Lorentzen til Nederland

Hjem Forum Forum 15.46.6 Lorentzen til Nederland

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
 • Forfatter
  Innlegg
 • #10599 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester

  Iflg. oppslag i Aftenposten trener Håvard Lorentzen nå med Team Reggeborgh, og det kan ende med en «overgang» foran neste sesong. Kanskje Hege B. også lar seg friste til å fortsette karrieren, hvis hun får være med på laget?

  Andre løpere på laget: Nuis, Wüst, Herzog og flere nederlendere av høy klasse.

  #10600 Svar
  Emil Nielsen

  Det er ganske spennende med Håvard i Nederland.

  Det er naturligvis litt kjedelig for laget i Norge, men kanskje de får et løft av ikke å skulle følge han på hver trening. Kanskje det kan gi mer fokus på de andre sprintere i gruppen.

  #10606 Svar

  https://www.aftenposten.no/sport/i/6jbLzo/kan-bli-proff-i-nederland-jeg-vil-ikke-gaa-bak-ryggen-til-noen

  • Dette svaret ble endret 3 months, 4 weeks siden av Kristian Eliassen.
  • Dette svaret ble endret 3 months, 4 weeks siden av B. Haarberg. Årsak: Lenken redigert
  #10608 Svar
  Kristian Eliassen

  Blir spennende å se hva Lorentzen velger. Team Reggeborgh med sitt artige eierskap gir visstnok mer frihet ift. plass til private sponsorer enn det mer klassiske, helkommersielle Jumbo Visma gir. Dette medvirket til at Nuis meldte overgang. Er det tilsvarende «merverdi» å hente for Lorentzen på det samme området utover en forbedret grunnlønn? Mao: Er Lorentzen attraktiv for det nederlandske sponsormarkedet? Tvilsomt. Nederland har to-tre viktige nasjonale uttaksstevner hver sesong. Lorentzen får isåfall fylle statistens rolle for å sikre at slike stevner blir approberte som ISU Events…

  Verdenscupen mangler både publikum og sponsorer mens det blir færre og færre stevner. Det debatteres temmelig fruktløst her hjemme om det er de nederlandske profflagenes skyld at det er slik eller ei: Løperne får ikke profilert sine lag godt nok når de representerer sitt land. Derfor er nasjonale uttaksstevner og profilering i diverse media så viktige og verdenscupen får ikke nok plass. Andre hevder at misæren skyldes at verdenscupstevner er for dyre og ressurskrevende å avholde, og at potensielle arrangører derfor vegrer seg. Profilering av sponsorer er viktig, og her burde ISU innføre grep og se over regelverket. Samtidig er det viktig å huske på at skøyter ikke kun er Nederland ,og at det derfor virker litt urimelig å klandre Nederlands manglende dedikasjon og deltakelse for at man ikke får verdenscupen opp på bena.  Et viktig grep hadde det dog vært å innføre kamp om personlige-VM plasser som går via verdenscupen. I en modell med en sesong delt i to som nærmest automatisk gir flere verdenscupstevner enn i dag, og hvor hver sesonghalvdel kulminerer med hvert sitt VM.

  Det handler om penger. For å generere mer av det synes jeg det er en morsom tanke å tenke seg et bettingselskap som sponsor av verdenscupen. Noen som har sett den korte reklamesnutten på Viasat4 fra Nordic Bet hvor en skøyteløper beveger seg majestetisk rundt på en 400m-oval?

  Viasat4 har bettingpenger i ryggen som muliggjør oppkjøp av store sportsrettigheter. Slike selskaper har et litt frynsete rykte her til lands. Delvis på grunn av spillmonopolet til Norsk Tipping og at Norsk Tipping betyr svært mye for frivillige organisasjoner og idrettslag. Dessuten har man jo spillavhengighetsproblematikken. Norsk Tipping er imidlertid ikke fritatt på dette området selv selv om andre «Casino-aktører» har et mer frynsete rykte. Tenk dere derfor en seriøs aktør som ser på hver skøytedistanse i verdenscupen som en gammeldags og trygg tippekupong hvor man skal prikke inn vinneren i hvert par og i tillegg og 1,2 og 3 på hver distanse. Skøytesporten har sine dueller. Hvorfor ikke utnytte at Viasat og NentGroup har overtatt skøyterettighetene istedenfor å vente på å bli utkonkurrert fra sendeflater når skisporten kommer etter?

  Det kan være smart å ikke samle alle eggene i den samme kurven. jfr hvordan Sofie Karoline Haugen og Peder Kongshaug fra Team Sørmarka reddet oss forrige sesong. Lorentzen for Team Reggeborgh er derfor interessant. Følger Lorentzen pengene og drar til Nederland?

  #10634 Svar
  #10637 Svar
  Kristian Eliassen

  Når det gjelder Nuis, så ser det kanskje ut til å være mer presist å snakke om frihet til kommersielle aktiviteter.  Gründervirksomhet tuftet (sic!) på smartness og et kjent navn ligger uansett i samme gate som sponsorat.

  Synes Lorentzen motiverer et skifte til Nederland ganske bra i NOS-artikkelen. Spennende tanke fra Haarberg om et come-back fra Hege Bøkko, men er vel lite trolig. Allerede mistet trening osv.

  Hvem skal inn hvis Lorentzen drar? Stemmer på Sæves.

  #10646 Svar

  Lorentzen nærmer seg Nederland.

  https://www.vg.no/sport/i/b5EzPg/haavard-lorentzen-paa-vei-mot-proffkontrakt-i-nederland

  Da er det isåfall bare å ønske lykke til.

  Blir plassen på forbundslaget tilbudt en annen løper?

  #10648 Svar
  Kristian Eliassen

  …åpner neppe opp for en ny løper på forbundslaget når jeg tenker meg ørlite grann om: Lorentzen tar jo fortsatt opp en plass til representasjonsoppgaver. Forhåpentligvis.

  #10697 Svar
  B. Haarberg
  Nøkkelmester
  #10698 Svar
  Emil Nielsen
  Deltaker

  Jeg må innrømme at det overrasker meg, at han takket nei.

  Vi kjenner naturligvis ikke alle overveielsene bak beslutningen, men jeg hadde regnet med at han ville takke ja.

   

Viser 10 innlegg - 1 til 10 (av totalt 10)
Svar til: Lorentzen til Nederland
Din informasjon: