt utviklingsstipend, og tildelingen ser da ut som følger:

Sverre L. Pedersen og Ida Njåtun A-stipend (inntil kr 120 000)
Espen Aa. Hvammen og Håvard H. Lorentzen B-stipend (inntil kr 70 000)
Sindre Henriksen U-stipend (inntil kr 60 000)

Stipendet gir også rettigheter til tjenester ved Olympiatoppens treningssenter. Se info-siden for mer informasjon.

 

Mark Tuitert har vunnet en delseier i kampen om å få introdusere nye konkurranseformer på skøytebanen. EU-kommisær Margrethe Vestager har iflg. den nederlandske kringkasteren NOS uttalt at det internasjonale skøyteforbundet ISU ikke har rett til å gi startnekt til løpere som har deltatt i «alternative» konkurranser (utenfor ISU-systemet). ISU har på sin side tatt til motmæle, så denne saken vil nok enda rulle videre enda en stund.

Derimot er det allerede klart at det nederlandske skøyteforbundet KNSB får arrangere sitt Dutch Icederby Grand Prix i slutten av mars 2017.
• De fleste norske løperne har gjort unna sin sesongdebut på is. Fra testløpene i Stavanger forrige helg merker vi oss først og fremst Sverre L. Pedersens 3.42,30 på 3000 m og Hege Bøkkos utklassingsseire med gode tider på 500 og 1000 m. I Leeuwarden hevdet Camilla Lund seg med en 3.plass mot gode nederlendere på 3000 m: 4.18,78.
• Også en del av de beste utenlandske løperne har fått sin sesongdebut. Koen Verweij vant 1500 m under nevnte treningsløp i Leeuwarden, og Denny Morrison (3.42,21) og Ted-Jan Bloemen (6.11,64) har sendt skremmeskudd fra Calgary. Men de aller beste kvinnene og mennene fra fjorårssesongen glimrer fortsatt med sitt fravær på resultatlistene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *