Askerløper sikter mot verdenstoppen

Jonas Nordhøy Kristensen
født 22.09.1998

Bosted/klubb:
– Asker og Asker skøyteklubb.

Hva var det som gjorde at du begynte å gå på skøyter?
– Det ble levert ut lapper på skolen om man ville gå på lengdeløpsskøyter i Asker skøyteklubb. Jeg tok med meg lappen hjem og spurte hva lengdeløp var. Og så begynte jeg første trening en kveld det regnet så kraftig at jeg ikke klarte å holde meg på bena.
Hva er det beste ved skøytesporten?
– Jeg er veldig glad i miljøet. Men også det å gå skøyter på tidlig lørdags- og søndagsmorgen på Risenga, med fantastisk is og kjempebra forhold, det er en godfølelse.
Er du fornøyd med treningsforholdene dine – og hvem trener du mest sammen med?
– Ja, jeg er fornøyd med treningsforholdene mine. Men savner litt flere ordentlige steder det går an å gå på rulleskøyter. Jeg trener mest sammen med Aktiv skøyteklubb, og deres elitegruppe, i tillegg til juniorlandslaget.
Er det noe du savner innenfor skøytesporten?
– Jeg ser jo at det kommer mange rulleskiløyper, og det er fint, for da kan de gå uten å være til bry, eller utsette seg for fare. Men jeg skulle ønske at de som lager disse løypene kanskje kunne laget en liten flate i tillegg, en med plass til å gå rulleskøyter på.
Hva er din favorittdistanse?
– 500, 1000, 1500, 3000 eller 5000. Er ikke helt sikker ennå, men jeg synes det fortsatt er morsomt å gå de fleste. (Har ikke gått mila).
Hvem er treneren din?
– Arild Ervik, Bjørn Kroken og Kjetil Stiansen i tillegg til Camilla Farestveit og min gamle trener og rådgiver Ståle Njåtun.
Har du noen hobbyer eller lidenskaper utenom skøyter?
– Ja. jeg driver med musikk. Og slapper av med det.
Hva er ditt beste skøyteminne så langt?
– Det var da jeg første gang gikk under 38 sekunder på 500 meteren.
Har du noen forbilder på skøytebanen?
– Ja, mine største forbilder er Shani Davis og Mika Poutala.
Hvilket mesterskap/løp satser du mot i år. Og hvilke ambisjoner har du der?
– Jeg ønsker å delta i junior worldcup i år, og håper å gå gode løp der. Jeg håper også å gå under 37 sekunder på 500 meteren
Har du noen langsiktige ambisjoner?
– Ja drømmer om å delta i OL og VM.
Og til slutt hva tenker du om 10000 meter – er det en distanse som frister og som må være en del av et allroundmesterskap også i fremtiden?
– Jeg tenker at mange sikkert synes det er gøy å gå 10000 meter, men jeg synes 5000 meter er langt nok å gå for min del foreløpig.Personlige rekorder:
500 meter: 37,65 Heerenveen 26.02.2016
1000 meter: 1.14,23 Heerenveen 27.02.2016
1500 meter: 1.55,26 Heerenveen 27.02.2016
3000 meter: 4.02,85 Heerenveen 26.02.2016
5000 meter: 7.10,01 Hamar V 29.11.2015Jonas hadde sist sesong nest beste tid på alle disse fem distansene i guttenes såkalte 16-årsklasse, bak stortalentet Allan Dahl Johansson. På juniornivå var 4.02,85 fjerde beste juniortid i sist sesong. De andre tidene hans var fra femte til sjuende bestetid på juniornivå her i Norge i 2015/16. Jonas har to sesonger igjen på juniornivå.

Les Jonas sin løperprofil på forbundets sider

 

Bildet av Jonas N. Kristensen er hentet fra Facebook.

(skrevet av T. Teigen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *